Nertryckt spaghetti

Corn 2005-11-03 21:24 (2 kommentarer)
Torsdag. Jag har just ätit en liten bit av en superkompakt chokladtryffelkaka, den var mäktig och gooood. Ett GI-recept som jag provade för första gången, det är fullt med solrosfrön och pumpafrön och torkad frukt och grädde förutom själva mörka chokladen då. Det var gott.

Dagarna rullar på, min man är lite bättre i foten eftersom han har fått penicillin, igår såg den ut som en röd fotboll, idag är det mycket bättre och han har varit ute och jobbat.
Stora sonen var med och jobbade och sen ville han sova hos farmor och farfar och det fick han och han var så glad när han fick gå dit och han pussade mig hejdå på näsan. Innan dess åt vi middag inne hos oss och dagens mat var fullkornspasta med linssås, gissa vem som inte åt linssås? Treåringen såklart. Han förklarade för våra drängar att "det där är nertryckt spaghetti" och det hade han såklart rätt i för det var tagliatelle. Smart kid. Tycker jag.

Sen gjorde min man ett kvällspass och jag och lillpojken var själva. Först tog vi ett bad och sen diskade jag (för hand) och lyssnade på Melody Club medans gossen endast iförd blöja klättrade upp på köksbordet och satt och slickade sin tallrik ren från pastasås. Trevligt att NÅN tycker om min mat.

Jag älskar båda mina barn högt, högt, högt, och just nu är den lilla sådär oändligt charmig och trevlig, oerhört lättälskad om man får säga så. Han hämtar en bok och så backar han till mitt knä där han slår sig ner och så säger han "bo-bo" vilket betyder bok och så kollar vi i böckerna och han säger sina små söta ord som "beble" (äpple) och "a-a" (jacka) och "ko-ko" som är sko. Och han är mjuk och avslappnad och lutr sig bak mot min kropp och jag får tårar i ögonen för att han är så ljuvlig. Och han ler med sina smilgropar och vackra ögon och munnen full av tänder. När han är allvarlig kan han se ut som en trumpen slugger men när han ler så förändras hela hans ansikte, han LYSER. Herregud vilket barn! Det var mysigt med lite egentid, bara han och jag. Första tvåordsmeningen har kommit och det är "appa tutte" = trappa tutte, han vet vad som vankas när vi går upp för trappan, haha.

Och nu har även jag beställt ett par tröjor från threadless.com. Och så tycker jag att Justin Timberlake är bra. Klart slut.

hj

Å, barnalycka :´-)

Hur funkar drängsystemet nuförtiden? Är dom inackorderingar eller ingår maten i legan eller bjussar ni för att vara schyssta? Får dom sitta längst ned vid bordsänden och äta ur gemensam skål som förr i tiden eller får dom egen tallrik?
Täljer dom trädockor till barna som den arketypiskt goda ängladrängen Alfred gjorde till lille Ida eller är dom mest truliga och sturiga och tjatar om sociala avgifter?

2005-11-04 13:36:18

Corn

Haha! Det är två tonårsbrats som går på gymnasiet i vanliga fall (fordon), nu har de höstlov och hjälper till här. Maten ingår nog inte utan vi bjussar för att vara hyggliga men det känns lite begränsande, kräsna tonårskillar (som ändå säger sig äta allt) vill nog hellre ha falukorv än bulgur och bönor. En av dem smakade dock en marockansk couscousgrunka häromdagen, "det såg ut som en enda jävla röra men det var jävligt gott" sa han sen. De får varsin tallrik och pratar ganska mycket på skrävliga tonårskillars vis. Samtidigt lite blyga, de är ganska rara.

2005-11-04 20:00:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.