Ond onsdag

Corn 2005-10-26 20:18 (1 kommentar)
Onsdag.
Dagarna dom går och går, efter varandra
Som min son brukar sjunga.
Igår kväll höll jag tre brasor levande på en gång. Det är en vacker konst att kunna tända och hålla igång en brasa. Jag är stolt över att jag kan. Brukar slå mig ner framför kakelugnen med lite tidningspapper och en tändsticksask och en helg korg ved. Sen börjar jag mitt arbete med att bygga upp en bra brasa. Helst blir jag lite svart om fingrarna också. Det är snyggt. Sen har både min man och jag en faiblesse för att stå med ryggen mot kakelugnen när den är varm, dra upp tröjan och värma det känsliga ryggslutet som ju ofta fryser och är lite ämligt.

Idag är det onsdag och jag och min har arbetat med att tömma en före detta utemjölkningsanläggning på skräp. Det ska bli en liten lösdriftslagård så vi har rivit inredning och idag - den regnigaste dagen på evigheter - var det surt och bra i marken så vi gjorde upp en sjujävla stor brasa. Kånkade skräp fram och tillbaka, fram och tillbaka, medan korna stod och glodde på oss.

Sen avbröt jag och hämtade på dagis och så vidare. Sen tog vi barnvakt och åkte själva och handlade, för jag har ju fått föräldrapenning. En matt tacksamhet infann sig när jag insåg att jag fick pengar IDAG. Jag blev shoppinggalen och mild och mjuk, allt på en gång, och ville nästan lägga mig på knä och buga i riktning mot försäkringskassan. Ändå är det ett litet belopp men det får mig och Familjen AB att få mat och kläder. Att storhandla mat ensam med min man var trevligt. Vi var lite kräääjzy så vi bytte affär från Coop till Ica. Lite svårt att hitta men trevligt. Och vad skönt att bara slänga ner mat i vagnen och inte behöva stå med hjärtat i halsgropen när man ska betala, av rädsla för att det ska stå "Köp medges ej". Nej nu åkte både getost och tidning och en barnbok med. Sen åkte vi hem och hämtade barnen fast först fick vi smörgåstårta, inte direkt mat som min mage är van vid nuförtiden så den är lite missnöjd men gott var det.

Och så hände det något; jag böjde mig ner och var på golvet för att leka katt med min son, sen hände något bak i rumpan/låret. Det har hänt förut, när jag var ganska nygravid och höll på med ved en hel dag. Så antingen beror det på jobbet jag idag utförde (kånka saker, o-ergonomiska lyft) eller så är det något hormonellt och kanske lite släkt med foglossning. Jag TROR att det kan vara en ischiasgrej och hoppas att det går över om jag tar det lugnt. Vågar inte googla på ischias för då får jag bara deprimerande besked och blir hispig och hypokondrisk. Nej nej nej det vill jag ej.

Nu ringde min vän som har flyttat till vår by, hennes kids sover och hon vill bjuda på te.
Så, Tallyho säger jag.

Ita

Tallyho *vinkar*

2005-10-27 06:37:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.