FREITAG aber nicht so frei

Corn 2005-10-21 23:01 (1 kommentar)
Vaknar håglös på morgnarna och vill helst gå och lägga mig direkt. I morse var jag sur och snarstucken och efter frukost förmådde jag bara lägga mig under en filt i soffan och ignorera mina barns pockande uppmärksamhet. Efter ett tag sa min man "gå upp och lägg dig en liten stund" och då började tårarna rinna så jag gick upp och lade mig. Sen kändes det aningen lättare att möta dagen.
Undrar om mina barn kommer ha traumatiska minnen av det här sen, de kommer kanske inte att komma ihåg det braiga, som att jag klippte till och limmade ihop en örnnäbb i gul papp och satte dit en resårsnodd igår, när lillRogga plötsligt ville vara örn, utan bara den snäsiga mamman med glåmig feja som låg under filten och var deprimerad.

Sen ryckte jag upp mig och The Man gick ut och jobbade och jag åkte till någon barnteater på dagis med mina barn. Efteråt åkte vi till byns konsum och spontanhandlade lite. Jättesvettigt med sur storpojke som drog vagnen hit och dit och inte lyssnade på mig, slängde in allehanda grejer i vagnen och var allmänt brötig. Lillakillen ställde sig upp i vagnen och jag satte honom ner igen, då tog han till sitt nya trick, att skrika som en stucken gris, GÄLLT, det är hans argskrik och jag såg hur tanterna på konsum glodde snett på mig. Faktiskt så gick ett glas eller en flaska sönder också, när lillRogga dängde in vagnen i en liten charkdisk, något ramlade ner på insidan och gick sönder men ingen var där just då och jag orkade helt enkelt inte ge oss till känna som glaskrossarna så jag föste på barnet och gick därifrån snabbt. Usch vad jag är rutten. Och så det eviga tjatet om glass, godis, dricka, leksaker. Blablabla. Jag var en trött och less mamma. Jag mutade mig själv och barnen med varsin ruta mörk choklad, sen åkte vi hem och åt lunch och var glada igen. Faktiskt. Trots att vi ett tag var ett riktigt skräckexempel på Familjen när den är som värst.

Sen åkte jag iväg (SJÄLV!) och köpte ett badmintonracket och badmintonbollar för vi har ju vår gympatid idag. I love gympa. Jag vann 2 av 3 matcher mot min man, och svettig blev jag. Fint.

Läser om fågelinfluensan och tycker att många är lite överdrivet oroliga. Fast sen tänker jag på att vi har ju höns. Utomhus. Blir lite nojjig och pratar med min man och min svärmor om att ta in dem. Tänk om det flyger förbi någon stackars smittad vildgås eller något sånt och råkar smitta våra höns? Det vore ju inte roligt. Måste ta in dem. Viktigt.

Imorgon är det lööööördag.

Skylla

Örnnäbb?!! Åh, vad fint! Vad duktig du är. Jag borde göra en sådan till Gullunge - men skulle säkert inte få till det. Han älskar fåglar. Han flyger genom luften som en öööööööörn är ett favviscitat :)

2005-10-22 19:36:56


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.