Geeky tuesday

Corn 2005-10-11 23:14 (5 kommentarer)
Kära dagbok,
idag var jag på föräldramöte för första gången, och det kändes som om jag var på något förbjudet område. Visst är jag förälder gentemot mina barn men jag har ändå svårt att fatta att jag verkligen VERKLIGEN är förälder. Jag känner mig så UUUUNG. Nu gör jag det igen; jag koketterar med att jag är en (relativt) ung mamma. Jag är en sån töööönt.
(Men mina barn är fantastiska även om min 3,5åring kallade mig för OLLON häromdagen)

Barnen är glada. Häromdagen lärde jag den stora pojken att sjunga Köppäbä-visan. Alltså Kopparberg. "Fåntja en körv, så höpper jag i älva" och för att förklara vad det verkligen betydde sjöng jag "Får jag inte en korv, så hoppar jag i ån" och sen växlade vi mellan de olika versionerna. Pojken har musikalitet, tycker jag, han kan överraska oss med att sjunga låtar på engelska, eller ja, det blir ju rotvälska men det är uppenbart vilken låt han menar. Låtar som vi ofta spelar. ibland kommer han och säger att han vill höra någon av sina två favoritlåtar "hevvens gavv an åpen dåår tenajt" eller "bojs in dö gölsroom".

Mat börjar bli lite roligt igen efter en lång tråkig period utan inspiration. Igår gjorde jag quinoa och kyckling, som vanligt en liten bönsallad bredvid till mig själv. Barnen slevade in quinoa och jag hällde en liten dutt extra olivolja på min, och så ett par smulor flingsalt. Gudomligt! Det var längesen jag åt olivolja sådär rent, ovanpå något, och det var så himla ljuvligt och så satt jag och läste bönrecept ur en kokbok samtidigt. Mmmm. Olivolja och salt. Det är fina grejer. Vi har fått en stor och tung kasse full av broccoli av grannen. I morse förvällde jag en stor kastrull full, men det var massor över ändå så till middag blev det improviserad broccolisoppa och min stora son överraskade mig med att säga "mmm vad gott det luktar! Vad gott det ska bli med soppa!" och jag kände mig mest skeptisk, ska den där kräsna ungen äta min soppa?" men det gjorde han, ganska många skedar, helt av sig själv. Jag är mycket imponerad. Soppan blev god med creme fraiche och ett par matskedar av någon vitlöks-ört-färskost också.

Nu ikväll petade jag nervöst i mig ett par macadamianötter. Jag reagerade ju allergiskt på nötter och andra grejer i somras men jag har inte haft några reaktioner på jättelänge, jag har ätit äpple, gurka och allt det andra jag reagerade mot, flera gånger, men utan någon som helst reaktion. Därför testade jag med nötter idag och det gick bra. Fast nervöst. Och LIIIITe kli i halsen men jag vet inte om det var inbillning eller verklighet. Får se om jag vågar prova lite mer snart.

Nu är jag våldsamt trött och tänker ramla ner i min säng och somna sött.

tori

min äldsta brorsdotter är helt såld på min mammas grönsakssoppa. hon mixar diverse grönsaker fint (ingen aning om vilka....) och blandar ut med creme fraiche. tjejen kan äta flera tallrikar, och hon är vanligtvis kinkig som fan på mat.

förresten: får jag inte en korv så hoppar jag i älven måste det ju översättas! ;)

2005-10-11 23:31:09

Corn

tori; ja det är ett smart knep att mixa, så att de inte ser vilka otäcka saker som finns där i.

och självklart, jag är inte dum, så är det ÄLVEN som åsyftas men min son vet inte vad en älv är, men en å har vi precis runt knuten så det är mer konkret... Jag förklarade att en älv är ungefär som en å.

2005-10-12 09:07:56

tori

oh babe, jag tror inte att du är dum! jag bara jävlades lite. :)
för övrigt sjöng jag visst den där låten konstant när jag var i lill-roggas ålder.

2005-10-12 09:11:56

Corn

Och jag tror inte att du tror att jag är dum, jag ville bara förtydliga ytterligare. När jag var liten sjöng jag också på den, och andra sånger, utan att veta vad det egentligen var jag sjöng. Nu är jag ju lite ordbetydelsebesatt och det var väl därför jag vill att mitt Kid skulle förstå vad det är vi sjunger. =))

2005-10-12 09:27:27

nina

Oh, jag hade inte en aning om att Köppäbä var Kopparberg. Koolt att man lär sig det så småningom. Hehe!

2005-10-12 14:00:53


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.