Monday's no fun

Corn 2005-10-03 19:17 (9 kommentarer)
Idag har jag köpt mods-vantar med svartvit sextitalsmönster på. De kanske inte var modsiga men det tycker jag.
Kvällens begivenhet blir glassen som står och väntar i frysen. Jag har mixat yoghurt, bär och aningens socker och sen går jag och rör om en gång i halvtimmen, som en livs levande glassmaskin, och efter tre timmar ska det vara klart. Bara en timme kvar.
Hade jag haft en matblogg (vilket ju många har skaffat på sistone, lite intressant fenomen) hade jag visat en bild på den men det har jag inte så jag kan berätta att den är vackert rosa och ser fluffig ut. Små små svarta prickar som kommer av några svarta vinbär.

Min matdag i övrigt:
Frukost: Gröt på lika delar havregryn och rågflingor, bitar av torkade aprikoser, en drös med linfrön. Lite kanel, en klick smör och sen mjölk. Ett ägg.
Lunch: på stan. Grillad kycklingfilé med sweet chilisås samt tsatziki. Min man åt fläsknoisette. På skylten utanför restaurangen stod det "fläsknoisette med mörkelsås" och vi kom fram till att det måste ha stått fel, det måste vara murkelsås. Men inne på restaurangen stod det samma sak så jag var lite osäker när jag skulle beställa och sa "Den där fläsknoisetten, är det mUrkelsås till eller?"
Servitrisen: "ja precis, mörkelsås".
Jag: "Alltså, med murklor? Svampen?"
Servitrisen: "ja just det mörklor."
alltså med tydlig betoning på ÖÖÖÖ:et. Hahahaha MÖRKLOR. Det var jätteroligt.

Mellanmål: Ägg med kaviar. Gött! Vi satt ute eftersom det är grymt vackert väder varje eftermiddag.

Middag: Kyckling i kormasås, basmatiris, broccoli, rivna morötter.

Kväll: alltså glass.

Mamma är här och har en bunt Allers med sig. I love gamla tanttidningar. Särskilt "mitt bästa tips". "När du äter rostat bröd, bred smöret på ostskivan istället för på brödet så håller sig brödet frasigt och gott!" och andra helt oumbärliga saker. (Själv tycker jag att det är gott när smöret geggar ner sig i brödet)
Och sudoku. Eller hur det nu stavas. Varför är hela svenska folket helt galna i sudoku? Är siffror så jävla roliga? Att sätta in siffror i rutor - det är överskattat måste jag säga. Fast vad vet jag, jag gjorde ett halvt sudoku en gång, sen tröttnade jag. blajblaj. Är inte korsord roligare då? Fast korsord är det kärringvarning på, sudoku är så FRÄSCHT!

poo

Äh. DN:s söndagskryss ruuules!!

2005-10-03 19:30:32

Corn

ja alltså kryss ÄR coolt, jag tänkte bara att den rådande tidsandan kanske säger att sudokun rular. :)

2005-10-03 19:32:17

Prosit

Jo, korsord är mycket roligare! Allt med siffror i är tråkigt.

2005-10-03 19:55:59

Vivi

jag alskar att losa korsord tillsammans med nagon, en god van eller pojkvan. det galler bara att personen i fraga ar lika tand som jag...! (Vilket sallan ar fallet.) Fast jag maste ocksa erkanna att jag alskar Sudoku ocksa...

2005-10-03 20:05:43

Heidi:

Er heilt enig mht rista brød. Smør på osten??? Heile sjarmen er jo at smøret smeltar inn i brødet... Og Sudoku har forført det norske folket og. Eg henger aldri med på slike bølger.

2005-10-03 22:11:44

Anne

korsord vinner. Vet du varför? Jo, för att en sudokuvadeheter kan en dator rapa fram miljontals av. Men ett korsord, för att det ska vara ett riktigt korsord, måste vara färgat av en personlighet. Och vara finurligt.

Inte för att det är nåt fel på datorgenererade saker, men jag gillar personlighet.

2005-10-03 22:48:11

jag

hahaha, jag ÄLSKAR "mitt bästa tips" i tanttidningarna.

2005-10-04 08:10:11

Imma

alltså det är ju smörgegget på rostat bröd som gör det så gott!!

2005-10-04 12:47:13

Mani

Jag är helfrälst på sudoku. Det är det enda som fungerar för att få min överkokta hjärna att varva ner på kvällarna så jag slipper drömma om jobbet och allt jag borde göra. Terapi för inåtstress helt enkelt.

2005-10-05 14:54:48


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.