Att kväva en gråt

Corn 2005-09-29 22:17 (5 kommentarer)
I bilen i dag, plötsligt rusar en gråt upp genom mig och några tårar sipprar ut och några sårade förtvivlade meningar slinker fram mellan mina läppar men sen handlar det om att trycka tillbaka, att vända den enorma kraften, trycka ner den allt vad jag kan, bubblande gråt tillbaka genom hela min kropp. Det är vad det handlar om. Och att slutligen mortla ner den till fint pulver nere i tårna. Där ligger nu gråten och vilar, lätt och askgrå. Och i halsen den där sprängande värken, som alltid efter återhållen gråt.

Det är tjafs, det är säsongsdepp, det är mina stora bekräftelsebehov, det är osäkerhet, trötthet. Allt det där. Men långsamt tinar jag upp och det är ju faktiskt så att min man och jag har en barnfri eftermiddag så vi åker till en konstig möbelaffär och provsitter många fula soffor, sen i något hörn smyger Flake på sig fula jägarkläder och kommer plötsligt gående med dem, jag hämnas genom att ta på mig en hiskelig rödrandig tantkofta och någon fluffig mössa. Vi köper bara billig mörk choklad och mitt knark Läkerol Cupa. Sen långsam lunch på ett mysigt lunchställe mitt i stan, därefter shopping, jag provar höga converse i mocka med ludd inuti. Mina vader är som vanligt för breda. "jag har inte smalben, jag har fetben" säger jag.
Vi går in på Vero Moda som har överraskat mig genom att ha billiga toppar för 99,50 i BRA kvalitet. Köper en till och ett snyggt vitt linne som sitter tajt och fint. Provar ett par jeans. De passar men jag tror att jag väntar ett tag till. Några kg till först.
Sen till nästa lågprisaffär, Jysk, där vi beskådar hiskeligt fula möbler, men en del okej gardiner, sen köper vi varsin trettiokronorshäst till våra barn samt godis till barnvakterna och så åker vi hem.

Innan allt det där var jag och lagade ett hål. Det gick bra fast bedövning i nederkäken var oväntat jobbig, det liksom högg till i nerverna flera gånger. Ajajajaj. men lagningen gick bra och nu är det bara ett litet hål kvar att laga, sen är det bra läge i munnen. Jag känner mig ganska duktig som betar av det. (betar! haha, vad jag är vitsig)

Det är höst på gång och även oktober är helt okej, det är november som är helvetesmånad. Men oktober är okej. I morse var det frost i gräsmattan när jag gick till bilen och på Flakes pickuptruck-tak satt en stor kråka och drack vatten som låg där i presenningen, och det luktade eld eftersom Flake eldade i vedspisen inne hos oss. Mighty mysigt. Och lönnträden är fantastiska.

I kväll åkte vi till Konsum och köpte fönstertejp. Det känns så sött att det ens finns sådana grejer kvar, det finns det nog bara på små landsbygdsaffärer. Fönstertejp och fönstervadd. För ja, nu är det dags att sätta i innerfönstrena.

tori

kram.
och jag håller med dig om hösten.

2005-09-29 22:27:00

hj

grymmebra beskrivning av Gråten!

2005-09-30 07:10:09

nina

Oh, ja... oh. Gråtkänslan gjorde att min hals blev helt tjock och ond. För så det känns igen... Kram!

2005-09-30 08:20:33

Anni

Jag försöker lära mej att inte kväva Gråtar. Det är klart att det finns tillfällen när det inte är läge - men rent allmänt tror jag det är bättre att gråta ut dom och bli av med dom...
Underbar text förresten - jag älskar dina beskrivningar!

2005-09-30 08:37:29

Pocks

Kram kram kram.

2005-09-30 11:53:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.