På stan

Corn 2005-09-28 16:57 (2 kommentarer)
En snabb magsjuka drog genom huset igår, jag älskar inte magsjukor, och tyckte att det var besvärligt när treåringen lade sig ner och spydde på sig själv och soffan. Nåväl. Senare på eftermiddagen var det min tur fast jag kräktes inte utan låg bara på soffan i ett töcken, det var som om någon hade limmat fast mig där, jag var helt oförmögen att ta mig upp.
Men nu är vi bra. Tralalalala.

Idag har jag varit och klippt mig, och jag vågade klippa lugg! Det blev bra fast inte så effektfullt som jag hade trott, jag har lite mesigt bebishår längst fram i hårfästet vid benan, jag tror att det trillade av när jag var gravid och sen kom det upp på nytt, det är ena sidan i luggen så den blir lite mesig. Men rätt okej ändå.

Sen strosade vi i ett köpcentrum och där satt en sån där barnfotograf med ett bra erbjudande så jag drog upp en "Savett Intim" ur handväskan och svabbade av pojkarnas kletiga ansikten och så in med dem i fotohörnan, en efter en. Det blev bra fast fotografen var smörig, varför har vi alltid otur? Vi borde väl inte gå till snikfotograferna, men det föll sig så bra för i morse sa vi faktiskt att vi borde fota killarna, det är ett år sen vi tog porträtt på dem sist, och därför var det ju passande när det väl dök upp. Fast killen var en geek, med banlonpolo eller något sånt, en svart tunn syntetisk polo. Uuuh. Och så betonade han hur proffsig han var hela tiden. Sen satt han och visade (digital-)bilderna på sin datorskärm och betedde sig som om jag var en bebis som aldrig någonsin har sett Photoshop. "Man kan ju beskära på olika vis" sa han och beskar bort halva ansiktet på ett av mina barn (Ja det är sant). "Njae jag vill att hela ansiktet ska synas" sa jag. "Ja, du vet, det är det artistiska seendet som kommer fram i mig" sa han då. Hahaha! Helt galen beskärning. Och sen sa han "jag ser ju estetiskt på det". Den pose han själv föredrog var att barnen ska hålla handen i hakan (utan att luta armbågen mot nåt, bara ha den i luften), det ser totalt onaturligt ut. Inte särskilt estetiskt. Jag kunde nästan inte låta bli att himla med ögonen. Fast sen blev jag lika barnslig själv och namedroppade min brorsas företag och råkade nämna att min pappa är fotograf så att jag har liiite koll.
Nåväl - eftersom jag har väldigt vackra barn blev det såklart vackra bilder.

På stan var det skumt ett tag, inga bankomater funkade, inte för någon, och man såg hur det kryllade med små människosamlingar vid varje bankomat och hur ordet liksom spred sig. Någon sa "det funkade inte på affären heller" och jag fick en sån overklig känsla, som om det var en film eller som om en katastrof var på väg. Det var så skum stämning. Fast sen fick jag ut pengar som den första på länge och förtrollningen bröts. Och nu läser jag ju på aftonbladet.se att att det var stora tekniska problem över hela landet på föreningssparbankens uttagsautomater.

Sen på snabbt ettårskalas där det blev kaffe och tårta. Tyvärr har jag utvecklats till en fullfjädrad koffeinist, måste försöka bryta den vanan, det är inte roligt att vara beroende av nåt. Jag har köpt grönt te idag så nu börjar väl avvänjningen...
Med oss hem fick vi ett par begagnade snowjoggers i storlek 22, som Flakes syster hade inhandlat på en second hand-affär. Coola och nostalgiska. Äkta snowjoggers som passar perfekt på lilla Ru.

Och så är jag jävligt sur eftersom de ofantligt snygga sextiotalsfåtöljerna vi redan hade bokat upp oss på (blocket-annons) visade sig ägas av RÖKARE, som rökte inomhus. No way. Det skulle jag känna hur lätt som helst, hela tiden. Inga rökmöbler i vårt hus. och därmed står vi utan möbler till tv-rummet här uppe. Bläblä.

Yes. That's all, folks.

hj

TÖNTfotograf!

2005-09-29 06:58:21

cmlal

hahahaha, fan vilken töntfotograf! :)

2005-09-29 10:22:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.