BlaBLAblablablaBLAblablabla

Corn 2005-08-30 00:05 (8 kommentarer)
Idag var det dagisstart igen efter ett lååååångt sommaruppehåll, det gick över förväntan att lämna 3,5åringen - skitbra faktiskt.
Jag och lillknobben åkte hem och fikade med Flakes föräldrar, sen åkte vi vidare mot stan. Aningens riskabelt med tanke på ostadig väderlek, vindrutetorkarna funkar inte på bilen. Men jag tänkte att om det börjar regna så kör jag jävligt fort, så kanske vattendropparna pressas bort?

Tråkiga men nödvändiga höstbarnkläder inhandlades och sen drabbades jag av ett akut lyxproblem, TVÅ bruna manchesterbrallor med mig in i provhytt, båda två passade, vilka skulle jag välja? Svettades, funderade, tittade ut genom dörren och fångade upp min son som var halvvägs ute ur vagnen, funderade igen, bytte byxor med barn i famnen, var till slut modig och frågade kvinna i provhytten intill om smakråd. Hon var förmodligen assistent/ledsagare åt en annan person och kom med råd och lät käck så när hon var utanför hytten för att hämta något i en annan storlek så frågade jag "eh, kan du inte vara mitt smakråd?" och så visade jag mig med båda byxorna. Hon såg lite förvirrad ut vid min fråga men hon var cool med krulligt hår och prilla under läppen och smala ben i tajta jeans och valde det par som jag själv gillade bäst. Mörkbruna manchesterjeans, nästan sammetskänsla. Säkert helt galet fel och ute men vafan. De var tjusiga. Jag köpte dem. De passade ok på mina feta ben.

Och en rosa snygg kvadratisk anteckningsbok med små mörkrosa flickor på. Ganska säkert från barnavdelningen men den var söt. Häpp, ännu en snygg grej att lägga i handväskan OM nu Elle/Damernas/Amelia skulle vilja intervjua mig i en sån där "vad har kändisarna i sina handväskor"-grej och arrangera mitt handväskinnehåll på ett snyggt foto. Då skulle min lilla snygga note book synas. Hahahahaha. Fast jag vet inte vad jag ska skriva i den, jag får ångest.
Och så köpte jag John Frieda-hårprodukter till mitt blonda hår, de är lite dyrare och ganska bra. Tror jag. Det är viktigt för mig att vara snygg i håret, jag visar ju det för så många varje dag. HAHAHAHA. Den enda som bryr sig om mitt hår är min son, när jag kravlar omkring på knä under hans barnstol och plockar slängd mat, då brukar han dra mig i håret med en flottig knubbig liten hand. Och förresten - igår fick jag ju en skopa sand i håret också, av den större gossen. Jag fick sitta och skrapa smågrus ur hårbotten med naglarna en bra stund. Gosh, mitt hår är ju riktigt omsvärmat!

Åkte hem, åt en snabb snabb lunch, åkte till dagis och hämtade upp gossen som hade hunnit bli förkyld, typiskt. Pratade om att åka hem och göra smoothies. Från baksätet "mums, det ska bli gott. *slurp* Nu slickade jag mig runt munnen så att jag skulle se hungrig ut".
Plockade röda vinbär, c-vitaminbomber, mixade med lite frysta jordgubbar, en banan, lite honung, ingefära och yoghurt. Sursöt och god smoothie blev det.
Efter maten skulle The Boy ta på sig mjukisbyxor men kom istället strålande glad ut i köket iförd nattlinnet som vi köpte när han hade en klänningsperiod. Efter det har han kallat det nattlinne, men nu när jag sa "åh, har du ditt fina nattlinne på dig?" sa han förnärmat "nej, det är min KLÄNNING, ser du inte hur fin jag är?" och jag bara "ja, jo" och sen var han Mrs Calloway (en ko) ur filmen Kogänget, han sprang och letade upp sin rosa solhatt med slokande brätten och sen bad jag honom hämta morötter i farmors land. "Får jag gå själv?" sa han lite förvånat. Ja, sa jag och gick och öppnade grinden åt honom. Barfota och snorig skuttade han iväg till grönsakslandet. Herregud vilken vacker syn, detta lilla barn iförd vitt nattlinne med små blå och röda prickar på, barfota och med röda ögon och rinnande näsa. Och så den där stora hatten på änglahåret. Gud vad det knep till i hjärtat.

Till middag spaghetti och tomatsås med linser. Igår var det kikärtsbiffar. Inte undra på att min mage bullrar.

Nu sover barnen äntligen, jag och min man har suttit i köket, jag i den nya gudomliga kökssoffan, pratat och ätit, jag fick ett ostfrosseanfall. Jävla goudaost.

Igår satt jag och lade massor av skivor och filmer i varukorgen på cdon.com, fast sen råkade jag titta ut i hallen och såg renoveringsarbetet, då orkade jag inte genomföra det simpla och onödiga skivköpet, vi måste ju prioritera.

Som vanligt är jag stentrött och kluven när jag skriver, jag känner mig lite jagad. Det är kolmörkt runt mig. Blablabla.
Jag kommer väl också att bli sjuk nu. Jaja, det är bara att bita ihop. Morgondagen kommer nog mest att bestå av städning samt omhändertagande av liten ynklig sjukling. Han får ligga i soffan och titta på film hela dagen tror jag.

Hela dagen har det blåst, närapå stormat. Det känns lite läskigt. Det tjuter i fönstrena och träden flaxar fram och tillbaka här utanför. (Och om någon orkade tugga sig igenom hela den här drapan ända hit är jag djupt imponerad!)

tori

åhå, inte behöver du bli imponerad inte. det gick som en dans och roligt var det också. du är så bra! :)

2005-08-30 00:09:30

vajlet

oh jag blir kär i dig när jag läser..

2005-08-30 01:22:49

nina

Nu har jag hunnit läsa halva texten, den andra halvan får jag ta när jag kommer hem igen. :) Men du, skriv shoppinglistor, kom-i-håg-saker i din nya rosa bok. Det är mkt roligare att dra fram sånt på stan än knögliga lappar. En minnesanteckningsbok. Du hör en bra låt på stan, skriv ner den... Nu måste jag tvinga in en katt i en bur och gå. Iiih!

2005-08-30 06:31:47

nina

Så, nu är katten lämnad och jag och Panty ensamma hemma. Nog är det tomt alltid.

Och höststormen som är här ute. När jag gick hem från banan nu kände jag bara "I love this blowing" det är så där så huvudet spolas rent från allt och man blir lite piggare. Jag älskar stormarna. Ja.

2005-08-30 08:15:15

Lila

Jag tycker också om ditt sätt att skriva, det blir intressant vad det än handlar om! Så, den som är imponerad är jag....

2005-08-30 08:45:45

Anni

Jag kom oxå i mål - med stort leende och varmt hjärta!

2005-08-30 08:50:28

Molly

O, vilket bra tips från Nina. Jag älskar att köpa fina anteckningsböcker, men vet aldrig vad jag ska använda dem till.

2005-08-30 09:24:43

Wanda

Jag läser dig alltid, med glädje. Tro inget annat. (hur kan du inte förstå hur roligt det är att läsa?)

2005-08-30 09:24:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.