Sjukt, det är sjukt

Corn 2005-08-31 23:06 (8 kommentarer)
Kvinnan med världens sämsta immunförsvar gör härmed sin - något ynkliga - röst hörd... *trumvirvel*
Jag är SJUUUUUK! Åh så synd det är om mig. Jag känner mig fullständigt belägrad av elaka baciller. Min 3,5åring har ju varit sjuk sen i måndags och jag har gått och väntat på att själv bli drabbad men det såg ju riktigt ljust ut - tills nu i eftermiddag.
Det började med en obehagskänsla och dessutom lite mjölkstockning - konstigt - och sen utbröt värsta frossan. Jag vet inte om jag är extra klen men jag blir aldrig "bara" lite förkyld, lite sådär snorig och ämlig. Jag får frossa med dunder och brak, världens värk överallt, trötthet och huvudvärk. SEN brukar halsontet komma som en bonus efter ett tag.

Jaja. Dagen började ju fint med sovmorgon, sen frukost, trädgårdsvistelse med barnen i varsin röd fleecetröja som vi senare fick ta av, hösten kom och vände på ett par timmar kändes det som. Min förkylde son gjorde mig uppmärksam på att plommonen var mogna så jag plockade lite snabbt en liter och planerade att senare plocka lite till.

Sen framåt eftermiddagen åkte vi till stan, man plus barn gjorde några ärenden och jag fick hoppa av och gå en vända på stan, försökte hitta några fynd på HM men icke. Vår stads HM är så dålig. Gick till Indiska och hittade en punkig tröja som var jätterolig och very not me. Randig i starkt turkos och typ vinröd, knappar en bit ner mellan tuttarna, och så var den ganska lång och tajt. Till mina nya bruna manchesterjeans var det klockrent.
Sen plockade familjen upp mig och vi åkte till en färgaffär och köpte golvfärg av världens mest tråkiga försäljare. Skitdålig och tråkig, totalt slätstruken. Jag hatar sånt, jag vill att de ska vara säljande, trevliga och föreslå saker, inte bara mjäka. Geeek!
Sen åt vi på McD (och jag var fortfarande frisk måste jag påminna om) och sen åkte vi till en golvaffär för att kolla på golv till ett rum där det tyvärr bara är spånskivor på golvet än så länge. Det har varit en vindskrubb, nu ska det bli kontor (det med rosa vägg!).
Killen var samma som så bra hjälpte mig med färg till grindar plus kakel till mitt mosaikbord tidigare i somras, och han visade sig vara en gammal grundskolekompis till my man. Det var lite roligt. Vi strosade runt bland plastmattorna och han berättade om dem. Jag sa "Varför måste alla plastmattor vara så... fula?" och så blev det fnitterstämning på oss alla tre. Gick och tittade på parkett i stället. Och sen varvade vi ur lite mer, eller jag främst, värsta tonårshumöret var jag på, föreslog sån där grön matta som man kan ha i uterum etc, som ser ut som en golfgreen. Jamen det vore väl fint?
Vi fick låna hem en planka med ekparkett, åkte hemåt, det var ungefär som mitt ena bröst började värka och på vägen hem handlade jag mjölk etc på Konsum, satt med påsen i knät och det var väl inte smart med värsta kylan mot kroppen. Väl hemma tog jag en dusch och sen började värken tillta allt mer och jag känner mig nu superkymig. Flake var tvungen att jobba en stund men när han kom in tog jag ett superhett bad också, och frös ändå. Drog på mig långkalsonger, tjock tröja, strumpor och mössa och lade mig under två täcken i vardagsrummet, med två alvedon i magen, en kopp te och en macka. Nu svettas jag som en... gnu, kanske.

Huh. Och någon lösning på amningsproblemet har jag inte eftersom Le Petit Prince också verkar börja bli sjuk och är täppt i näsan och därmed inte så bra på det här med amning. Han vill, men det går inte.

Very nice wednesday indeed.

Min plan var ju att göra plommonmarmelad lite stillsamt i köket, sitta vid köksbordet och höra den puttra, och läsa ett nytt nummer av Damernas. Hm...

knivskarp

En kompis till mig som bor way way way ute på vischan har sådan där grön utematta i sitt, eh, 'hobbyrum'. Det tycker jag är sjukt kul. Men så är jag ju lättroad också, som bekant.

2005-08-31 23:23:07

Anni

Krya på dej gumman!

2005-09-01 08:49:00

nina

Hur gick det med tanken om vit -svartrutigt golv? Sådant man har i kökt. Det är ju typ... hårdare plastrutor och inte matta. Det är ju snyggt. Det är ju det.

2005-09-01 12:53:14

Skylla

Nej men stackare! (Jag liiider av att inte få säga: Nej men lilla hjärtat! Varför tycker alla att det är så kränkande?). Men KAN man bli annat än sjuk av McDonald's? Hu! Jag blir alltid på uselt humör när jag varit där.

Och vet du, jag är så jäkla tvärute att jag gillar korkoplast. Snyggt OCH tåligt och ett ypperligt alternativ där trägolv inte funkar.

2005-09-01 22:03:20

knivskarp

(...men det måste väl bero på VEM som säger, 'Nej, men lilla hjärtat!'.)

2005-09-01 22:14:34

Lila

Tack Corn för dina ord!

2005-09-02 10:52:27

Skylla

knivskarp: ja men hur ska jag veta om JAG får?

2005-09-02 12:03:08

knivskarp

Men lilla hjärtat, du får väl fråga? ;P

2005-09-02 12:56:17


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.