torsdag

Corn 2005-08-18 16:57 (11 kommentarer)
Jag är så trött, hela tiden så trött. Jag fantiserar om att få sova. Vill alltid sova. På morgonen vill jag sova två timmar till, på eftermiddagen vill jag ta en tupplur.

Min man har köpt en jättekackig gammal pickup. Äcklig bil. När han köpte den var det en hund som kom och slickade honom i ansiktet när han satt på huk och hade båda händerna upptagna med nån dragkrok. Det är så äckligt med hundar som slickar en i fejan, ursäkta, jag hatar inte hundar, men jag fattar inte att man låter sin hund slicka en i ansiktet och på munnen. Jag har känt ganska många hundar i mitt liv och de flesta älskade att äta insekter och slickade sig i rumpan och så vidare. Fresh.

Igår var det jättekallt och höstigt här, sonen hade tisha, kofta, täckväst och mössa ute och det var ändå lite kallt. Idag är det 33 grader och supervarmt. Jag for och handlade med barnen, kylskåpet ekade tomt, det gick ok fram till kassan då lillRogga stod upp i kundvagnen och på något sätt lyckades ramla ur den på ett märkligt sätt, värsta volten rätt ner i betonggolvet. Det var HEMSKT och jag tänkte bara på hjärnskakning för det smackade och han skrek och grät av smärta och klamrade sig fast vid mig och skrek "det gör jätteont, det gör jätteont!", en snäll kvinna frågade om jag behövde hjälp och hon kollade om han blödde men det gjorde han inte, sen fick jag svettandes plocka ner min storhandling i kassar, mata gossen med mineralvatten och läkerol samt noga undersöka honom. Ena knät var blått men någon bula hade han inte trots att han hade smackat ner med tinningen före i golvet. Konstigt. Jag strök honom gång på gång över huvudet, strök bak de svettiga lockarna och tittade, men inga spår av smällen. Han var lite seg och medfaren ett tag men resten av eftermiddagen har han varit toppenpigg. Min lilla älskling.

Vi har tre rum här på övervåningen som renoveras, det är två kvar som vi måste bestämma färger och sånt i, det är skitjobbigt och spännande på en gång. Jag frossar i senaste Elle interiör och bara drömmer och drömmer. Synd att ekonomin är så begränsad. I helgen ska jag mäta alla rum noga, göra skalenliga ritningar samt klippa ut möbler i rätt skala också som jag kan flytta runt... Det blir nog bra. Det känns fantastiskt att få ordning här uppe, fram tills nu har det varit en ganska skabbig övervåning.
Fantiserar om ett bubbelgumsrosa kontor, fast jag vet inte om jag vågar. Kanske en fondvägg? Fast vi har fan fondväggar överallt, snart spyr vi på dem. Rosa och silver och svart är en snygg kombo, tycker jag.

jag

min pappa brukade (eller brukar fortfarande men nu har de ingen hund) gräva ner slaktavfall för att locka till sig rävar som han sedan i bästa fall ska skjuta. fast oftast hann hunden före och sedan var det ju sådär mysigt när hon kom farande och ville hälsa och slabba en i ansiktet med aslukt i andedräkten. urrk.

2005-08-18 17:08:52

Corn

uuuuh! Äckligt! En del hundägare tycks ju gilla att bli slickade sådär, fattar inte riktigt tjusningen... Särskilt inte med as-smak på det hela då! *s*

2005-08-18 17:15:30

balletdancer

jag hatar hundar som slickas i ansiktet. mina hundar vet om det och skulle aldrig ens drömma om att försöka. däremot går de gärna igång på mina gäster... :)

2005-08-18 17:22:02

alein

som ägare till världens pussigaste hund måste jag ju försvara mig lite. Såklart låter jag honom inte pussa mig när han just ätit nåt läbbigt, men hans lycka när han får göra det är obeskrivlig. Och det går ju faktiskt att tvätta sig. Jag tror det är lite som med bajsblöjor och sånt, man tycker det är uräckligt först men sen vänjer man sig liksom. Och det är ju värsta ömhetsbetygelsen och respektgrejen för dem, betyder mycket för kommunikationen.

2005-08-18 18:44:55

Corn

alein: åkej, du har säkert rätt iom kommunikationen. Jag kände nästan på mig att jämförelsen med barn på något vis skulle komma. :)
Men jag tycker att bajsblöjor MÅSTE man ta hand om, hundpussar har iaf jag alltid avstått när det gäller våra hundar.

2005-08-18 18:58:53

alein

Jo, det har du rätt i. Det är en skillnad men det ligger ändå nåt i att ens gränser för vad som är "äckligt" kan flyttas. Jag förstår folk som inte tycker om hundpussar och respekterar det, men mig bekommer det inte särskilt. Visst ser jag till att hålla munnen stängd, men thats it. Fast då har jag inte särskilt många bacillnojor heller :-)

Och så glömde jag ju att kommentera det viktigaste i din text: fallet! Otäckt men skönt att det gick bra!

2005-08-18 19:06:20

Pocks

Oh lovely med övervåningen men läbbo med Lill-Roggis. Skönt att det gick bra!

2005-08-18 19:40:09

nina

Och jag hatar hundslemmiga tungor i ansiktet. Det är en av anledningarna till att jag verkligen inte gillar hundar. De luktar illa, är slemmiga och ska hålla på att slicka en hela tiden och så blir det kladdigt. Jag bara tänker på att äckel som rör sig i den där saliven och jag tycker det är rent ut sagt vidrigt med hundtungor. Jag går alltid långa omvägar kring hundar just för att jag inte vill ha ngn blöt slafsig illaluktande tunga på min hand eller ännu värre närmare ansiktet. Huva!

2005-08-18 21:05:20

kicko

jag tycker oxå hundpussar är skitäckligt - däremot har jag inget emot att ha mina råttor i munnen. Råttor som tvättar sig med tungan och gömmer mat i toalådan. Men de LUKTAR inte läskigt och lämnar inte blöta slemspår efter sig i hela ansiktet. *huuuu*

2005-08-18 21:36:24

Lina

Min första lägenhet gick i knallrosa, grått och svart. Ikeas Klippan i chockrosa.. Yeah! Sen blev jag sambo och han diggar inte rosa. Så nu är soffan röd. Länge leve rosa!

2005-08-18 22:26:59

vajlet

vad härligt med lite husdjursanti! jag förstår inte varför det ska vara så opk att ogilla att ha djur inpå sig, det räcker så fint med ekorrar o harar ute i gräset när man tittar ut tycker jag.. fast jag hade katter för länge sen, innan jag hade barn, nu tycker jag ungarna räcker o blir över..

hemskt hemskt hemskt med fallet, det blev alldeles kallt i bröstet när jag läste. har du pratat med sjukvårdsupplysningen om om man ska vara uppmärksam på nåt, om utifall att? eller är jag bara jättedum nu som skräms? felåt i så fall, inte meningen.

2005-08-18 22:30:38


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.