Onsdag förmiddag

Corn 2005-07-06 09:59 (4 kommentarer)
Igår började dagen med att min man kom och sa att hans släktingar var på väg för att rensa ur ett stort förråd i vårt hus, där det står kvar saker från när hans farmor och farfar bodde här. Så vi powerstädade i en kvart (alla släktingarna har pedantiska drag, så inte vi...) och sen drog jag iväg med kidsen för att de andra skulle få jobba på själva.
Vi åkte till hålan tre mil söderut och gick på ÖB, plötsligt fick jag ett ryck och bestämde mig för att fixa en egen verktygslåda. Vi har verktyg i verkstan (som är stor) men jag hittar fan inget där och jag är less på att det aldrig finns verktyg inomhus så jag köpte en låda och de verktyg jag tycker mig behöva; skruvmejslar i olika storlekar, tumstock, skiftnyckel, hammare, gummiklubba...
Och en annan låda med små fack i för nu har vi dragit igång pärlplatteprojekt hemma, så jag tänkte att vi skulle färgsortera dem. Sen gick vi till barnaffären och köpte många pärlor. Kanske min overkill-personlighet som tar över igen; min son ville göra pärlplattor häromkvällen och bara för det köper jag massor av färger och värsta förvaringslådan. Men jag försvarar mig med att jag själv tänker göra coola pärlplattor, så det är inte enbart till honom.
Tyvärr blev det så att vi åt lunch på Pölsemannen, det var inte så gott.

Åkte hem, valde ut lite prylar från rummet som nu stod på gården (jag tycker att vi skulle satt upp en loppis-skylt ute vid E4, alla rika semestrande stockholmare hade varit helt saliga av all trendig bondromantik, vi hade nog tjänat in stålar), gick in med barnen. Vi satt vid köksbordet och svettades och lyssnade på musik på lillRoggas nya orange cd-spelare som jag också köpte på ÖB, samtidigt som vi sorterade pärlorna efter färg. Växlade mellan Melody Club, Timbuktu, Darin (!) och Jose Gonzalez och skrattade åt när lillRogga sjöng "det lööser saj" på lite skånska.

Vi blev avbrutna av att Flakes syster kom och sa att en ko var lös, det var good old Titti, jag gick med ut och öppnade en stor grind och fick in henne i hagen igen.

Jag köpte färgglada magnetbokstäver häromdagen till min son men han är inte så intresserad, själv fick jag ihop K-L-A-M-Y-D-I-A och H-E-R-P-E-S samt T-W-A-R och skrattade asmycket när min man skulle hämta något i kylskåpet och såg mina fina ord. Jag har sån bra humor. Jag rörde dock ihop bokstäverna i morse innan vi fick besök...

Fick kniphugg i magen av saknad efter min man, ringde upp honom och småmumlade saknadens ord till honom samtidigt som jag naglade fast en enormt stor spyfluga mot fönstret med flugsmällan och tryckte till med fingret. Kras och äckel.
Det låter oerhört osjälvständigt men jag saknade honom som fan, jag känner mig helt avkapad när han är borta hela dagarna, det är så trist. Han var på väg hem då lyckligtvis och när han kom hem blev allt skönt igen. Vi åt middag och sen åkte vi och badade med barnen för första gången i år, lillabäsen hade på sig sin solskyddsdress som ser ut som en våtdräkt med korta ärmar och ben, han var vansinnigt söt och gillade att sitta i vattenbrynet och plaska. Även det stora barnet älskade att bada trots att han huttrade. Vi gick ut på en brygga och tittade lite, då såg vi en ormjävel som simmade där. Uuuurk.

Hem, barnen sov, vi doppade jordgubbar i 85%-ig choklad, det är sånt man läser om men aldrig gör, och så tittade vi på Storytelling av Todd Solondz och åt jordgubbarna och var halvsovande. JÄttejättejättemysigt.

Imorgon börjar jag jobba och min svärfar sa "är det lugnet före stormen nu då?" "Nej snarare tvärtom sa jag, det är stormen före lugnet! Jobbet kommer att bli lugnt!"

Hinner aldrig skriva något sammanhängande, hinner ingenting, hinner inte sova. Men nu tänker jag försöka.

nina

Fina texter till oss hinner du med. Det glädjer mig. :)

2005-07-06 14:44:03

Anno

åå fiiint <333

2005-07-06 14:49:46

Vivi

ja, dina texter ar som en varm kram.

2005-07-06 16:39:13

vajlet

skrattar så jag hoppar åt klamydia och twar..

2005-07-06 17:08:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.