Min måndag

Corn 2005-06-27 16:17 (8 kommentarer)
Det ösregnar ute. Jag älskar den där stunden precis innan det börjar regna... Jag vet inte om jag nånsin märkte av något speciellt förutom mörka moln, när jag bodde i stan. Men här är det så tydligt, plötsligt börjar det blåsa skitmycket och träden vajar fram och tillbaka, flaggstångssnöret piskar mot flaggstången, ett vindspel klingar hårt, gång på gång, det är värsta skräckfilmsscenariot. Och jag får skynda ut och ta in allt som kan bli skadat av regnet, till exempel klädesplagg som ligger slängda utomhus, eller barnvagnar.
Och sen kommer det. Regnet.

Idag är läget lite stabilare än igår. Fast jag fick ett ryck av leda i morse, när Flake ska ge sig ut på ännu ett långkörarpass blir jag rastlös och lite flummig. Vankar fram och tillbaka och tittar ut genom fönstrena.
Han jobbade till tre i natt och skulle ut i morse igen, inget konstigt med det men jag tycker att det är jobbigt ibland. Så i dag tog jag ungarna med mig och for till stan, gick in på en golvfirma och började förhöra mig om kakelplattor till ett bord. Vi har ett bord som har varit klätt med kakelplattor, men storleken var allt annat än standard och går inte att få tag på längre. Fick hjälp av en söt och trevlig muskelpojke (stora muskler är vanligtvis inte my cup of tea men här var det fint) och vi kom fram till att det inte skulle gå att få ihop det med någon annan storlek så nu har jag köpt stora vita enkla plattor som jag ska banka sönder och göra ett mosaikbord. Det ska bli spännande för jag har aldrig över huvud taget hanterat kakel förut.

Jag gillar att gå in på specialistaffärer och få riktig hjälp, inte köpa kakel på coop liksom.

Jag vet att det är utvecklande för barn att inte ha så många leksaker... Och egentligen tycker jag ju att det är fint och bra att ha lite träklossar, en docka och ett snöre. Typ. Tyvärr älskar jag att köpa grejer till mina kids, jag älskar lego, jag älskar roliga gubbar. Igår blev jag allvarligt besviken när jag insåg att jag hade missat att bevaka en auktion jag deltog i. Det var en Buzz Lightyear-docka och jag hade lagt maxbud 100 kr, slutbudet blev på 105 kr. Snyft, jag grämde mig fett. Min son (och jag) älskar Toy Story-filmerna, han hade blivit storlycklig av att få en så tjusig docka.

Min ettåring har börjat pussas, och det är inte nåt random slafs med öppen mun, utan säger man "puss" till honom trutar han allt vad han kan med läpparna och böjer fram huvudet. Det är helt ljuvligt! Och det finaste är när barnen pussar varann.

Det var dagens slumpmässiga sludder från mig.

tori

oh, hade ni också jordens åskväder tidigare? det dundrade och blixtrade och regnade så jag nästan trodde vindrutan i bilen (som jag satt i just då) skulle ramla in.
och mina brorsdöttrar har också blivit upplärda att pussas vid tidig ålder. det är fint (även om den äldsta gick omkring och pussade alla möjliga och omöjliga människor ett tag). :)

2005-06-27 16:51:00

Corn

ja, världens åskväder! Fast inte så länge. Urk, jag vill dock inte att mina barn ska pussa andra människor än den närmaste kretsen... dvs mamma, pappa, bror. :)

2005-06-27 16:54:02

tori

hehe. ja mina brorsbarn råkar vara ganska framåt, och även om man känner att det inte är så bra när en av dem springer iväg och kramar en okänd man som hon tycker ser snäll ut så vill man ju inte ta det ur dem heller. det är något fantastiskt det där troskyldiga. och här tycker jag bestämt att den innersta kretsen ska vara utökad till fastrar och farbröder också ;).

2005-06-27 17:00:54

jag

åh, jag gillar också toy story. när mina barn var mindre brukade jag gasta TO INFINITY...AND BEYOOOOOND när vi skulle åka någonstans. till deras stora fasa så småningom, hahaha.

2005-06-27 17:37:01

Corn

jag : haha, tyvärr måste vi se den med svensk text så här är det "Till oändligheten... och VIDAREEEEE!" som sonen gastar. :)

2005-06-27 17:49:06

Corn

jag menar svenskt tal!

2005-06-27 17:49:20

vajlet

önskar jag kunde en bildkommentar, på mina glin som trutar mot varann! :)

2005-06-27 21:40:29

Anni

Visst är det smart att naturen förvarnar så man hinner ta in tvätten? Det är härligt med vardagsliv och pussbarn!

2005-06-28 08:53:10


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.