Hela jävla jag - uppdaterad

Corn 2005-06-08 16:54 (5 kommentarer)
I natt har vi haft en sån där äkta mardrömssmåbarnsnatt. En sådan natt som man tänker sig när man försöker föreställa sig hur det är att ha två småbarn, innan man har det.

Så var det. Lilla killen somnade aldrig på kvällen, eller jo, fem minuter, sen vaknade han igen och var supersupergnällig, ledsen och tuttig. På natten var han jättehet och gnällig trots alvedon. Vid tre kom stora killen in till oss och var ganska pigg. "Sov nu" sa vi. "jag är sjuk" sa han. "jag haltar, jag är sjuk i benet". "Nej det är du inte, sov nu".
"Om jag får lite fil så känns det bättre sen!"
....
nope. Jag gick ner med lilla killen, gav honom mer alvedon, lade ner honom i vagnen och försökte vagga honom till sömns i den. Mindes något jag hade läst om Leonard Cohens sövande stämma så jag drog på en sån gammal skiva och han blev lugn och fin men sov inte. Själv var jag i halvdvala men jag tänkte på att Leonard Cohen var dräpande snygg när han var ung. Eller så minns jag fel, jag försökte googla fram bilder nyss och där var han inte så snygg. Whatever. Stooor parentes. Och så lyssnade jag ju på "Hey that is no way to say goodbye" och tänkte på att jag spelade in den på ett blandband till Flake när vi hade gjort slut första gången, nästan en pinsam pik ju.

Hela dagen har varit jobbig med lilla ledsna heta barnet. jag har kysst bort salta tårar från hans ögon och jag har burit runt på honom hela dagen. Efter lunch var vi så trötta och jag stoppade in barnen i bilen och åkte en sväng, där kommer de nästan alltid till ro och de behövde verkligen få sova lite. Åkte i en kvart, sen åkte jag hem, parkerade bilen, fällde ner mitt eget säte så att jag själv halvlåg, vevade ner fönstrena några centimeter. Sen lyckades jag somna ganska omedelbart jag också och sov i tjugo minuter trots att vi stod precis utanför hönsgården och tuppen envisades med att gala då och då.

När vi vaknade åkte vi till affären och köpte glass, även ettåringen fick smaka, alla mina ideal om no sugar for all världens väg för har man feber är glass finfint.

Och Lasse Lindhs nya låt "Svenska hjärtan" är ju skitbra. Enda gången i dag när ettåringen var riktigt glad och på hugget var när han hörde den, han discovickade på huvudet. Discokungen.
-------------------------
Jag glömde ju att säga att ni måste ha färgval choklad när ni läser mig, kolla vad snyggt det passar ihop med min bild!

Och så har jag reagerat allergiskt på nötter också. För första gången. Har läst på lite och inser att det förmodligen handlar om korsallergi, jag är ju allergisk mot björk och då kan det tydligen följa med lite annat smått och gott på köpet. Fy fan vad trist, måste man bli mesigare och klenare för varje år? Det mesta har ju gått bra innan.
Nu har jag ätit morot och förmodligen reagerat på den, klåda som fäen har jag i alla fall under hakan, OOOH så roligt.

Anno

"Om jag får lite fil så känns det bättre sen!" - klockrent! :D (fast kanske inte 3 på natten) fin text. <3

2005-06-08 17:39:35

tori

oh, du har rätt! choklad matchar jättesnyggt!

2005-06-08 18:25:31

Imma

alltså förlåt att jag terroriserar ditt kommentarsfält om mina allergier men: det är precis det jag är allergisk mot också! och massa frukt t.ex. äpple och persika. och mot att skala potatis! kan trösta dig med att det är sån allergi som kan försvinna med åren dock.

2005-06-08 23:01:15

ps

Komiskt. Jag har bestämt mig för att ha kondens, men förrut testade jag om H:et i adressraden byter färg när man byter färgschema. Och glömde byta tillbaka. Men nu när jag har läst färdigt din text ryker chokladen!

2005-06-09 01:28:08

Anni

Åh, älskar oxå choklad! Både här och i verkligheten... :-)

2005-06-09 08:31:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.