ALLERGITÖNT

Corn 2005-06-09 22:04 (8 kommentarer)
hela dagen har jag kravlat omkring i ett töcken av bitterhet och besvikelse. Jag har börjat reagera allergiskt på flera olika livsmedel och börjar inse att jag nog lider av korsallergi till min björkpollenallergi. Igår reagerade jag på rå morot för första gången i mitt liv, det började klia som fan i munnen och utanpå hakan. Kvällen innan dess var det en nöt som satte igång allergicirkusen. Och jag är så jävla jävla sur och har suttit med gråten i halsen många gånger idag. när jag bet i ett päron i morse började det också klia i munnen på mig. Det känns som ett stort jävla skämt. hallå eller.

Försöker tänka positivt men det känns inte så lätt. Att ställa in sig på att alltid vara uppmärksam på nötter osv känns skitjobbigt. Man lär väl sig att leva med det men just nu är det urk urk urk.

Men när jag sansar mig försöker jag tänka att det kunde vara mycket värre. Jag kunde vara död.

Ett stadsbesök med min man (och lilla febergossen), det första på mycket länge, gjorde mig på bättre humör, jag kände mig sådär fånigt tacksam och trygg och att få kramas med världens bästa långa snygga man var uppmuntrande. Klädprovningen var dock inte så rolig, vi ska på bröllop i helgen (och jag hatar bröllop, ärligt, hur kul är det? Kanske om man känner många gäster men annars??) och jag var helt bitter och sur och sa med dov röst inifrån provrummet "du får nog åka på bröllop själv" och det var så att självföraktet stänkte på väggarna kring mig. Ful och fet, ful och fet. Med allergier, astma, synfel, stora långa fötter, svaga leder, tunt hår och så vidare. (Nu dör jag snart martyrdöden om jag fortsätter). "nu får du aldrig äta nötter och sen komma hem och pussa mig" sa jag ännu surare inifrån provhytten efter ett tag för att riktigt rub it in.

Nej det var ju positiv jag skulle vara. Jag köpte till slut en linnekjol med brun botten och sen nån stor blomma i beige och ljusbrunt. HM of course. Den räckte nedanför knäet precis men när jag sitter ner gäller det att hålla ihop benen. Jag har jordens fetaste vader (det sa en kille till mig på en kryssning en gång, "du måste ha båtens tjockaste vader", tack för den, vi var dessutom kompisar) och det är inte så snyggt men hellånga kjolar är heller inte så snyggt.
En enfärgad vit långärmad tröja till, alltså en tajt. och så hittade jag en svart plyschcardigan eller vad det heter, med poppig ståkrage och dragkedja. Vet inte om det passar till kjolen men den var cool. Sen stängde affärerna så jag hann inte prova en vit bh.
Skor var också kvar på listan och jag var så ultra-o-cool att jag köpte skor på Prix av alla ställen! Fast jag var ganska hipp ändå eftersom jag köpte ballerinaskor (fast ser man ut som en ballerina? Snarare som en pensionär eller en femårig flicka, plattfot dessutom) för 149 kr. Svarta, det kanske är tabu till brun kjol men vafan.
Ebba von Sydow var på radio och sa att "black is the new black", haha. Nu ska jag dissa lite, det måste jag få, vanligtvis är jag ju så himla snäll: Ebba borde klippa sig! Så, nu var det sagt.
Lenny Kravitz har skaffat sig tantfrisyr förresten, har ni sett det? Eller förresten - han verkar ha rakat sig sen dess, vilken tur. Eller vaddå tur. Men det är ju lite snyggare än rakpermanentad tantpage.

Jag har fått boka om min tid för slingor + bortklippning av det assymetriska flera gånger, så tyvärr måste jag gå på bröllopet i tantfrisyr. Och damn! jag glömde köpa lite blingbling.

Imorgon ska jag ringa till älskade hälsocentralen och försöka få en tid för ny allergiutredning. Det känns som att detär dags.

Det var allt för idag från supergeeken




coz

jag tror vi har samma kjol, jag har haft min senast idag och får mkt komplimanger för den :)

2005-06-09 22:01:09

tori

jag tror du är jättesnygg. alla kläder lät snygga. förresten tänkte jag inte ens på kulturtantpagen när jag träffade dig! attan, hur kunde jag missa! :)
(och hur kunde coz kommentera en privat text? har jag missat nåt?)

2005-06-09 22:56:19

tori

och INNAN du la upp den till och med. it is a strange world, indeed.

2005-06-09 22:57:06

Corn

mäh? är den privat? jag lade först upp den och skulle sen ändra en sak, råkade glömma att välja publicera, så då försvann den ett tag...

2005-06-09 23:03:16

tori

:)
jo, det är lätt att glömma ändra...

2005-06-09 23:07:43

Lina

Svar sen tidigare; näääe, jag har inte blivit drabbad själv, av Vårda alltså, men vi har haft lite med dem att göra genom jobbet (Posten) så jag har pratat med dom i telefon. Tyckte det stämde så bra att det MÅSTE vara det företaget!! :) *fnissar lite*

2005-06-10 08:18:27

Anni

Måste bara fråga... VAD är blingbling???

2005-06-10 08:32:23

Corn

blingbling är smycken :D

2005-06-10 09:36:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.