Försäkringskassan suger

Corn 2005-05-31 13:29 (11 kommentarer)
Igår jobbade jag min första dag, och det gick oväntat bra. Alltså, jag redigerade senast i mars 2001, dvs mer än fyra år sen, och jag har heller inte suttit vid en Mac sen dess. Men som sagt - det gick bra ändå. Vissa kortkommandon satt kvar bak i ryggmärgen någonstans, eller kanske rättare sagt i fingertopparna. Det var roligt. Kände av min mushand och musarm som fan, nu måste jag få den i trim tills jag ska börja jobba på riktigt i sommar.

Idag har jag pratat med Försäkringskassan. Och nu står det klart att jag HAATAAR dem. Urk. Jag förnedrade mig själv och var så arg så jag grät i luren och sa med skakande snorande snyftande röst "Det är ju för JÄVLIGT hur ni får bete er". Såhär är det: Mitt fack höjde lönerna förra året, alltså det skrevs nya avtal. Sånt får man tillgodoräkna sig även retroaktivt så efter lite svårigheter att få tag på facket så har jag äntligen fått veta procentsatserna på höjningen och skickade in lappen till försäkringskassan. Det gäller alltså mitt SGI (sjukpenninggrundande inkomst) som min föräldrapenning&sjukpenning grundar sig på. Nu är det så att jag ju gick en sex veckors kurs, och då tog jag inte ut föräldrapenning. Min lapp om höjningen kom in efter den här kursen och nu visar det sig vara så att föräldrapenningsperioden måste PÅGÅ när de får in lappen. och nu var det ju inte så för mig så nu är mina pengar putz weg. Puts väck. Jag har inte rätt till dem. Det känns för jävligt och jag brände väl alla mina möjligheter hos FK i framtiden eftersom jag var sur och arg och otrevlig.

Det rör sig om flera tusen som jag egentligen skulle ha rätt till om jag hade skickat in lappen ett par veckor tidigare. Men den här regeln har jag inte hört talas om tidigare. BLÄBLÄ: Det är så jävligt att FK får göra hur mkt fel som helst, jag har fått ringa och tjata på dem tidigare när de har glömt att skicka pengar till mig bland annat, och då är det liksom inget med det. Man får aldrig rätt.

URKURKURK.
annars bra. Musarmen gör ont. Som sagt. Igår lagade min man två hål i sina tänder och det är bara andra gången i sitt liv somh an lagar tänder så han var lite medfaren, kom hem med bedövad underkäke och lite sluddrigt språk, han somnade i min famn och sov en liten förmiddagsslummer med lite bedövningsnarkande läten. Mysigt.

Golven är slipade och det är SÅ tjusigt. I lilla rummet som ska bli barnrum är det dessutom lackat, i stora hallen på övervåningen är det inte lackat, det ska istället målas vitt (med lite grått i), det tror jag blir mighty snyggt.

Nu kom jag på att jag måste ringa FK igen om en annan sak, jag måste anmäla att jag jobbar två dagar, så att jag får ta ut lite mindre föräldrapenning den här veckan. Annars sänks föräldrapenningen... Nu är ju gossen ett år och då är det nya regler. ÅH vilken djungel, eller rättare sagt ett snårigt träsk med äckliga rötter. Så känns FK.
Jag vill bara skriva BLÄ och URK hela tiden, så barnslig och enformig är jag.




Vivi

Men ibland AR ju allt bara bla och urk!! Kram.

2005-05-31 13:44:13

Flikka

FK är dumma i huvet.... that´s all I got to say.

2005-05-31 13:53:40

Prosit

Bara man sätter igång med redigerandet så går det bra. Det gäller att komma in sig. Säger jag som om jag vore värsta experten...:o)

2005-05-31 14:10:53

jag

fk, af, csn, a-kassan - alla är de värda att hata för sina sunkiga regelverk och inkompetenta och o-service-minded:a personal. BLÄ OCH URK!

2005-05-31 14:48:19

Anni

Ska jag ringa dit och tokskälla så deras öron fladdrar? Eller åka dit och bita dom i benen personligen? *sympati*

2005-05-31 16:38:09

Ita

Heja Anni!! Jag hänger på!

2005-05-31 17:37:13

leaves

Kul med redigerandet, men mindre kul med FK. Jag hatar sånt där pappersskickande hit och dit, det känns så meningslöst.

2005-05-31 18:51:06

Hwilja

Sympatiserar. Man ska ha tur om man hittar en bra handläggare. För ett år sen fick jag ut en veckas sjukpenning för mycket och när jag upptäckte det mejlade jag dem genast och skrev att jag skulle betala tillbaka, bad att få ett inbetalningskort. Vad fick jag? Två dagar senare ett förtryckt kravbrev hem i brevlådan: Du har fått för mycket i sjukpenning, detta är ett ÅTERKRAV, du har en SKULD, du är SKYLDIG FK xxx antal pengar, var god betala senast om tio dagar annars jävlar.
Kul stil. Jag fattar att de inte hinner sitta och skriva personliga brev till just mig med gulligullande typ tack gulliga Hwila för att du sa till, det är inte många som gör det nu för tiden, men NÅGOT lite neutralare hade varit trevligt att få.

2005-05-31 20:24:16

tori

till något helt annat: vad pysslas med på tisdag? vad sägs om kaffe i något kök eller på annat lämpligt ställe?

2005-05-31 22:29:14

Corn

Thanx för all sympati!

Hwilja Det låter för jävligt, vilka bastarder. Då förstår jag att blev sur. De är experter på att få en att känna sig rutten.

tori Sure! Kom hit vetja!

2005-06-01 10:01:36

tori

grejt! jag ska bara förhandla till mig en bil och så hör jag av mig sen så får du ge mig vägbeskrivning. :)

2005-06-01 10:12:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.