Vi drog till fjällen

Corn 2005-05-29 14:32 (3 kommentarer)
I onsdags kväll höll vi på att rensa till två på natten, då gav vi upp och gick och lade oss istället. Torsdag morgon ringde jag golvsliparfirman och sa "nej vi orkade inte städa färdigt, ni får komma på måndag istället". Sen packade vi och donade och for till Åre. Perfekt romantisk-weekend-ställe men det blir inte så romantiskt när man har kids med sig. Däremot blev det roligt, även om vi inte direkt vilade upp oss. Min man och treåringen badade i upplevelsebadet, och vi glodde på tv och barnen bråkade och vi åt god mat i restaurangen. Eh... Vad gjorde vi mer? Vi åkte till Storulvåns fjällstation för att få se lite fjäll och där såg vi både renar och orrar. Och fjäll, som sagt. På väg tillbaka till Åre åt vi lunch i någon sorglig pytteliten håla. Det verkade trevligt till en början men när vi hade suttit ner i fem minuter dog vi nästan av cigarettröksdoften. Yuk. Och maten lät ju ok ("grillspett med ris, vitlökssås och salsasås") och vi var ju grymmehungriga. Men spettet var lite läskigt, riset var sådär äckligt o-klibbigt (ÅTTITALSRIS) och såserna var såna där köpta såser som mest innehåller socker. Ändå var vi tvungna att äta såsen eftersom det blev för torrt annars. Och hungriga var vi ju så vi MÅSTE helt enkelt äta. Hahaha nu är jag tok-neggo men det var ganska roligt. På kvällen åt vi mycket godare mat på hotellet. Jag fick risotto, första gången på restaurang men det smakade ju ungefär som när jag gör den själv (=god).
Hotellet var superfräscht, nybyggt, med världens största - och ändå inbjudande - foajé/lobby. Där fanns det massor av soffgrupper att sjunka ner i, och det gjorde vi.

Idag är det Mors Dag och lilla Ru fyller ett år! Tänka sig. Nu kan jag bli som en gaggig nostalgisk tant och det är så jag känner mig, "tänka sig att tiden går så fort, alldeles nyss var han ett litet knyte".... precis så, som en gammal tant låter jag. Och klämmer fram en liten tår. För ett år sen var det pingstafton och lördag och det var lite molnigt och jag gick omkring med klena värkar hela dagen, tänkte "det här dröjer nog en vecka", men sen åkte vi inåt stan ändå för att jag var så rastlös, och vi tänkte köpa glass. Under den halvtimmen i bilen ökade värkarna lite så vi ryckte på axlarna och sa "äh vi åker till förlossningen för en koll!", 1 timme och 45 minuter efter att vi kom in föddes han, älskade goseungen. Ettårsåldern är en charmig ålder även om han ska stoppa allt i munnen, pilla på allt, och så vidare. Han är så ljuvligt SÖT; trevlig och charmig.

Nu ska vi väl sega vidare med att tömma rummen som ska slipas i morgon.
Tjipp.

nina

1 h och 45 min, det är rätt snabbt va? Då kan nästan jag tänka mig att föda barn. :)

2005-05-29 15:42:24

Corn

nina : hehe, ja det är snabbt, och om man måste välja mellan 1,45 och typ 2 dygn så väljer jag helt klart det snabbare... men det kan gå lite FÖR snabbt också... fördelen var väl att jag hade ork att ta i! Nackdelen vill du inte veta! ;)

2005-05-29 18:57:45

Betty

Jag väljer två dygn (i alla fall om den kortare tiden är som när sorken föddes och det gick på två timmar).

2005-05-31 10:26:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.