Would it be the same?

Corn 2005-05-25 23:14 (4 kommentarer)
Febril aktivitet pågår. Golvsliparkillen kommer på fredag, och vi som ska åka fyrtio mil till Åre imorgon! Panik nästintill, nu ska vi på simsalabim ingen tid alls tömma två rum, varav ett med fyra bokhyllor i, med MÅNGA böcker. och MÅNGA grejer. Jag börjar lite bakvänt, rotar i lådor i skrubben för att hitta saker att slänga, så att det blir plats för nya saker i skrubben. och jag hittar MASSOR: jag kan datera lådorna årsvis. Ungefär i alla fall. "Jaha här är allt från 95 när jag var ihop med P och här är foton på honom och min skolkalender med romantiskt klotter samt snuskiga teckningar som min kompis gjorde" och brev och småkrafs. Jag önskar att det kunde dyka upp någon gårdfarihandlare som samlar på massor av saker och som skulle ge massor av pengar för en Leningrad cowboys-ölflaska eller ett M&M's-rör i plast eller en lettisk inhemsk colaflaska. Eller alla tusentals Larsontidningar. Det kanske rör sig om hundra tidningar... Drygt... Men det känns som tusentals.
Så lyckliga är vi ju inte, att någon dyker upp och betalar rikt för min forna samlarmani, så nu ryker det mesta ner i stora svarta sopsäckar.
Jag är så äckelless på all nostalgi som ligger och skaver i kartongerna. Särskilt som man aldrig någonsin mer kommer att använda eller titta på grejerna igen.

Min syster dyker upp lite överallt, jag hittade nyss två foton. Och brev. Och grattiskort. Och ett band med Tom Petty, jag minns att hon köpte skivan ungefär samtidigt som jag köpte kassetten.
Ett stort svartvitt fotografi från hennes konfirmation. Hon sitter där, längst ner till höger, som en ängel.
Hon är verkligen med mig hela tiden, jag är ledsen en stund varje dag, det är mer verkligt nu. Kännbart. Häromdagen satt jag vid frukosten och berättade för Flake om vilken stor komikertalang hon var, vilka långa monologer hon drog, alla hon kunde härma. Både jag och Flake skrattade uppskattande och sen samtalet var över och han vände sig mot ett av våra barn blev jag kvar som i ett vakuum i den tanken och sorgen bara smäckte till mig rätt i fejset. Höll på att börja lipa mitt i gröten men skärpte till mig för tid fanns inte just då, inte till gråt. Jag grät på kvällen istället.



Lisasan

Jag missade att du fått besked om din syster, men läste bakåt nyss och jag är verkligen ledsen över det. Samtidigt är jag glad över att du fick veta, för det finns så många som fortfarande väntar på besked, och det tror jag är värre. När jag har läst om katastrofen har jag flera gånger tänkt på dig, och undrat hur det gick.

Visst är det konstigt när människor som inte längre finns dyker upp sådär då och då. Min pappa dog för snart 6 år sedan, men ändå finns han kvar i minnet. När vi nu gjorde klart vårt husköp var en av mina första tankar att "nu ska jag ringa pappa och berätta". Flera gånger har jag tänkt att jag måste ringa och rådfråga om tapetsering och målning, för det är han ju så bra på. Så tar det några sekunder och jag inser igen att det ju inte går. Nu är sorgen inte särskilt stark längre, men däremot försvinner han aldrig ur tankarna, och det blir så otroligt påtagligt när något viktigt händer. Jag tror det är viktigt att tänka på människor som är nära och kära, även om dom har försvunnit ur livet. Det är nog en stor del av sorgearbetet, att minnas och påminnas om gamla minnen och nuet. Kram!

2005-05-25 23:26:24

sälj rubbet på blocket eller nåt!!!

2005-05-26 07:47:23

leaves

Nej, släng inga Larson-tidningar! Sälj dem till något antikvariat. Eller boka ett loppisbord och sälj en massa grejer där - eller lägg ut saker på Tradera. Jag sorterade nyss ut 4 papperskassar med böcker och gick till ett antikvariat här och skänkte bort dem - gubben som ägde antikvariatet blev helt överlycklig och insisterade på att jag skulle välja ut ett antal böcker ur deras sortiment och ta med mig hem i utbyte. :)

Läste i tidningen om någon som satt ut annons och sålt hela sitt hem, alltså folk fick komma hem till henne och köpa det de ville ha. Hon blev av med precis allt hon ägde (vilket var hennes mål eftersom hon skulle flytta till Spanien).

2005-05-26 10:50:57

Vivi

jag vill saga nagot om att jag kanner med dig angaende din syster, men alla forsok blir patetiska och jag kan inte forma ord som passar ihop.

2005-05-28 01:40:12


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.