Loista laakso

Corn 2005-05-24 22:22 (3 kommentarer)
Hejsan, det är eder kulturtant som skriver. Här sitter jag och det assymetriska håret och vi mår bra båda två.

Idag blåser nya friska vindar i vårt hus, fast vi är mitt uppe i vårbruk och stress så fick vi ett ryck och började röja övervåningen. Vi har en stor genomgångshall som man kommer upp i när man går upp för trappan. Där är det ett trägolv fast oslipat och därmed fult, stickigt och smutsigt. Därmed blir det inte av att ha ett riktigt rum där fast ytan egentligen är tillräcklig, så istället har det blivit som en vindskrubb... fast out in the open. horribelt ställe. Och kontoret där jag sitter nu är också lite horribelt, med illgula väggar (och dem är vi skyldiga till) och oslipat trägolv även där. Men nu ska andra kvastar sopa här eller hur det nu kan sägas; vi ska RENOVERA! Eller inte VI... men hantverkarna. Det är charmigt att kunna ringa en lokal toppkarl som man känner sen förut, som redan har varit här och gjort ett flertal jobb. Det blir nog inte lika dyrt som en firma från stan... Inbillar jag mig. Jag vet att snälla målargubben är bra och noggrann. och han lämnar inte miljontals liter skräp efter sig heller! Och så var han fiollärare åt Mr Flakey när han var liten, bara det är ju en pittoresk detalj.

Honom ringde vi alltså. Han kom och rekade mitt i röran och sa "visst, det här gör jag nog på tre dagar" och sen röjde vi vidare och pratade med en golvsliparkille som vi ska ringa igen imorgon.

Jag känner tydligt hur det kommer in luft här, det öppnar upp, bara det att röja bort líte gammalt skrot. Vi ska börja med kontoret där jag sitter nu, det ska bli en fin tapet på en vägg och sen ska det målas på de andra väggarna. Sen ska vår treåring få flytta in här. Gosh jag är så glad, det känns så bra och fint. Bra karma, bra feng. Liksom!

Det stora barnet somnade tidigt, det andra var vaket, så vi två satt nere i vardagsrummet och jag såg på Shrek för första gången. Nu sover båda, och min man är ute på kvällsskift, han harvar och plöjer och sprider dynga. Och jag lyssnar på Loista Laakso och känner mig lugn. Till skillnad från resten av dagen, all den här förändringen och BESLUTET (har med hjälp av nina hittat fina tapeter) har gjort mig helstressad (alltså samtidigt som det är skönt) och jag har varit uppe i varv som fan och åt skitsnabbt så nu har jag ont i magen... Höger handled (mushand trots att jag är vänsterhänt) värker. Jäjä. Smågrejer bara.

Åh och idag gjorde jag årets första rabarberpaj på finfina rabarber som växer tio meter från huset. Eller tjugo.


alein

åh, det låter så underbart alltihop. Rabarber och renovering!

2005-05-24 22:49:57

Hwilja

Det låter kanonmysigt. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja sommaren på!

2005-05-25 09:33:34

nina

hej kulturtants corn! rabarberpaj... oh, sicken lyx att ha det runt knuten. får mig att tänka på somrarna vid havet... bottenviken. och tapeter, heja vad roligt! jag är helt inne i det jag med nu... du fick mig inspirerad.

2005-05-25 21:42:23


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.