Miljöombyte

Anni 2005-05-30 13:39 (7 kommentarer)
Har spenderat helgen några kilometer hemifrån och det räckte för att få lite semesterkänsla och distans till vardagen.

En kompis från Göteborg kom över och tillsammans med några andra gick vi ut och festade lite smått på lördagen. Jag brukar ledsna rätt fort på rökiga pubbar och trängsel, men hade faktiskt jättekul. Lyckades hålla alkoholhalten på exakt rätt nivå hela kvällen, vilket är en konstart i sej själv, och var lagom rund om hörnen utan att bli trött.

Sen åkte vi hem till kompisen, åt lite bakfylle-förebyggande nattmat och sov gott. På morgonen var det strålande sol och vi tillbringade hela dagen i trädgården, i valfritt tillstånd av lättja. Där lufsade vi omkring barfota i gräset och med rödbrända axlar. Tog en fika när vi fick lust och struntade högaktningsfullt i klockor och måsten. :-D

Vi smidde också diverse vilda planer. Kompisen har en kollega som ska gå i pension och firas av med pompa och ståt. Nu vill hon smuggla in mej och en tjej till på festen, som en överraskning, och så ska vi hitta på lite bus där och underhålla sällskapet. Nu är inte jag den som brukar sjunga och showa, så det ska bli mycket spännande att se hur det går! Varför skulle jag ge mej in i såna galenskaper? Återkommer i slutet av veckan med en rapport - om jag överlever...

Förresten, jag ska till Stockholm i helgen! Är det nån som har lust att ses på en fika?

vajlet

spännande att du säger såväl spendera som tillbringa tid! Vajlet- lingvist även när hon är ledig.. ;)

2005-05-30 15:51:15

kicko

ja, fika! Om inte en massa saker dyker upp och fyller hela helgen plötsligt men det känns inte så troligt.

2005-05-30 20:23:24

Anni

Kicko! Ja! Fika!
Vajlet - kul att du också reagerar på ord - jag har inte funderat på varför jag använder orden så, men det är en viss nyansskillnad. Hur tänker du när du tycker det är spännande? (nyfiken fråga)

2005-05-30 23:02:41

vajlet

Jag som relativ språkfascist förknippar spendera med pengar och anser att spendera ihop med tid är en ful anglicism i stil med "det finns mkt X därute", eller "bla bla är det nya svarta" (fast just det är lite roligt) eller "du har en väg med ord" som jag läste på lunar nyss.. jag brukar förorda tillbringa, ägna sig åt eller liknande, om det nu inte är dyrbar tid man just spenderat som vore den valuta. Så att du blandade dessa två var just spännande. :)

2005-05-31 00:22:50

Anni

Vajlet - Har aldrig tänkt på att det är en anglicism! Fast faktum är att vissa helger faktiskt känns som hårdvaluta att spendera på frihet.
Jag älskar att leka med ord. Det kanske inte alltid blir språkligt korrekt, men det jag söker är känslan, maximal uttrycksfullhet. Hittar en del sånt i dina texter också. "Alla borde ha en egen toktant" är ju t ex fullkomligt underbart! :-)

2005-05-31 08:18:59

hihi, vajlet, tack för att du språkfascistade dig. jag brukar göra likadant, speciellt med spendera/tillbringa och liknande företeelser. när jag menar göra likadant menar jag språkfascista mig, alltså. eh...det märks när jag får såna syftningsfel, eller hur...?

2005-05-31 08:56:21

äh, det var ju sodan som sa det där sista, ju...

2005-05-31 08:56:44


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!