Kattunge söker hem?

Anni 2005-05-27 10:46 (20 kommentarer)
Fick mail från en kompis idag - hon har en kattunge som hon tycker att jag ska ta över. Visst har jag pratat om katt ibland, men hjälp!

Jag lever ett typiskt singellliv, är sällan hemma på kvällarna och jobbar hela dagarna. Inte kan väl en liten katt vara ensam hemma så mycket?

Och omgivningen är full av allergiker. Kan dom komma och hälsa på då?

Och tänk om lilla missen river sönder tapeterna och kissar på mattan?

Och hur ska jag hitta en kattvakt när jag åker på semester?

Och tänk om kattlådan luktar illa?

Och tänk om lilla missen ramlar ut från balkongen? Utekatt eller innekatt förresten??

MEN å andra sidan

är det himla mysigt med en spinnande katt i knät.

och egentligen kanske det inte är så noga med mattorna heller... Det kan vara värt lite extra städning att ha lite mer liv och rörelse här hemma.

och kattvakt löser sej nog på nåt vis.

Det finns allergimedicin.

Och jag får väl städa ordentligt i kattlådan.

Katter har nio liv, är självständiga och måste väl kunna klara sej själva några timmar. Och det är inte så långt hem från jobbet. I sommar kanske jag kan jobba hemma ibland.

Mina vänner brukar påstå att jag lider av beslutsångest. Kan inte förstå vad dom menar med det!?

Jag kan ha hur många logiska argument som helst, men i slutänden handlar det om en enda sak. Blir jag tillräckligt kär i en liten kattunge för att ge upp min bekvämlighet?

Ska nog gå dit och titta på dom i alla fall...

Jazz

*skrattar* Om du går och tittar så blir du med katt. Det går inte att titta på småmissar utan att vilja äta upp dem, stoppa tröjan full och springa hem på en gång.

2005-05-27 10:52:01

Anni

Jo, det är det jag är rädd för... men ska det bli en katt får det nog vara så det får gå till...

2005-05-27 11:05:27

kicki

Jazz: Det funkar inte med råttbäbisar heller!

2005-05-27 11:10:12

Jazz

*skrattar* Kan tänka mig det.

2005-05-27 11:58:29

Bella

Om du jobbar hela dagarna så skulle jag nog rekommendera två katter. Jag märker hur otroligt mycket sällskap mina katter har av varandra. De leker ihop och sover ihop och är inte ledsna för att jag är borta på dagarna. Jag hade en ensamkatt innan, men hon accepterade inga andra katter. Jag hade ständigt dåligt samvete då... Allt det andra går ju att lösa, precis som du säger! Fast visst river de på tapeterna när de är små (ibland)... Kattlådan luktar ingenting om du köper bra sand, men å andra sidan är det mycket kattsand i badrummet. Men det är världsliga saker. Om jag ska nämna något som är lite, lite jobbigt skulle det väl vara att Ozzy envisas med att gå upp klockan fem varje morgon och väsnas, att han river ner allt som inte är fastlimmat och att de hårar ner så att man inte tror det är sant. Fast de är så söta att jag förlåter dem precis vad som helst...

2005-05-27 12:29:33

nina

det bästa jag har gjort är att skaffa katt. det är ett sällskap, ngn att prata med och som i mitt fall pratar mer än mig. det ger så oerhört mkt även om jag ibland vill strypa honom när han beter sig som den tonåring han är. men jag älskar honom. han är min bästa vän och jag har ngn att sova med men som inte heller gillar fysisk kontakt under sömnens timmar. vi är totalmatchad, tack flikka! :)

2005-05-27 12:41:27

Anni

Jo, fast om det är som Bella säjer och den väsnas mitt i natten då blir jag nog galen... Hur kan man veta att man skaffar rätt katt? Typ en sån som Ninas totalmatch?

2005-05-27 13:11:08

Anni

Förresten Bella så sa en annan kompis samma som du - tvekar du så ta två! Det låter motsägelsefullt, men jag förstår logiken.

2005-05-27 13:12:11

nina

Det är ju så att har man två katter så kan de ju sysselsätta varandra. Så man inte behöver tänka på att man varit borta för länge t ex. Och jag visste inte alls att jag och Pantera skulle funka. Jag hade träffat honom typ 10 min innan jag fick hem honom. Och han ville inte se åt mig då. Men vi växer tillsammans...

2005-05-27 13:24:30

Flikka

Nina: Vassego ;) Anni, man kan stänga sovrumsdörren och oftast så är det en övergångsperiod. Jag drog mig i det längsta för att skaffa katt och om jag inte bokstavligen fått henne slängd i knät så hade jag nog fortfarande inte haft nån. Allting löser sig, Zelda har inga problem med att vara hemma själv, hon verka rmest ligga och sova + att på somrarna är hon ute hela dan, hon skulle slå ihjäl mig om jag höll henne inne. Ställer ut mat och vatten bara.

2005-05-27 13:54:19

Flikka

Det är bara kattsanden som stör mig men jag skafafde låda med lucka och då blev det bättre. :)

2005-05-27 13:54:57

Bella

Man vet aldrig om man tar rätt, men ett tips om du är tveksam är att gå och kolla på en kattutställning. Vet att det ska vara utställning i Trollhättan i början av juni t ex. Där kan du se olika raser och fråga uppfödare en massa. Har du tänkt dig huskatter så finns det ju alltid katthem där man kan få ta hand om en eller två katter som blivit över... Vill man vara någorlunda säker på rastypiska egenskaper så får man nog välja raskatt, en huskatt är alltid något av en "surprise".

Titta mycket på bakgrund. Vem som haft kattungarna, i vilken miljö de växt upp, vad de som haft dem har för vanor osv. Kattungarnas föräldrar (iaf mamman) brukar man ju också kunna få träffa om man har tur och där kan man också få lite ledtrådar.

Mina två är totalt olika trots att de är samma ras, men de har ändå några grundläggande rastypiska drag om du förstår hur jag menar... Men Nemi är världens mest morgontrötta medan Ozzy studsar upp i gryningen. Tur det finns öronproppar :)

2005-05-27 13:59:44

Bella

Bara för att vara säker på att ingen missuppfattar (märkte att jag lät lite som att jag propagerade för raskatter i förra inlägget). Jag är precis lika förtjust i huskatter och min förra katt som jag hade i tolv år var huskatt.

2005-05-27 14:01:04

jag

men klart du ska ha katt :) *rosenskimrar förälskat*

2005-05-27 16:34:16

balletdancer

men katter kan väl vara för sig själva ganska mycket? mina hundar är ensamma en hel del (hmm), men de verkar inte bry sig. om de inte leker med varandra tror jag att de mest ligger och sover när jag är borta. brorsan säger likadant om sina katter.

2005-05-27 18:43:18

Vicky

Och bara att gå och fundera över att släppa in djur i sitt liv är faktiskt livgivande!
Mina husdjur är ju råttor, och de förstör en hel del i mitt hem. Men framförallt har de gett mitt liv en dimension till! Tänk att ha någon som väntar på en, som vill umgås, gosa och leka och bara vara i närheten. Det är livet!

2005-05-27 19:22:04

Bella

Ja, men visst kan katter vara ensamma ganska mycket. Men både katter och hundar klarar av ensamheten mycket bättre om de är två (eller fler antar jag). Skillnaden kan givetvis vara om det är en utekatt, då tror jag inte alls att de har ont av det på samma sätt som en innekatt.

2005-05-27 19:58:18

compassgrrl


...jaa det är kul med katt men det är jobbigt också! bäst isåfall att ha den från början och bli bästis med den, vår är tyvärr min boyf. gamla flamma och även om vi är kompisar föredrar hon honom mkt mer. så för mig blir det mest jobbigt med jamanden, kräks, låda, mat, kattvakt osv (usch vad jag gnäller! mest är den söt, jag är nog mest avis!)
kraam

2005-05-27 20:59:46

nina

Hur går det Anni?

2005-05-30 11:55:13

Anni

Ingen katt ännu... men fortsatta funderingar. Det blir inte aktuellt förrän i slutet av sommaren med just den kattungen det gällde i alla fall, den är så liten ännu.
Jag är frestad, men fortfarande mer rädd för att bli uppbunden av för mycket praktiskt ansvar.

2005-05-30 12:48:30


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!