Lay me on ice

Corn 2005-05-11 13:47 (14 kommentarer)
Jag har kapat ved hela förmiddagen + halva dagen igår, för första gången i mitt liv. Det är bullrigt och spånet bara flyger och letar sig in under alla kläder, jag hade sågspån i behån igår kväll men ack så kul att jobba. Och att tillsammans med den vackraste mannen i världen gå till postlådan efter arbetet, höra honom säga "vilken fin arbetskamrat jag har då" och känna hans arm runt mina axlar, det är finfinfint. Och att tillsammans jobba tysta, sida vid sida, för att sen ta en liten fruktpaus sittandes på en lastpall, det är också finfinfint. Päron och kallt kranvatten är ett skitbra mellanmål när man är svettig. Jag hade min mp3-spelare innanför hörselskydden och lyssnade på bara bra musik. Barnen var hos farmor och vi fick jobba själva och det gick asbra. Idag värker musklerna. Sen in till svärmor för att få lunch, en riktig arbetarlunch, därefter gick jag in hit till oss och städade köket. Nu är Flake iväg med barnen och jag ska skriva på min artikel. Måste försöka få iväg ett första utkast till tidningen.
Det är väl så här livet ska vara. Omväxlande och roligt. Jag kanske är en klen typ med allergier och klen kropp men just därför är det ju SKITBRA att kunna göra olika saker. Hade jag jobbat heltid på tidning hade jag bergis fått elallergi. I alla fall utslitna handleder. Och hade jag varit bonde på heltid hade jag väl också blivit utsliten och med fullt utvecklad astma och så vidare. Så kombon är PERFEKT, jag står ut med lite snorig näsa mitt i allt sågspån (fast det var osmart att spotta när jag fortfarande hade visiret på mig...ehe...)

Det är säkert trist att jag skriver såna här positiva tönttexter men jag kan inte känna mig asdeppig nu, så ni får hålla till godo. Jag kan förresten delge er att jag har ständig sömnbrist. Det är ju lite jobbigt.
Och i förrgår såg vi Garden State och den var ju bra, men är det bara jag som tycker att första halvan var skitbra och att det sen vände ganska mycket och blev lite mediokert? Det kanske man inte får säga. Men det tyckte jag. Det kändes som att Zach Braff tänkte "oj nu har jag skrivit värsta bästa manuset men hur ska det sluta? Bäst jag börjar avrunda?" och så tog han till lite filmklyschor. Fast på det stora hela en bra film. (Särskilt i början alltså, hahaha)

Morris

Åh, jag som deppar lite just nu tycker det är jättehärligt att läsa dina texter!
Man blir som lite gladare av dem!

2005-05-11 13:52:23

nina

Världens bästa Corn skriver världens bästa texter! Bland de bästa att läsa på internetetet. Mer Corn-texter till folket säger jag! :)

2005-05-11 14:01:33

Betty

Men inte är det tråkigare att läsa om folk som har det bra! Vad har du fått det ifrån? Jag är glad att du är glad och mår bra av att läsa!

2005-05-11 14:04:05

Corn

Betty; nej det är ju en tanke. hahaha. Jag vet inte varför det skulle vara så... Men det blir väl lite "lätta" texter kanske. Det var väl så jag menade... öh...

2005-05-11 14:10:18

sodan

jag tycker att det är jättehärligt att du skriver positiva tönttexter. jag blir ju alldeles glad av att läsa!

2005-05-11 16:47:55

Anni

Blir oxå glad! Fortsätt må bra!

2005-05-11 17:02:38

hj

sågspån i behån, that´s grovarbete :)

gu vad jag håller med dig om Garden State och Zach Braff (hur KAN man vilja döpa sitt barn till Zach Braff? om man vill att det ska göra uppgörelsedramer kanske). det började så bra och så pfff...

2005-05-11 20:50:29

Kitty

Dina texter är guld!

2005-05-11 20:51:45

Corn

tack alla sötbrudar!

hj: Åh vad skönt med lite medhåll. Som en av de sista scenerna när Sam sitter och storlipar på flygplatsen och han är liksom en vuxen karl och säger "jag måste göra det här nu... reda ut mig själv..." och liksom klappar om henne. Vad är grejen med det? hallå? Det känns som en helt overklig scen tycker jag...

2005-05-11 22:24:06

tori

själv stortjuter jag ju från skrikscenen och till slutet när jag ser den själv så det måste ju betyda att slutet betyder något för mig. och det där omklappandet som du nämner corn: jag tycker det är bra! jag känner så väl igen det där, att man offrar det som skulle kunna bli något, kärlek, för att man måste hitta sig själv på någon vänster. och fattar itne att man kanske inte behöver sticka ifrån för att hitta den...
nåja. jag ska inte argumentera vidare. åsikter skiljer sig ju, tack och lov :)

2005-05-11 23:05:07

Corn

tori, ja jag fattar ju tanken, men jag tycker inte att det stämmer i hop med hur deras karaktärer var tidigare i filmen liksom. då var ju han sårbar och förälskad och sen plötsligt sitter han där som kloka kalla distanserade snubben liksom... det kändes bara oäkta, även om jag också precis vet hur dum i huvudet man kan vara och offra saker... alltså inget fel med att klappa om någon!

2005-05-11 23:18:11

Corn

(och sen vaknade båda våra ungar mitt i filmen så det blev ett avbrott där... det kanske sabbade känslan för oss?)

2005-05-11 23:18:46

hj

har inga ungar och dom vaknade inte, men ingen känsla infann sig ändå. håller med tori: våra känsloknappar skiljer sig åt när det gäller vad som trycker på dem och hur, det är nog bra det.

2005-05-12 06:43:20

comley

jag tyckte ju garden state var förra årets bästa rulle, fram tills jag såg om den. då tappade den lite i status. men redan första gången störde jag mig på slutet - att han lik förbannat inte åkte. första gången jag såg den kändes det som jag var väldigt i synk med mr braffs karaktär, andra gången hade jag kanske hunnit gå vidare.

2005-05-12 09:49:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.