Beslutsångest - that's me

Mea 2005-02-15 11:04 (9 kommentarer)

Att det ska vara så svårt att veta vad man vill. Att det ska vara så svårt att veta vad jag vill. Spenderade i princip hela lördagen i ett egentligen rätt löjligt kval, men detta kval antog en proportion som jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till med. Alltså, jag har en tendens att gå på högvarv, och det är inte bra, för det innebär att jag i sinom tid kommer att krascha, och det är inte direkt upplyftande. Nu har jag i alla fall blivit medveten om att jag tenderar att gå på just högvarv, och följaktligen är jag nu mer uppmärksam på när/var/hur jag gör saker. Men ibland räcker det inte. Var bjuden på fest i lördags och jag hade sett fram emot festen ända sedan jag fick inbjudan. På fredagen började jag dock känna att jag kanske inte skulle ha ork för lördagens fest… Låter hur trist och tråkigt som helst, och jag kände mig sannerligen som århundradets tråkmåns, men min energi var verkligen inte vad den borde ha varit. Och… I det här läget har man två val; antingen stanna hemma och samla energi, eller gå på festen i alla fall med hjälp av det sista lilla uns av energi som fortfarande huserar i kroppen (med trolig följd att man kraschar av energilöshet inom en snar framtid efter festen). Alltför ofta och i alltför många sammanhang har jag tidigare valt det senare alternativet. För allvarligt talat, jag vill ju inte vara en tråkmåns… Men i lördags fattade jag det modiga beslutet att vara hemma från festen och meddelade övriga deltagare det. Jag kände mig som en svikare och hade som sagt var västa beslutsångesten innan jag meddelade de övriga. Och dessutom fick jag två supersöta sms efter att informationen om min festfrånvaro nått de andra, och då fick jag ännu mer beslutsångest… Men, såhär i efterhand så var det rätt beslut jag fattade och det känns skönt. Det kommer fler fester! :)

Jag kan dessutom lägga ner nojandet om att kompisarna sagt upp bekantskapen med mig, alternativt att de ligger begravda i någon alplavin någonstans. Skönt att veta att jag hade fel i båda fallen!

Och imorgon är det en stor dag för då åker nämligen Mea ner till den stora huvudstaden. Ska ner till Stockholm på ett möte (bara över dagen), så om ni där ser en förvirrad människa som irrar omkring i en röd täckjacka så är det jag! :)

nina

*ler* Om jag ser ngn som irrar omkring med en röd jacka ska jag genast vinka och ropa Heja! Du irrar i rätt stad nu!

2005-02-15 11:08:10

kaktus

Kan relatera - och intyga att det finns åtminstone en till förvirrad männsika som irrar omkring i röd täckjacka...

2005-02-15 11:08:19

Anni

Känner igen det där! Vad skönt att det finns fler beslutsångestiga människor därute...

2005-02-15 11:09:41

tori

ojoj. relaterar!!

2005-02-15 11:09:43

Ita

Oj. är du förvirrad i vanliga fall, så är det risk att det blir värre nu. För det är så mycket snö i stockholm att man knappt ser var man är...alla kända landmärken är som stora snöhögar bara. Du har väl kompass? Och stora tennisrack att spänna på stövlarna? Och vantar? Och mössa? Och....vänta hallå? Vadå? Överdriva? Nä snödriva!

2005-02-15 11:09:54

Anni

Bara för att vara avvikande irrar jag runt i SVART jacka - och dessutom i fel stad... Det är ingen ordning på mej alls!

2005-02-15 11:10:47

Mea

Ska göra mitt bästa för att irra runt på ett "organiserat" sätt. Och självklart ska jag packa ner snöskor och annat så att jag klarar mig. :) Som tur är så ska jag hålla mig inom en rätt liten radie i den stora staden, så förhoppningsvis tappar jag inte bort mig. :)

2005-02-15 11:17:24

Pocks

Relaterar och tycker det är bra att du sa nej. Då blir du roligare nästa gång. Jag är också superlooser på att följa vad jag känner. Men jobbar på det!

2005-02-15 13:34:55

Mea

Precis Pocks! Såhär i efterhand inser jag ju att det inte var någon större katastrof att inte gå på festen, men ack vad beslutsångesten slog till just när jag fattade beslutet. Men - övning ger färdighet! :)

2005-02-15 14:24:44


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk