Horisontell snö

Mea 2005-02-10 13:39 (5 kommentarer)

Alltså, de senaste nätterna har jag inte sovit så bra. Jag har somnat sent och vaknat tidigt. Att jag vaknat tidigt beror dock inte på att jag självmant vaknat tidigt utan det beror på att man behagar ta fram värsta stora vägskrapan och börja skrapa vägen utanför mitt sovrumsfönster klockan 06.10 på morgonen… Då var jag inte så nöjd, kan jag meddela. Hur som helst så somnade jag igår i alla fall rätt tidigt och sov gott ända tills jag hörde väckarklockans ”ljuva” signal imorse. Och vad nu då? Efter en god natts sömn så är jag idag tröttare än jag varit de övriga dagarna! Jag förstår inte riktigt logiken i det. Fast det kanske är kroppen som, efter att äntligen fått bra sömn en natt, säger till mig att det var bra – mer sånt, tack!

Gårdagens arbetsdag avslutades i alla fall bra. Om man jämför med arbetsdagen i förrgår. I förrgår, när jag uttryckte min åsikt i en fråga, fick jag höra att jag ”inte skulle hetsa upp mig”. Och det var andra gången som den här personen sa så åt mig. Och nej, jag hetsar inte upp mig, jag bara uttrycker min ståndpunkt i en fråga. Att ”inte hetsa upp mig” skulle då alltså vara att inte uttrycka mina åsikter alls. Så tolkade jag det hela. Och sa det till personen i fråga, som helt oförstående tittade tillbaka på mig och sa att det inte var så han menat. Nähä, tyckte jag, då får du allt börja uttrycka dig tydligare, för det var minsann så jag uppfattade det hela. När man inte delar den här personens åsikter så är man ”snarstucken”, ”negativ” eller ”hetsar upp sig”. Bara för att man är av en annan åsikt. Fine, om han nu tycker det så är det väl en sak, men… Igår kom samme person in på mitt rum innan jag skulle lämna kontoret för dagen och sa att han då hade pratat med en annan person (som delar mina åsikter i den diskuterade frågan) och nu hade han (han som sa åt mig att jag inte skulle hetsa upp mig) tvärändrat sig och tyckte nu samma sak som jag (fas det sa han inte ordagrant). Jaha. Och vad säger det mig? Mina åsikter räknas inte hos den här personen, men om någon annan (läs: något äldre man) säger exakt samma sak så håller han helt plötsligt med och förstår resonemanget (och tycker inte att den här äldre mannen ”hetsar upp sig” när han framför åsikterna). Irriterande. Och som sagt, den här episoden var inte den första och med största sannolikhet inte heller den sista…

Annars så har jag blivit nojig. Det finns ett par personer som jag inte hört något från på länge nu, och även fast jag själv hört av mig till dem (via e-post) vid ungefär två tillfällen under den senaste veckan så har jag fortfarande inte hört något från dem. OK. De kanske är upptagna med annat eller så, men nu börjar jag nästan undra om det är något jag gjort eller sagt eller… Den ene av dessa personer har jag haft stadig kontakt med hittills, men nu har jag inte hört ett knyst från honom på tre veckor, och nu börjar jag nästan fundera på om han ligger begravd i någon alplavin någonstans… Och de andra två har jag mailat till angående kvällens fika (som i och för sig inte bara involverar dem) men jag har inte hört ett endaste litet ord från dem om huruvida de kommer eller inte… Det lär visa sig ikväll.

Och så snöar det horisontellt.

Morris

Jag blir också helt snortokig när någon säger åt mig att inte "hetsa upp mig" när jag som du bara uttrycker min åsikt. Jag vet inte vad man ska göra åt såna personer. Önskar att jag hade en bra one-liner som bet och fick gubbarna (ja, för det är oftast gubbar) att helt enkelt visa mig respekt.
Kanske amie har en på lager?

2005-02-10 13:46:41

Mea

Ja! En bra one-liner är precis vad man behöver! Första gången där här personen sa åt mig att "inte hetsa upp mig" blev jag mest paff, men den här gången kunde jag bita tillbaka i alla fall lite. Nåt bra oneliner-förslag, amie? :)

2005-02-10 13:59:52

Anni

Kroppsspråk kan funka. Stadiga fötter i marken, basigare röst med stöd ända ner från magen och prata långsammare och utan paus mellan orden (Göran Persson-taktik för att inte bli avbruten, kolla in det nån gång :-).

2005-02-10 14:51:01

balletdancer

Goran Persson-taktik!! :)

2005-02-10 16:31:49

Mea

Ja, kanske jag ska prova med Göran Persson-taktiken! :) Ska öva min basröst först bara...

2005-02-10 16:33:23


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk