Granne till salu

Mea 2005-02-21 13:51 (20 kommentarer)

Ännu en måndag. Ännu en vecka som börjar. Undra vad jag ska hitta på den här veckan?

Förra veckan var i alla fall rätt så bra, fast också rätt så dålig. På onsdagen var jag som sagt på tur till huvudstaden. Jag skulle dit i ett jobbärende och sitta i ett möte ett par timmar. Mitt flyg gick dock redan 07.00 vilket medförde att jag var tvungen att stiga upp – i mitt tycke – jättetidigt! Väckarklockan ringde nämligen redan 05.20… OK. Det finns människor där ute som stiger upp den tiden (eller ännu tidigare) varje dag, men för mig som är oerhört morgontrött och som med viss möda masar sig ur sängen runt åttasnåret på vardagarna så var det en smärre chock att behöva stiga upp så tidigt… Fast det gick bra, och taxin kom i tid (det gjorde den inte förra gången, vilket medförde lite panik och stress…) och jag hann med flyget… Ja. Och flygresan gick bra, fast jag var lite flygrädd den här gången. Min flygrädsla liksom kommer och går, och jag tror faktiskt inte att det är exakt flygrädsla som det rör sig om, men det är en annan historia. Nåväl. På Arlanda så inser jag att det inte är någon idé att åka iväg in till Stockholm direkt, eftersom mitt möte inte börjar förrän 10.00, så jag köper mig en tidning som jag tänker läsa i lugn och ro, men efter tidningsinköpet så springer jag mot alla odds på en person som jag inte träffat på jättejättelänge, och det var verkligen trevligt att se henne igen, så vi slår oss ner och pratar lite och har sällskap på tåget in till Stockholm. Allt prat med henne gjorde att vi missade ett tåg och att jag därmed kommer insusande på mitt möte ungefär 15 sekunder före 10.00… I tid, förvisso, men jag är en sådan person som hellre har tid över än kommer exakt precis i tid… Men det gick bra, och mötet var bra och lunchen var god!

Efter mötet hade jag stämt träff med en kompis som jag inte träffat på… på hela åtta månader, och återseendet med henne var mycket glatt! Jag fick se hennes och sambons nya lägenhet och så fikade vi och så fick jag en liten guidad tur i omgivningarna kring lägenheten. Jag hann också med att köpa en spännande kokbok på en rolig affär som vi var inne och botaniserade lite i. Det var väldigt trevligt att träffa henne igen. Hon är en sådan cool och genomtrevlig person och så har hon alltid så härliga kläder och så är det så intressant att prata med henne. Synd att hon bor så långt borta nu, fast å andra sidan så har jag ju vägarna förbi Stockholm lite nu och då.

Annars då? Jo, jag har fått en ny granne, och precis en sådan granne som jag inte ville ha… Grannen är en kille i typ 18-årsåldern och min grannlägenhet är säkert hans första egna bostad, och han är säkert den första i sitt kompisgäng som kunnat flytta hemifrån… Inget ont om killar i 18-årsåldern, men när de festar varje kväll samt bjuder in minst tio av sina närmaste kompisar på fest/efterfest har jag inte mycket till övers för dem… Och till råga på allt så är väggen in till denna granne lövtunn (jag hör exakt vad grannen säger när han pratar i telefon…) så därmed uppskattas fester och dylikt ännu mindre (från min sida, alltså). Natten mot lördag sov jag inte många timmar och i ren ilska så möblerade jag om i min lägenhet på lördagen; sängen står numer i vardagsrummet (det är väggen i sovrummet som vetter mot grannen). Och jo, jag påpekade inte bara en gång för grannen (natten mot lördag) att jag skulle önska att de kunde vara lite tystare, men det hjälpte föga. Jag skulle nog trivas i ett hus där det bara bodde typ pensionärer. Och så jag.

Och så vill jag bara säga att Poweryoga är sååå härligt!

Ita

Hua..jag mår illa av högljudda grannar. Faktiskt. Väldigt illa. Mår så illa att det är plågsamt att läsa om andra som har det...Sympati i massor!!

2005-02-21 14:12:46

Binglan

vilken drömgranne... inte!! Fast panchosar kan också vara lite jobbiga, om dom hör dåligt och har TV:n på jättehögt tillexempel... men dom lägger sej väl lite tidigare än en efterfestsugen tonåring tippar jag.
Jag som just har funderat på om man skulle testa någon slags yoga, fast i så fall skulle jag köpa en DVD och försöka mej på det hemma... tror du man skulle göra rätt, hitta alla rätta muskler osv om man inte har gjort yoga förut?

2005-02-21 14:15:10

Mea

Ita: Tack för sympatin! Får jag inte sova ordentligt blir jag... inte glad (= underdrift) och möblerar om i ren och skär ilska...

Binglan: Precis så tänkte jag också med pensionärerna, men om de bara är tysta vid 23-tiden när jag ska sova så är det OK för mig. :)

Vad gäller yoga så tycker jag absolut att du ska prova! Så länge det inte gör ont så gör du inte fel. :) Med en DVD får du definitivt en känsla för det hela och om du gillar det kan du ju alltid prova med ett pass någonstans.

2005-02-21 14:23:54

Ita

Våra respektive grannar borde vara grannar till varandra. Peppar peppar verkar det som om våra lugnat ned sig lite, men min toleransnivå ligger på noll. Så när han sätter på sin death metal, blir jag i det närmaste hysterisk...

2005-02-21 14:49:20

Anni

Jobbigt med grannar! Jag hade oxå en sån där högljudd typ bredvid i ett hus med papperstunna väggar, men nu bor jag i ett nytt hus bland pensionärer, så nu retar jag mej på att DOM klagar om man vill tvätta på en söndag...

2005-02-21 14:51:32

nina

Oh, jag har bott granne med en som hade fest dygnet runt. Jag fick sova med öronproppar och det hjälpte inte... Men efter att jag sagt till henne en massa gånger ringde jag hyresvärde och de fick en varning och då blev det tyst. Elak jag? Ja! Men jag vill kunna sova om nätterna!

Nu är jag yngst i hela huset känns det som, så jag är rädd att vara den där vidriga grannen som alla stör sig på. : / Men jag är nog rätt tyst av mig.

Binglan, jag har köpt ett paket från Stadium man får en yogamatta + en dvd för 499kr. Väl värt kronorna tycker jag!

2005-02-21 14:57:26

Ita

nina det var inte alls elakt. Det var överlevnad.

2005-02-21 15:21:00

Flikka

Mea: Om det är fel tidpunkt på dygnet så ring störningsjouren! Då brukar de ju bli lite fega sen, man kan ju faktiskt bli vräkt om man stör för mycket.

2005-02-21 15:25:38

leaves

Mitt ex bor granne med exakt en sån kille som du beskriver. En gång ringde han polisen för att få tyst på den jävla idioten. En polis kom dit och sen blev det tyst i några timmar, sen körde de igång igen. Just den killen är anmäld hur många gånger som helst till bostadsbolaget för störningar, men det händer inget. Mina grannar är helskumma, det kan vara tyst i flera månader, sen plötsligt blir det värsta röjarfesten. Och en gång lät det som om grannen ovanpå hade spelmansstämma hemma hos sig. Helt bisarrt.

Men det är inte bara grannar som stör. Igår jobbade jag som nattchef, vilket alltid innebär att jag får sömnstörningar, så jag somnade inte förrän framåt 4-5. Klockan jävla sju vaknar jag av att någon idiot till granne som bor i en villa bredvid mitt hyreshus har fått för sig att fälla ett träd med motorsåg. Först ska han såga av ALLA grenar, sen såga ner själva trädet. Lätt att sova med en motorsåg i full gång. Jag är inte så pigg idag.

2005-02-21 15:29:42

binglan

tack för tipset nina! tror jag ska slå till och testa faktiskt :-)

2005-02-21 15:42:39

binglan

och tack mea också, skulle jag ju ha skrivit...

2005-02-21 15:43:29

Anni

Leaves -kul att få livstecken från dej! Saknar dina texter!

2005-02-21 15:45:07

Mea

Ita & Anni: Precis! Min toleransnivå är också på noll efter min förrförra granne (också kille i 18-årsåldern - därav generaliseringen) levde också om så "tål" jag nästan inget ljud...

nina: Yes! Öronpropparna är mina bästa vänner! :) Fast de (i kombination med att jag låg på tältsängen i KÖKET) hjälpte föga i fredags...

Flikka: Yep. Störningsjouren nästa, definitivt!

leaves: Det är lite konstigt med grannar. Trots att många kan vara jättestöriga verkar det vara stora problem med att bli av med dem... Och motorsågsljud vill man definitivt inte lyssna till när man ska sova... Hoppas du får sova bättre inatt!

2005-02-21 16:01:02

leaves

Anni: tja, jag hänger här rätt ofta fast jag inte skriver längre. :)

2005-02-21 17:16:43

balletdancer

Vill du ha mitt ex' telefon#? Sa fort grannen tappade en nal i golvet gick han typ och sparkade in deras dorr... jag bara, okeeej..

Haller annars med, varfor kan inte folk skarpa sig nar man ber snallt och vanligt. Och fran vad jag hort ar det ingen ide att ringa polis / s-jour.

2005-02-21 18:47:17

Morris

Jag har en granne som bankar i väggen och spelar stereo när jag duschar klockan sex på morgonen på veckodagarna.... Hon har tom. ringt vice värden och sagt att jag måste sluta med det! Aha, jag är ledsen men jag börjar jobba klockan sju och måste tyvärr stiga upp den tiden svarade jag då. Vice värden var ytterst förstående inför det faktumet. Till saken hör att jag tror att grannen är lite knepig. Under de två år jag bott i huset har hon aldrig (och jag menar aldrig) haft sina persienner uppdragna. Mycket märkligt.

2005-02-21 19:40:32

Flikka

Morris: Hon är ju bar aknäpp i huvet, det måste ju ändå nånstans räknas som ok, jag menar, folk börjar ju faktiskt jobba tidigt. Jagbörjarjunioiofsmendufattarvadjagmenar ;)

2005-02-21 21:05:13

Mea

Morris: Duscha måste man faktiskt få göra! Det är ju heller inte så att du duschar i ett par timmar...

balletdancer: Jag kan ta telefonnumret! :) Nej, skämt åsido, jag tycker också att man kan skärpa sig om man ber snällt. Det har dock varit lugnt nu sedan i fredags. *ta i trä*

2005-02-22 10:18:25

Morris

Flikka: Jo, hon är kokko helt klart. Jag hade förstått klagmål på fest sent och mitt i veckan. Men duscha, herregud...!
Mea: Jag tog tid. Inkl. långhårstvätt tog det 10 min. och 9 sek!

2005-02-22 10:53:52

Mea

Morris: Wow! Där gick det undan! :) Dessutom tycker jag det är lättare att "störas" av en sak som man vet är tidsbegränsad (exempelvis en dusch). När det däremot är fest på gång så har man ju ingen aning om när den ska ta slut och man ligger bara och ser sina sömntimmar bli färre och färre...

2005-02-22 11:12:44


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk