Are you passionate?

Corn 2005-02-10 21:12 (12 kommentarer)
Jag känner mig som en extremt klen människa. Med ett hånfullt skrattande immunförsvar som inte direkt jobbar häcken av sig. Idag var jag hos läkaren som sa "vad ska vi göra med dig då?" och jag bara "ähjavetinte" och sen pratade vi lite fram och tillbaka och det kändes som om vi pratade helt olika språk. fÖR FAN, hjälp mig då, ville jag skrika. Det kändes som om hon trodde att jag njuter av att ha ont i händerna. Jag föreslog att det kanske kunde vara Quervain, men då sa hon "vore det en senskideinflammation skulle det knarra och knaka i handen, som kramsnö, och så skulle det vara svullet utanpå". yeah right, senare när jag kom hem och pratade med Pocks så berättade hon att det inte alls stämde på henne. Och jag googlade och hittade att symtomen var ömhet när man böjer handen på ett visst sätt, vilket stämmer på mig, och sen typ inget mer. Och "drabbar ofta småbarnsföräldrar samt kvinnor som sköter småbarn". ehe. Kan det stämma in på mig?
När jag gick från läkaren sade hon "du kan ju få ha det här hela livet", well tack så mycket, det kändes mycket upplyftande. Nu åker jag hem och gräver en grop och lägger mig där.
Efteråt åkte jag och Flake in till stan och gick på ett anrikt gammalt kondis som vi av någon anledning har dissat, så det var längesedan vi var där, men det var supermysigt, då blev jag gladare.

Klena jag, var ju temat. Nu tror jag att jag håller på att få urinvägsinfektion. Det är PINSAMT; jag vägrar ringa vårdcentralen ännu än jävla gång (jag tror att det dyker upp en varningsskylt på deras datorskäm när mitt personnummer nämns nästa gång, här kommer SIMULANTEN) och åka dit med en burk kiss. Näe, jag vägrar. Jag vill inte. Jag har tre penicillintabletter kvar sen sist jag hade UVI, så jag tar dem, dricker en massa citron, stoppar fingrarna i öronen, skriker LALALALALALA och hoppas att det går över.
Tablettmissbrukare börjar jag bli. Äter mina äckliga diklofenak och får magkatarrsproblem, äter mina Selexid mot UVI, och smörjer in händerna med Zon-salva, dricker surt och så vidare. Fy fan, klena jag. Astmatiker ska ju inte äta ipren och sånt men jag gör det ändå för det har aldrig varit några problem men nu känner jag av astma och det beror säkert på min konstiga medicin. Men jag hittar inte min astmamedicin så jag får låna min treårings inhalator.
HAHAHAHA det är så roligt att vara en klen människa. Egentligen borde jag ha glasögon också men dem orkar jag inte använda.
Jag får fetångest och säger till min man "jag förstår om du inte vill vara gift med en så här klen människa, det går ju inte an att ha en så här klen och mjäkig bondhustru" men han kysser mig över kafebordet och är världens finaste.

Snart är sommaren här, snart är sommaren här. Då blir allt BRA!

Jag tror att jag ska ringa min Londonbästis och fråga om det finns urinvägsinfektionspenicillin receptfritt där, då kanske hon kan skicka över några till mig.

Låt mig höra kärlekens tunga, säg att du älskar mig

Morris

Men är det likamedtecken mellan läkare och dumihuvudet nu förtiden? Vad är det med alla läkare, kan dom inte bara vara snälla och omhändertagande och lyssna på vad man säger och visa lite empati? Jag blir så arg bara.
Skickar ner en kram och hoppas att du blir bättre snart!

2005-02-10 21:19:25

morsan

Men du, det finns bättre antiinflammatoriska än diklofenak som inte tar kål på magen! T ex Atrrotec med inbyggd magsårsmedicin. har du förresten talat om för doktorn att du får magkatarr av tabletterna??? Du kan ju få Losec också...

2005-02-10 23:37:17

jag

oh, here we go again. men vad är det MED "läkare" egentligen? jag har ännu inte träffat någon som har antytt "ok, jag vet inte exakt vad det är du lider av men jag ska göra vad jag kan för att hjälpa dig".
jag tror också att det blippar fram SIMULANT när man matar in mitt personnummer på vårdcentralen (dessutom kombinerat med ett sånt där larm som när det blir en läcka i ett kärnkraftverk och röda blinkande lampor överallt typ), dessutom är jag övertygad om att de sitter och hånar mig i fikarummet. diklofenak skrev "min" sk doktor ut till mig nu istället för celebra, eftersom den var så BILLIG, no matter biverkningar. förra doktorn skrev INTE ut diklofenat eftersom den har så mkt biverkningar och det, precis som morsan skriver, finns nyare och bättre mediciner. hoppashoppas uvi:n går över av sig själv, antar att du har testat citron, tranbär, värme (länge leve vetekudde). KRAM!

2005-02-11 06:34:06

Corn

Morris: Ja, man kan verkligen undra. Man kan förvisso förstå att det är stressande att vara läkare, men det är väl ändå de som ska ha svaren (och vi som ska ha frågorna)? Tack för kramen!

morsan: Nej, det har ingen talat om för mig, att det finns medicin med inbyggd magsårsmedicin! Problemet är att jag inte kan äta Losec nu när jag ammar. Jag sa att jag får ont i magen av tabletterna. "Ja man kan ju få det", sa hon, typ.

jag: ja, diklofenak är billig men man mår inte bra av den, direkt. Läser man biverkningslistan blir man ju helt skräckslagen. Dessutom får jag dras med oron att min son kanske också får problem med magen etc när jag äter medicinen. Nu har jag bestämt att jag skippar den där skitmedicinen ett tag, jag verkar ju inte direkt bli bättre av den. Nu ska jag bara kurera uvi:n och sen får armarna värka bäst dom vill. Kram och tack!

2005-02-11 09:03:00

nina

När jag för ett år sedan kämpade med min mage och inte fick ngn diagnos och inte hjälp av vårdcentralen sa min husläkare till mig Om du nu är sjuk kan du ju gå privat. Mitt svar blev såklart att jag inte hade råd med en inkomst på 5 000kr före skatt. Hon sa då Är du sjuk eller inte? Jag minns att jag stod utanför toaletterna på jeansföretaget och försökte att inte börja gråta...

När jag kom till henne nästa gång hade jag övat in en grej att säga och jag sa det, jag vet inte om det hjälpte men jag fick mina remisser och hjälp. Jag sa Om det är så att du inte vill ge mig remisser vill jag att ha på papper att du friskförklarar mig helt, att din bedömning är att jag är helt frisk och att du tar fullt ansvar för det. Det borde du kunna göra om det inte är ngt fel på mig. Annars borde du kunna hjälpa mig. Jag fick remiss till såväl Sophiahemmet som som till Ersta Sjukhus då.

Det kanske inte hjälpte dig... men... om man hittar orken så tror jag att man ska försöka ställa krav. Det är skitjobbigt och man mår kasst... men man har rätt att få hjälp.

2005-02-11 09:47:36

Binglan

här kommer en klyscha igen men den verkar ofta stämma - man måste fan vara frisk för att orka vara sjuk.
Hoppas hoppas UVI:n ger sej (fast jag blir så nervös när du skrev att du bara skulle äta några stycken antibiotikatabletter, det är en sån där grej som är riktigt inpräntad i mej att man absolut inte bör göra.) Men vad fan man ska göra istället, det vet jag inte.
Kram.

2005-02-11 09:59:49

Anni

Jo, om man äter antibiotika och får bacillerna att må lite halvrisigt men inte håller på länge nog för att verkligen ta död på dom, då kan dom krya på sej igen och då är dom ännu ilsknare och bygger upp försvar mot tabletterna och då funkar inte den medicinen nästa gång. Därför ska man alltid ta hela antibiotika-kuren så att inte en enda liten elak bacill överlever... har min mamma sagt, så det är säkert sant :-)

2005-02-11 10:02:43

kicko

jupp - avbrutna antibiotikakurer är ett toppenbra sätt att tillverka resistenta bakterier!
Och det är ett elände att vara kasslig hela tiden - man hinner ju aldrig samla på sig den där energin som behövs för att bli frisk liksom!

2005-02-11 14:43:00

Corn

okej, tack för infon om det där. Men jag var tämligen säker på att få antibiotika så meningen var inte att bara äta någon dag... Nu har jag dock fått nej från vårdcentralen, jag får återkomma efter helgen. Provet visade alltså inget på snabbtestet. Men så var det i dec också, det var först efter odling det syntes nåt.

2005-02-11 15:50:37

Corn

nina: tack, det var modigt gjort, jag vet inte om jag hade orkat säga något sånt, bara...

2005-02-11 15:51:19

Corn

usch vad läskigt förresten, nu kanske jag har gjort mina dumma bakterier resistenta. dumma jag.

2005-02-11 15:53:42

Anno

puss! <3

2005-02-13 14:41:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.