Julbilder

Anni 2004-12-26 00:11 (4 kommentarer)
OK, dom säjer att en bild säjer mer än tusen ord. Min självcensur förbjuder mej dock att lägga in foton på nära och kära, så ni får använda er egen fantasi. Får se hur många bilder jag kan skriva om med tusen ord...?


Årets julbild nr 1: Far under gran! Nyss intagen julgran lutar betänkligt. Jag håller ett stadigt ögonmått medan min kära far kravlar in raklång och börjar skruva på julgransfoten. Under den yviga granen sticker ett par ben och fötter ut och inifrån grönskan hörs diverse muttrande ljud. Till sist ger vi upp och vänder granskrället ett halv varv så att den åtminstone kan stötta sej mot närmaste vägg. Med kulorna i blev den faktiskt riktigt flott.


Årets julbild nr 2: En skiva vörtbröd, med skinka och senap som belöning efter väl utfört julpyntande. :-)


Nr 3: Oidentifierat underligt väckarklockspip mitt i natten. ????! Gåtan får inte sin lösning förrän vid julklappsutdelningen... Pappas nya skrivbordsklocka med tusen finesser, däribland väldigt effektiv väckning.


Nr 3: Julaftons morgon. Mamma sveper omkring i köket i hellång, röd morgonrock. Utanför på gatan kommer Tomten på en motorcykel med sidovagn. Ja, vad ska han göra när det inte finns nån snö att åka kälke på? Ungarna i huset mittemot blir alldeles till sej och rusar ut på altanen i bara pyjamas. Tomten vinkar glatt, hoppar av sitt ekipage, tar julklappssäcken över axeln och knackar på vår dörr. Klappar överlämnas. Tomten får en liten godis som tack och när han försöker undvika att äta upp skägget skymtar en välbekant nästipp... det var samma tomte som var här i fjol och mer säjer jag inte om det...


Nr 4: Mammas favorit är mössen som piper "Staaackars Askungen" och jag gillar lilla musmamman som drar till sej ungen när Benjamin Syrsa sjunger i slutet - jag blir tårögd vartenda år för att det är så gulligt och toksentimentalt. Pappa, i sin tur, sitter varje år och väntar på helspänn på tomten som målar med schack-rutig färg!


Nr 5: Mina härligt barnsliga föräldrars förtjusning över de tre små mössen i "Babe - den lilla grisen" på julaftonskvällen. Mycket möss är det...


Nr 6: Mitt uppgivna ansiktsuttryck på juldagens morgon vid tiotiden när jag får reda på att min käraste vän som skulle hälsa på mej försovit sej och missat Swebussen. Så mycket strul det har varit med detta besök! Kommer, kommer inte? Efter diverse turer kryper det fram att han inte ens fixat ledigt från jobbet, så nu är frågan om han kommer till nyår eller ej. Morr!!!! Han får skylla sej själv om vi har ätit upp julskinkan då!


Nr 7: Tänd gran, tända ljus, ris-a-la-Malta tills magen står i åtta hörn. En bra bok (som jag gav föräldrarna i julklapp och genast tjuvläste. Cristmas Carols. Julefrid i kubik!


---------


Midvinternattens köld är hård, stormarna piska och vina,
alla sova på enslig gård, djupt under midnattstimma
Månen vandrar sin dystra ban,
ingen snö ligger på tall och gran,
inte ens snö på taken
endast Anni är vaken...

Anni

Nu är det officiellt konstaterat att jag inte kan räkna! Mattesnille...eh?

2004-12-26 00:12:44

nina

Oh, det låter som en härlig jul! Fast vilken besvikelse att han missade bussen...

2004-12-26 11:06:25

Anni

Hmmm, med tanke på att han inte ens fått OK av chefen att vara ledig var det nog lika bra att han inte kom med den där bussen - då hade det blivit smått panik att hinna tillbaka. Snacka om taskig planering - jag blir så trött!!

2004-12-27 00:40:20

nina

Oh, jag förstår... jag skulle bli så besviken att jag nog skulle bli tyst och ledsen. Inte vilja prata... tills jag inte orkar tjura längre... Jag orkar inte tjura mer än en timme eller så... Men man blir så påtalgligt trött och besviken...

2004-12-27 00:43:14


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!