Ny och bättre människa

Anni 2004-12-27 00:29 (7 kommentarer)
Jag behöver inte förklara mej
Jag behöver inte försvara mej
Jag ska sluta be om ursäkt för saker som inte är mitt fel - ingen respekterar en mes.
Samtidigt borde jag vara mer lyhörd, lyssna in och vara ödmjuk. Och ha tålamod... vad jag hatar detta jävla tålamod som jag bara inte har!


Inuti mej har jag en sorts kompass. Alla tidigare erfarenheter och intryck, fördomar och förutfattade meningar knådas ihop till sorts livsfilosofi som styr mina reaktioner och handlingar.


Att alltid bara bedöma allt utifrån tidigare erfarenheter gör att man ser allt genom färgade glasögon. Att inte dra lärdom av sina erfarenheter är att vara oförsvarligt naiv.


Så länge man alltid gör på samma sätt får man alltid samma resultat. Om man vill förändra livet måste man alltså göra något nytt, annorlunda.


Viljan att passa in, att bli accepterad. Ändå vill ingen vara som alla andra, utan unik och speciell. Se mej! Bekräfta mej! Duger jag?


Nånstans bland alla motsägelsefulla floskler borde det finnas en balans. Fast hittar man den blir man väl äckligt trist och lagom?

nina

Så ofta jag tänker de tankarna... Jag tror... att man inte kan leva ett liv som utesluter allt du ifrågasätter... då blir man en människa som är lite lealös och som slime... Man måst hela tiden glida med lite och vara utan personlighet på ngt sätt... Jag tycker du är helt perfekt som du är... du är Anni, det gillar jag! Kram!

2004-12-27 00:35:42

Anni

Tack Nina-gumman! Du värmer! Önskar jag var lika populär på jobbet... det är där jag hela tiden försöker leka balansgång mellan att vara flexibel och ödmjuk och samtidigt ha integritet och stå på mej lagom mycket... Därav dessa funderingar inför morgondagen, när jag egentligen borde sluta leka nattuggla och sova istället så jag orkar upp imorgon bitti...
Förresten gillar jag dej oxå, men det vet du väl?

2004-12-27 00:47:16

nina

Mmm... jag vet hur det kan vara... Offentliga situationer där man måste välja vilken väg man ska gå. Vad vill du själv? Vad känns bekvämt och Anni? Vad känns bra och vad känns som ngt du verkligen vill och kan stå för? Jag tror att det är jätteviktigt att hela tiden vara ärlig mot sig själv, för det är dig det handlar om i slutändan. Att du ska kunna stå för den du är och det du gör. Därför ska man inte bli tuff och hård för att det är bra... för är man inte sån... då tror jag man skadar sig själv... Sov sött och dröm bra drömmar!

2004-12-27 00:50:23

Anni

Mmm, jag vet hur jag skulle VILJA vara, men det är så svårt att leva upp till. Jag tror det är när jag känner mej otillräcklig som jag skickar ut taggiga signaler. Ska sova på saken.
Dröm vackert du oxå! Gonatt-kram!

2004-12-27 01:00:10

nina

Det är lätt hänt att man tar till lite olika försvar när man känner att man inte klarar av det man vill... Du är dock bra ändå! Det lovar jag... Jag ska drömma fint jag med... ganska snart tror jag oxå. *natti-kram*

2004-12-27 01:02:02

kollibri

balansen är nog en smal tråd...men börjar man överhuvidtaget fundera på hur man själv är o var man står bland alla motsägeslefulla tankar är man väl iaf en bit på väg att bli nåt bättre...en ganska stor bit jämfört med många därute i den farliga o naiva världen....tror jag:)

2004-12-27 16:36:03

Anni

Tack Kollibri för trösten! Det är jobbigt att försöka växa...

2004-12-27 17:13:25


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!