I was a teenage geek

Corn 2004-12-13 20:05 (18 kommentarer)
I was a teenage geek.
När jag var tonåring var jag ganska rolig. Mina kompisar sa "åh du borde bli ståuppkomiker", och det var ju smickrande men å andra sidan, de var ju också tonåringar och visste väl inte direkt hur en ståuppkomiker ska vara.
Jag var rolig helt enkelt. Witted. Eller witty. Eller va fan. Jag kunde liksom inte låta bli att dra till med skämt hela tiden, ordvitsade och drygade mig mot lärare. Det var populärt även hos lärarna, i alla fall de manliga lärarna. Fast hemma var jag svartsynt och grät och skrev svarta dikter om det roliga glada skalet och det svarta inuti som ingen såg. Jag var inte populär hos killarna, det stämmer ju inte, jag har hört att de roliga tjejerna fick bli kompis med killarna. Inte jag. Jag var kanske rolig på deras bekostnad.
Nu är jag inte alls lika rolig, jag är lite trög och feg och rodnar lätt. Det gjorde jag kanske då också men jag drog mig aldrig för att högt, inför hela klassen, vara lite clownig, bara för att få höra andras skratt. Och sen hem och lipa och känna mig oförstådd. Ibland visade jag mamma någon dikt, och tittade på henne lite utmanande, som för att få henne att säga något, fråga något. Undra. Jag var lite nonchalant utåt men inåt gjorde det mest ont. Ofta var hela jag som ett sår inuti. Helt jävla uppriven. Och det var ytterst sällan som mamma frågade något. Jag vill utmana henne, se vad som kunde få henne att lätta lite på sin svårighet att Prata. Det lyckades nästan aldrig.
Och jag kände ansvar. För mamma. För pappa. För relationer. Verkade någon annan må dåligt så mådde jag dåligt också.
Och jag kände mig fet, och bad om ursäkt för det. En gång när jag var tretton hittade jag ett par byxor på stan som jag tyckte att jag såg smal ut i. När jag pratade i telefon med min pappas fru senare den kvällen (eller var det min bror? Minns inte) så sa jag det. "jag ser smal ut i dem". Jag ville så gärna. Snacka om att förnedra sig själv. Jag som vägde sextio kg. Och när jag väl kom till dem nästa gång tror jag att någon av dem sa "vaddå, du ser väl inte smalare ut i de där?". JÄVLA APOR. Fast inte kunde de veta att jag var en så superabsorberande människa redan på den tiden och lade på minnet vad alla sa och analyserade det och tog åt mig och hade ett desperat behov av att vara omtyckt. Inte för att jag vred in och ut på mig själv för att nå dit i och för sig. (jag gick i mina bylsiga kläder och jag pluggade nästan aldrig och jag var ofta sur och tyst)

Jag vet inte vart jag vill komma med det här. Kanske... att jag aldrig mer vill vara tonåring. Men också att jag kunde vara lite modigare, som då, och inte tänka efter så mycket före hela tiden. Jag har blivit en mes, en tönt (det var jag då med, men på ett annat sätt) och jag skulle absolut inte göra succé på någon fest, jag skulle sitta i ett hörn och moläta chips och se sur ut. Tror jag. Tur att jag aldrig blir bjuden på riktiga fester, haha.
Jag är inte ens söt längre. Duger inte ens på det viset. När jag var nitton - då var jag söt. Och kanske när jag var tjugo. Men inte sen.
Fan, jag skulle vilja ta en bläcka. Bli riktigt drängfull. Vad sägs om det för en nykterist va?

Jag har lyssnat på Strip Music och legat tyst i mörkret och ångesten letade sig in i mig. (Min ångest sitter i övre delen av bröstet, strax nedanför halsen. Var sitter din?)
Jag vet inte riktigt vad jag skriver för fingrarna bara går.

And we know we're getting older
And we know we're going no where

tori

holy fucking crap vad jag relaterar. <3

2004-12-13 20:22:33

Cam

kram och vad jag tycker du är modig och bra som bara skriver rakt ut sådär om sånt.

2004-12-13 22:48:47

Vivi

flip.

2004-12-13 22:58:19

anoest

shit vad jag relaterar till att må dåligt om någon annan verkade må dåligt. allas välmående låg i mina händer. det var nog det värsta med tonåren. därför mår jag så dåligt när jag märker att jag ibland fortfarande tar på mig andras humör även i vuxen ålder. som att kastas tillbaka i tiden...

2004-12-13 23:45:15

balletdancer

Usch, jag var också "rolig" och inte alls snygg, i alla fall fram tills jag var 16 då jag blev en fotolinslus i stället och alltid höll på och smajlade och gjorde mig till för att alla skulle tycka om mig (vad det nu var för poäng med det). Och så ritade jag och målade, och mamma blev så "besvärad" av alla motiv som var "svåra", dvs inte var små gulliga hästar och blommor. Fan, inte konstigt att man är som man är nu. Kram till dig, Corn.

2004-12-14 07:48:27

binglan

En stor kram, från en till som inte vill vara tonåring igen.

2004-12-14 09:25:47

nina

Relaterar... orkar inte ens tänka och förklara på alla sätt jag relaterar. För då kommer jag krascha big time igen... Just nu fel tidpunkt att leta bakåt i tiden efter saker som gjort en till den man är idag...

Och min ångest... den sitter i skelettet. Det svider och bränner långt inne i mig när jag har ångest... Kram!

2004-12-14 09:36:11

Ord-Johanna

Min ångest sitter i ryggslutet av någon anledning. På nästan samma ställe som det pirrar i när jag är glad, så det är lätt att förväxla om man glömmer bort hur nattsvart man känner sig. Den fläcken har börjat ge sig till känna på nätterna innan jag ska somna, jag som alltid har haft så lätt för att somna tidigare. Nu är det mycket vrida och vända.

Var också clownig som tonåring. Jag är clownig fortfarande, den som säger fräna saker, som kan vara sådär roligt elak. Och så blir jag liksom påhejad och blir roligt elakare hela tiden och sedan går jag givetvis för långt och så får jag ångest i ryggslutet igen, för att jag varit elak. Alltid dessa roller man har i en familj.

2004-12-14 12:00:20

Betty

Min ångest sitter mitt i bröstet, mitt på den plattan som revbenen går ut från. Jga var skittrist och konstant deprimerad som tonåring, numera är jag rätt rolig tror jag, idag fick jag min klass att skratta hysteriskt, vissa tom grät (inkl jag)-. Det är en fantastisk känsla för nån som inte tror sig vara rolig.

2004-12-14 13:14:40

alein

min ångest sitter på samma ställe som din, plus att den gärna kramar åt om lungorna med nånslags tentaklar som går ner över dem :-(

Och jag har ytterst, ytterst svårt att tro att du är en mes. Kanske är det självbilden igen, samma som sa att du var fet när du vägde 60 kilo?

2004-12-14 15:14:44

jag

där sitter min ångest också, precis där, det är som en ventil som stängs och öppnas. jag var VARKEN rolig eller söt som tonåring, bara jobbigt ifrågasättande och allmänt avig. jag hade gett vad som helst för att få tillhöra ett gäng men jag hade någon blåögd teori om att skulle BLI ACCEPTERAD SOM JAG VAR. ja, det gick ju åt helvete förstås.

2004-12-14 15:26:36

tori

och min ångest sitter också i bröstet, och hindrar andning och river bort kardborrband som är fästa i hjärtat.

2004-12-14 15:33:04

EvaP

förutom de kardborrband som tori skriver om så hindrar min ångest mungiporna att försöka dra sig uppåt. Kommer det om natten vaknar jag med en sten inuti bröstet - den är svart och mycket kall. Trots det blir jag svettig av eländet.

2004-12-15 03:46:21

EvaP

Corn. Hur det nu än står till med allt annat så älskar jag dina texter. Du är en utmärkt skribent, en sådan som kan skriva om vardagliga saker på ett givande sätt. Din vardag ger mig hopp.

Du är riktigt bra.

2004-12-15 03:47:38

EvaP

"Hur det nu än står till med allt annat" -> läs istället "hur du nu än mår".

2004-12-15 03:48:39

Corn

oj vad alla är snälla, tack för att ni delar med er. <3

EvaP: Jag står nästan stum inför din kommentar, det var det snällaste! Tack! Kram!

2004-12-15 18:51:03

Stuveri Chuvier

Hatkärlek till en passerad period, på ett sätt storhatar man det, å andra sidan glad att det är gjort och just på det sättet. eller nåt.

2004-12-15 23:34:17

coz

Min ångest sitter i magen och kommer tillbaka när jag tänker på tonårstiden. Åh vad du är bra!!!!

2004-12-15 23:41:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.