Fem feta flugor

Corn 2004-11-30 21:33 (2 kommentarer)
Äntligen ÄNTLIGEN kom vi iväg till grannstaden i norr, elva mil bort, själva med lillbäsen. Vi har ju varit på väg flera gånger under sommaren och hösten men det har alltid kommit andra saker i vägen. Exempelvis sjukdomar.
MEN: Igår efter att ha varit på Mora Träsk med vår lyckliga treåring (bisarr upplevelse att vara där som vuxen, jag såg dem ju själv när jag var liten och det känns som alldeles nyss) så lämnade vi lillRogga hos farmor och farfar och sen åkte vi norrut.
Vi bodde på hotell, billigt-billigt, 299 kronor, gick ut och in i tusen affärer, provade en massa kläder så att det kändes som att vi gjorde värsta storshoppingen fast vi i själva verket inte köpte mycket alls. Bra budgetshopping således. Vi satt på Café Charm och pratade om Stefan Borsch (ni vet dansbandssnubben) och skrattade åt vår braiga humor, vi såg strumpor med Elvis på, Flake provade en massa mössor och jag skrattade rått för han passar helt enkelt inte så bra i mössa. Istället hittade han en sån där Kuba-keps och jag kallade honom för Ernesto resten av kvällen. Jag provade snygga hoodies men köpte ingen. Vi köpte tidningar och lite godis och gick till hotellet, svidade om, Flake till nya snygga svarta slacks, jag till min brun-vita snygga kinatop och sen gick vi hundra meter till den jättebra restaurangen "med inspiration från östra medelhavet" och åt grymt god mat och pratade om svennejeans och tribaltatueringar och allt möjligt. Efter maten gick vi tillbaka till hotellet, läste, duschade, tittade på tv (vi har ingen hemma så vi är alldeles svältfödda) och somnade.
Idag åkte vi till ett stort köpcentrum utanför stan och jag hittade en jättesnygg ljus-ljus-rosa stickad lite luddig tröja på Lindex av alla ställen, ringde min mor som har Lindexkort och därmed rabatt, Flake överraskade mig med en modekommentar: "Den där ljusrosa färgen är skitsnygg till brunt" och jag konstaterade att visst, han har rätt!
Gick på en sunkig ikea-toa och kände för en liten stund ett för mig oväntat äckel inför det faktum att flera hundra damrumpor hade suttit på toan före mig, övervägde att klottra på toadörren men hade ju ingen penna. Drack en god coca-cola.
Flake provade också massor av kläder och stod i provrummet och flashade sina snygga lår och provade sammetskavajer. Det blev ett par jeans och två tröjor till slut.
Det här var de konkreta, fysiska sakerna. De mer abstrakta grejerna är ju att jag känner mig Så Kär så det var en skitbra resa. Min man är bäst i världen. Till och med så bäst att jag, som verkligen inte använder ordet Älskling särskilt ofta och aldrig på rutin, var tvungen att tvärt stanna upp på trottoaren på väg från restaurangen, och utropa "åh älskling!" och ta tag i min älsklings nacke och ge honom en blöt och öm puss. Sen gnuggade vi nos och jag kände mig alldeles överväldigad. Han också.
Sen kom vi hem och blev nästan sönderstressade direkt båda två av att kastas in i vardagen så brutalt igen. Det är en mystisk lukt i kylskåpet och den kan vi verkligen inte förstå oss på, och så var det plötsligt fem feta flugor och surrade omkring i köket. I November. Det har inte varit en enda fluga här på flera månader och nu dök de upp och jag fick genast äckel-vibbar och trodde att det låg något och ruttnade under kylskåpet (och ur äcklet skulle det alltså ha uppstått flugor). Jag kröp ner och kollade men jag såg inget.
Vi dödade flugorna, tog tre djupa andetag och tände ett ljus och åt lite vörtbröd och sen kändes det lite bättre igen. När barnen sover ska vi fuskstäda i köket, slänga in alla högar som har bildats överallt i skåp och lådor så att åtminstone det man SER är okej och rent.
Sen ska vi julpynta med allt fint krimskrams vi köpte på IKEA.
Tre jättebra grejer med min världsbästa man:
1) Han uttalar ögon som "ögen" och det låter så himla himla fint. 2) Han har världens bästa humor och 3) Jättesnyggt hår som blir ännu snyggare med fibre cream i.

Jag är gullekär och samtidigt jättestressad, min bebis som nog håller på att få sin tredje tand sitter i mitt knä och gnäller oavbrutet så om det är många stavfel och grammatiska fel och andra fel som man kan tänka sig så skyller jag på honom.

Pocks

Alla (osynliga) fel till trots: Bäst!

2004-11-30 21:37:02

binglan

å vad härligt det låter! Såna dagar behövs! Grattis till världens bästa man.

2004-12-01 09:29:24


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.