I lay with love

Corn 2004-11-04 16:52 (1 kommentar)
Igår morse skjutsade jag Flake och lillRogga till tåget (som jag faktiskt lyckades beställa biljett till i förrgår, den kaotiska dagen som jag skrev om då), sen gick jag på VV, (1,3 kg ner sen förra veckan, ja, jag gillar Paulun och GI och sånt men vv funkar uppenbarligen bättre för mig så jag har sällat mig till viktväktarnas skara nu, sen sju veckor tillbaka), och sen på stan, handlade ett par apsnygga trosor på Åhlens, lite yfrontsmodell nästan, breda och snygga i bomull, och sen två skärp på HM. Ett svart och ett grönt med rosa små paljetter mitt i. Det är väl det närmaste glamour jag kommer, jag går annars runt i svarta eller grå byxor, svarta, grå, bruna eller vinröda tröjor hela hela tiden.
Sen for jag hem, efter lite matinköp, och ställde in mig på en superlugn och långsam skön ensam kväll och natt. Men icke! Eller jo, först stod jag i duschen jättelänge och festade till det med att använda TRE olika skrubbkrämer (folk tycker tydligen att jag behöver skrubbkrämer eftersom jag har fått det i present flera gånger, det kanske är mina celluliter och skrynkliga armbågar som skriker: KÖP SKRUBBKRÄM ÅT DEN ARMA MÄNNISKAN!!!), och sen smorde jag in mig och ryckte bort lite hår från mina grottmänniskoögonbryn.

Men sen: Istället för att spela Sims 2, som jag hade tänkt, började jag städa kontoret här på övervåningen. Och då måste jag tillägga att det INTE är en baggis. Vårt kontor är det sorgligaste rummet i hela huset, när vänner är på besök och vill se vårt hus är kontoret det rum vi skäms mest över, vi gläntar jättesnabbt på dörren, mumlar "eh ja där var kontoret" och sen drämmer vi igen dörren fort som fan igen.
Kläder böcker leksaker dator viktiga papper, allt har legat där i en härlig mix, igengrott, dammigt, överjävligt. Nu har jag rensat ur en massa skräp, ställt upp böcker i bokhyllorna, slängt saker, eldat upp massvis av papper, dragit ut fula möbler till hallen utanför kontoret, sorterat, monterat ihop käcka papplådor från IKEA, och så vidare. Bokhyllorna var ett enda ras tidigare, böckerna låg ner istället för att stå, det var massor av skräp intryckt, och inte dammat på ett halvår.
Nu är de FIIINA. Och Flake som har varit så beklämd över sin dåliga arbetsplats kan nu glädja sig (hoppas jag sannerligen!) när han kommer hem, för jag har bytt ut hans jättesmala gamla skrivbord mot ett större bord där det får plats mer grejer, och ställt in ett bra skåp på hjul att ha pärmar och stuff i.
Dessutom fick jag ett smärre renoveringsryck och började rycka i kork/plastmattan (vet inte vad det var, det kanske till och med var linolium), varpå trägolvet under blottades lite. "Men det här ser ju tjusigt ut" tänkte jag, och ritsch-ratsch så var hela golvet borta! Det var så osmart gjort, de (Flakes farföräldrar för femtio år sen) hade bara lagt in plast/kork/linoliummattan rakt på de oslipade brädorna, så det har aldrig varit ett bra golv eftersom mattan har bucklat sig efter brädorna. Det har varit räfflat, kan man säga. Själva trägolvet är inte så snyggt, det behöver slipas och lackas/oljas/målas, men det är bättre än den fula mattan som låg där förut. Jag slängde ut mattan i delar, en bit i taget, genom fönstret, så nu ligger den på marken här utanför och fular sig.
Lite golvmatta finns kvar under bokhyllorna för dem orkade jag inte flytta på. Men annars - ett trägolv!

Rummet är inte direkt husets stolthet nu heller, men det är åtminstone okej. OK is fine by me. För ett tag sen kom jag på att jag inte hade ätit på hela dagen så jag fixade en omelett med frästa färska champinjoner i, och så parmesan ovanpå. Och nu har jag druckit en caffe latte och ätit glass, och min lilla bebis sover sött, så NU kanske jag kan spela lite Sims 2. Efter tio timmars hårt arbete här hemma så tycker jag att jag absolut är värd det.
Och sen ser jag fram emot att min man och stora son kommer hem så att jag får se vår nya bil!

Ita

Det var du absolut värd! Härligt att känna sig så nöjd med sig själv. Var det en fin bil?

2004-11-08 07:01:47


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.