Do the Creeps

Corn 2004-10-30 09:54 (7 kommentarer)
Vi är ganska sociala, igår spontanfikade vi på stan med ett par kompisar och sen åkte vi hem till Flakes syster som fyllde år.
I somras kändes vårt sociala liv så lovande, nu känns det mer... futtigt. Det spelar ingen roll om vännerna är vackra och roliga, det som spelar roll är hur de känns. Helst ska man känna att det går att ligga i varsin soffa och softa och prata och flumma, tillsammans. Det är kärnan i det hela. Ett ganska modest krav egentligen. Jag pratade med Pocks häromdagen och hon tyckte precis samma sak, man vill ha enkla vänner som man känner sig bekväm med. Det borde ju vara lätt fixat men det är det inte.
jag TROR att en av mina bästa, äldsta vänner har valt bort mig/oss på grund av att jag har familj. Det suger. Tidigare bodde hon sextio mil härifrån men så flyttade hon och bor nu tio mil härifrån (och det är nära), vi har varit och hälsat på henne flera gånger men hon har aldrig lyckats ta sig hit fast vi har bjudit in henne (och hennes kille) flera gånger.
Jag vet att vi har barn och inte direkt springer på fester varje helg men så jävla trista är vi inte. Jag tror att hon säger om oss som hon säger om en annan barnfamilj: "vi har inget gemeeeensamt längre!". Nää. Fuck off. Jag har inte så mycket gemensamt med någon av mina kompisar, om man ska se till det yttre så det är en dålig ursäkt, bara.

I veckan gjorde vi en wild thing och köpte en ny (begagnad) bil, osedd, vi har bara sett en bild på nätet. Hahaha, nu ska vi bara försöka få hit den från Trollhättan också.

Idag ska nog Flake iväg och plöja och jag själv känner mig så brutalt ensam och uttråkad. Jag skulle vilja ha: en skitrolig kompis på plats, plus någon rolig affär precis i närheten (varför inte Ikea?) som vi kunde gå och lalla på.
Tv:n funkar inte alls och igår när Flake nattade lillRogga och själv somnade läste jag en bok på två timmar, Svek av Karin Alvtegen. Skitbra, men jag lever mig in för mycket i böcker, bara forsar fram över sidorna på ett maniskt sätt och så blir jag yr i huvudet och mår lite illa. Uhu.
Jag skulle vilja ha tid att storstäda vårt hus, särskilt övervåningen som är så äcklig och igengrodd att jag nästan kräks varje gång jag är där. Det värsta rummet är det jag sitter i nu - där datorn står. Det är tragiskt och drar mig djupare ner i träsket för varje gång jag är här inne. Och här är jag ofta.

Jag är så splittrad.

elsa

det är ju töntigt att hävda att man inte har något gemensamt med någon bara för att de har barn. det är ju bara roligt att alla ens vänner inte är likadana och lever likadant. jag önskar att jag hade fler vänner som hade barn och familj. (festande är ändå underskattat, det är slöande i soffor som gäller - yeah!)

2004-10-30 10:40:10

coz

Sedan så finns det omvända situationer också, att man blir bortvald för att man inte har barn av de som har barn för de har bestämt sig för att "man inte förstår på vilka premisser deras sociala möjligheter äger rum", det gör lite ont.

2004-10-30 10:50:58

Corn

coz; ja, det verkar drygt. Så tänker jag även om jag inte direkt kan följa med ut på krogen...

2004-10-30 11:16:17

coz

Jag känner att jag har gjort vad jag kan, nu tänker jag på en speciell vän, jag kan inte vara mer övertydlig om jag säger till henne att jag gärna går barnvagnspromenader, bjuder hem dem på middag på en tid som passar dem, går på bäbisvänligt fik eller sitter hemma i deras kök och stapplar klossar på golvet, jag fick svaret "det är så mycket enklare med någon som vet hur det är när man måste springa efter barnet mitt i en diskussion", ja jag kanske helt enkelt ska dyka upp med en vällingprydd tröja för visa mitt deltagande tydligare :)

2004-10-30 11:35:50

Corn

jag menade så tänker INTE jag!

2004-10-30 11:37:14

Corn

coz: ååh, det var ju jättetrist. du har ju verkligen bjudit till!

2004-10-30 11:37:59

Pocks

Jag vet. Kompissituationen. Jag har ju ingen sån här förutom R heller. Ska bli fint att komma hem till er soffa igen och bara vara.

2004-10-30 16:51:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.