Skruvat.

Mea 2004-10-25 16:39 (6 kommentarer)
Var hos en sjukgymnast idag som sa att mitt vänstra ben är lite kortare än det högra, och att min ryggrad (nedåt ryggslutet) är lite skruvad. Jaså. Där ser man. Inte konstigt att jag har haft lite känningar i ryggen den senaste tiden. Någon konkret åtgärd finns dock inte. Bara träna på som vanligt och inte överdriva träningen vad gäller just nedre delen av ryggen samt benen. Jo, det ska jag väl klara av.

Kunde inte somna i natt. Låg och vred och vände på mig och var uppenbarligen inte alls i något sov-läge, även fast jag borde ha varit det. Sov typ fyra timmar ”natten” mellan lördag och söndag. Och dessutom var jag ute på två promenader på söndagen. Frisk luft ska ju göra att man sover bra. Börjar stark tvivla på det. Fördrev tiden i sängen med att wappa och läsa lite Hypodea-texter på telefonen. Förvisso trevligt, men kanske inte mitt i natten när man egentligen vill sova. Hoppas det går bättre ikväll. Direkt efter Vita huset är det jag som kryper ner under täcket i hopp om att imorgon kunna vakna upp lite mer utvilad än idag…

Hmm… Det känns som om jag börjar få ont i halsen. Jaha, det är nu som halsontet kommer. Eller? Jippi. Undra om det kommer att återföljas av snuva och förkylning också? Måste köpa mer C-vitamin. Ospännande fortsättning följer eventuellt.

Praeterea censeo Carthaginem esse delendam.

leaves

Har de inte upptäckt det där med dina ben tidigare? Mitt vänstra ben är 1,9 cm kortare än det högra, att det var skillnad upptäcktes redan vid fyraårskontrollen. Om du vill undvika framtida besvär så testa att köpa inlägg till vänsterskon, det är väldigt bra faktiskt.

2004-10-25 18:18:41

balletdancer

Jag har också olika långa ben, fast det är inte så stor skillnad tror jag. Men jag är också övervig och har lite tiltade höfter och allt det tillsammans är tydligen väldigt dåligt! Sedan ett år tillbaka går jag var 4:e vecka hos en naprapat, i förebyggande syfte, och har aldrig ont längre. Bättre än att köra på som vanligt och sedan behöva gå 10x på kort tid hos sjukgymnast el. naprapat när man skadar sig.

2004-10-25 19:14:32

Em

Här är ännu en snedis, skolios med ett snett höftparti som resultat. Det där med inlägg är en väldigt bra grej!

2004-10-25 21:54:26

nina

Hos mig upptäckte de för 2 år sedan att jag hade 1,5 cm kortare vänsterben. Det funkar jättebra med inlägg av silikon, värt att testa kanske?

2004-10-25 23:00:47

Anni

Jag trodde redan det var fixat - Kartago alltså... Har du oxå läst latin? ;)

2004-10-26 09:18:33

Mea

Jo, till saken hör att jag för länge sedan fick reda på det här med ryggen och benet, men eftersom jag inte haft några besvär av det så har det inte funnits något att "rätta till". Nu har det däremot börjat poppa upp lite rygg- och knäont, men inget av allvarligare karaktär. Kanske ska kolla upp det där med skoinlägg, men sjukgymnasten sa att det nog inte behövdes såvida jag inte planerade att spring maraton, och det har jag definitivt inte planerat. :)

Anni: Yep! Roligaste ämnet på gymnasiet var definitivt latin. :)

2004-10-26 09:23:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk