Jag känner igen dig!

Mea 2004-10-28 12:58 (7 kommentarer)
Det är så att jag vet, men jag vet inte om att jag vet. Och när jag får reda på att jag faktiskt visste, så känns det lite… förvånande!

Såhär menar jag: Ibland kan jag känna på mig att saker och ting ska inträffa. Oftast rör det sig om personer som hör av sig till mig (antingen personligen eller via telefon, e-post eller brev), och ofta är dessa personer människor som jag inte träffar så ofta i mitt dagliga liv.

Jag kan exempelvis se en för mig okänd person nere på stan och tänka att den personen är väldigt lik någon som jag känner. Senare samma dag (eller en eller två dagar senare) så hör den här personen (som jag faktiskt känner) av sig till mig på något sätt! Som om synen av den här okända personen liksom signalerade till mig att jag snart kommer att höra av personen som liknar honom/henne! Eller kanske snarare så att personen jag känner via den okända personen förbereder mig på att han/hon kommer att höra av sig till mig…

I måndags gick jag igenom en massa gamla pärmar på jobbet. I en av pärmarna hittade jag utskrivna e-postmeddelanden från personer jag lärde känna under mitt första år på jobbet. När jag gick igenom dessa meddelanden så kom jag naturligtvis att tänka på dessa personer, och vad händer idag?! Jo, jag får ett mail från en av dem! Och jag har inte hört av den här personen på… ja, säkert två-tre år! Vad är oddsen, liksom?

Och på tisdag kväll ringde det hemma hos mig och jag tänkte och hoppades att det skulle vara en viss J som ringde, men det var det inte. Men ungefär två timmar senare ringer telefonen igen, och då är det de facto J… Fast det kanske inte riktigt räknas, för jag hoppas alltid att han ska ringa…

Till saken hör dock att jag bara i efterhand kan se ”sambanden”. Om jag idag skulle se en person på gymmet som jag tyckte liknade någon jag känner (och som jag inte hört något från på ett tag) så skulle jag där och då inte kunna tänka: Aha! Snart kommer den här personen att höra av sig till mig! Så väl införstådd med detta är jag inte. Fast det kanske vore coolt om jag vore det. Att kunna ”se” lite in i framtiden. :)

Anni

Det är underligt det där, hur hjärnan funkar. Ibland kanske det bara är en efterhandskonstruktion, att man glömmer alla intryck utom dom som man blir påmind om igen, men jag tror ändå att det finns tillfällen när det är mer än slump.
Min mamma hör varsel, dvs hör pappas bil komma fast han inte gör det, men hon sätter på kaffet och 5 minuter senare kommer han. Förklara det den som kan!
Delvis inrutade vanor kanske, men det stämmer inte alltid.

2004-10-28 13:41:09

Ita

Jag kan uppleva att jag ofta vet vad mina nära och kära ska svara. Eller när telefonen ringer, så vet jag vem det är..Fast det kanske bara beror på att jag känner dom väl? Att jag är så himla bra på att se saker ur flera aspekter??? Att jag helt enkelt är smart och empatisk och sånt?

2004-10-28 14:31:45

leaves

Jag känner igen det där, särskilt när det gäller de personer jag har starka band till. Senast häromveckan satt jag och höll mobilen i handen och tänkte att jag måste ringa en av mina bästa vänner, och precis då ringde han!

Fast jag har haft andra föraningar också och det är jävligt läskigt. Bland annat kände jag på mig att något skulle hända den 11 september. Jag mådde skitdåligt hela dagen och förstod inte varför. Sen kom marknadschefen och frågade om det hade hänt något för jag såg så knäckt ut, och jag svarade "Nej, inte än." Vet fortfarande inte varför jag svarade så. Men någon timme senare kraschade det första planet mot WTC...

2004-10-28 14:36:33

Mea

Ita & Anni: Jo, det kan nog röra sig om invanda saker ibland. Men det här mailet från Micha som jag inte hört något från sedan typ... 2001! Och som sagt så rör det sig oftast om personer jag har starka band till...

leaves: Läskigt med 9/11! Undra hur du kunde känna det på dig?! Och på tal om telefoner: Ibland när jag sitter med min mobil i handen så skickar min syrra sms till mig... Också lite intressant...

2004-10-28 15:04:10

balletdancer

Telefongrejen händer ofta för mig med. Jag hoppas intensivt att det är en slump... jag är så rädd för spöken och sånt.

2004-10-28 17:54:42

Anni

Det är lite kalla kårar längs ryggen-känsla. Och jag är ensam på kontoret... spöken i varje hörn... *kastar snabb blick över axeln*

2004-10-28 19:12:43

Ita

Spöken behöver man inte vara rädd för. Och är du det iallafall..så säj åt dom att gå därifrån, för att dom skrämmer dej. Dom flesta spöken lyssnar på sånt säjs det! Eller hur var det......?

2004-10-29 15:29:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk