Reflektioner

kicko 2004-10-13 09:05 (6 kommentarer)
För en månad sen igår gjorde jag slut med Lars. Känns som en vecka och en livstid sen.
Jag minns att jag tänkte att jag aldrig mer kunde använda den tröja jag hade på mig eftersom den för evigt skulle vara förknippad med den dan - göra-slut-tröjan liksom.
Igår försökte jag komma på vilken tröja det var men kunde inte minnas. Det betyder säkert nåt men jag vet inte vad.

Det gick så fort, sa en kompis. Och jag kan bara hålla med. Tre veckor efter att jag bestämt mig hade jag flyttat. Ändå var det en evighet därimellan. En evighet av ont i magen varje eftermiddag när jag var på väg hem från skolan. En evighet av att inte kunna lägga mig förrens jag var stuptrött, och ändå inte kunna somna eftersom personen i sängen intill inte var den rätta. En person som var så ivrig att bli av med mig att han försökte kräva att jag flyttade ut till ett studentrum hans kompis bror hade, ett rum som bara var ledigt i en månad (mer stress över boendesituationen och TVÅ flyttar var ju precis vad jag behövde i den situationen. Ooooh ja!). När jag talade om att det inte alls var nån lösning jag tyckte var bra muttrade han om att jag alltid gör som JAG vill, att han inte hade nåt att säga till om.
Nä, just det. Fy på mig som inte låter nån annan tala om för mig att jag VISST fortfarande älskar?
Han har oxå sagt - men inte till mig, det vore ju dumt att prata med mig när man istället kan kommunicera med mina vänner? - att han tyckte att jag borde ha löst bostadsfrågan INNAN jag gjorde slut. Och DET hade han inte haft några invändningar emot om jag gjort så..?

Nåja.

Det känns som att flytten var en större milstolpe för både Lars och Erik än för mig. Kanske inte så konstigt - jag står ju mitt uppe i det fortfarande liksom. Kanske det blir en milstolpe i backspegeln. Annars kommer jag på rak arm på två tillfällen som känns mer avgörande: när jag för första gången pratade med nån "utomstående" om mina tankar, sa orden högt istället för att bara skriva eller tänka dem alltså och den helgen då jag åkte till Mörrum och lämnade en sjuk Lars hemma (i vanliga fall hade jag sympatitråkat hemmavid och pysslat om honom).
Två steg bort från det som var, förhoppningsvis mot nåt som är ännu bättre.
Men marken gungar lite för mkt än så länge för att jag ska kunna känna efter.

kakor

Jag pratade med en bekant häromdan om att överanalysera. (Nej, inte det jag skrev om häromdan, lite tidigare än så.) Hur man tolkar och tillskriver värderingar till allt någon säger och gör. Men de flesta säger eller gör ibland saker de ångrar i efterhand utan att bry dig så mkt om det.

2004-10-13 09:30:15

kicko

eh...ja?

2004-10-13 09:31:49

kakor

Ja, så ta inte åt dig för mkt av vad han säger. Om du kan låta bli.

2004-10-13 10:22:10

kicko

ah. Jo, nu kan jag låta bli.
DÅ var det lite svårare.
Ju.

2004-10-13 12:09:32

Ita

Ursäkta mej......men låt säga att du hade försökt lösa bostadsfrågan innan du gjorde slut. Och låt säga att du inte lyckades på flera veckor, ja kanske månader. Förväntade han sig alltså då att du "i ditt hjärta och inre" skulle ha gjort slut, men fortsätta låssas kärlek tills ny bostad dök upp?? Verkar inte vettigt tycker jag.

2004-10-15 06:56:33

kicko

Ita: nä, det var ungefär så jag kände oxå. Dessutom hade jag säkert fått höra att det var fel gjort det med. För i hans ögon ligger ju inte felet i hur jag löste bostadsfrågan utan att jag alls ville flytta. Ju.

2004-10-15 09:11:14


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007