.

Lisasan 2023-01-25 23:22 (inga kommentarer)
Idag föll mycket. Även jag, på flera sätt. Långt besök på Bröstcentrum där jag redogjorde för alla mina besvär. CT av skalle och bröstkorg är beställd, ultraljud ben bokat nästa vecka, jag är anmodad att höra av mig till ryggortopeden om det fortsätter att försämras. En jättebra lugn läkare gjorde vad hon kunde för att gå igenom mina besvär.

Sedan eftermiddagen. Stress i familjen, NPF-barn som mår dåligt, och en hemsk smärta i kroppen, idag främst bröstkorgen, gjorde att jag tappade det totalt. Jag har fått något som kallas Tietzes efter ett fall för några veckor sedan där jag bröt några revben. Jag har sedan också gått omkring med en flera veckor lång svår infektion med hosta, och det har gjort att det blev än värre. Bröstkorgen och att ens andas är tidvis helt fruktansvärt, ont eller ondare.

Sedan kvällen. Jag skulle bara ner i källaren och hämta upp tvätt och lägga ett täcke i tumlaren. Men nej, livet ville annat. Jag hamnade på golvet, ramlade rakt baklänges och slog i bakhuvudet i vår urgamla fastgjutna (!) oranga tvättmaskin från hedenhös. Vi har en nyare, men den oranga står kvar.

Jag bröt ihop helt, för andra gången idag, och sitter nu här och har ångest. Jag tror inte att jag har varit yr, men detta var fjärde fallet på några veckor. Jag vet ännu inte hur illa jag slog mig i huvudet, eller om jag tappade medvetandet, men på något sätt tog jag mig upp till slut. Balansen är helt åt helvete, och jag går alltid med käpp när jag är ute. I morgon måste jag ringa vårdcentralen, och jag gissar att detta är början på en storm. Förmodligen vill de väl röntga skallen snabbare, främst för att utesluta metastaser i hjärnan. Jag har aldrig trott att jag kommer drabbas av det, men om det ändå är så? Runt 1 av 10 får metastaser efter min cancertyp.

Ja vad fan, vi får se. En kopp te till blir det nog snart.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may