tillbaka

.jag 2022-08-17 06:13 (inga kommentarer)
tillbaka på jobbet efter en månads semester, en semester som varit bra och kanske inte ens så välbehövd som förr om åren när jag alltid jobbade som ett as hela våren och sommaren och inledde ledigheten med axlarna vid öronen och allmänt slutkörd. i år har jag haft det betydligt lugnare måste jag säga, har knappt behövt jobba över ens en gång annat än vissa dagar när det kört ihop sig lite, men då har jag kunnat jobba mindre andra dagar kanske redan samma vecka istället för en diffus tanke om att "jobba lite mindre till vintern" som aldrig blir riktigt så bra som man önskat. jag är nöjd med detta upplägg måste jag säga. jag undrar lite över hur det ska bli när en kollega som jag har noll kemi med ska ta över en del av mina ansvarsområden för av det jag sett hittills är det inte jättemycket att hänga i julgranen. men hoppas att hen "växer in i rollen" så småningom.

och VAD GÖR JAG FÖR FEL? vissa människor HAR jag ingen kemi med, och när jag då måste förhålla mig till dom yrkesmässigt så gör jag det genom att vara just yrkesmässig. det vill säga: vara normaltrevlig, svara på frågor som rör jobbet, svara artigt när personen frågar något privat men inte bjuda in till att bli jättepersonlig och tight. men det är precis som att bara för att man inte är öppet otrevlig utan bara lite sval och distanserad så för det liksom motsatt effekt på folk, det är som att de ska slå knut på sig själva för att bonda där jag är noll intresserad av att ha annat än en yrkesmässig relation. vet inte hur många gånger folk kommer förbi och frågar om jag "har en minut" och så vill de fråga något. inget konstigt, jag har varit här länge, jag kan nästan allt. men sen är det liksom ALDRIG nog, utan sen ska det börja snackas om annat. ja, jag vet, det är socialt kitt och sånt där men jag är INTE INTRESSERAD. och jag blir så trött på folk som inte kan läsa av sociala koder. herregud, man känner väl ändå av sånt? jag menar, om man går förbi någons kontor och ställer sig i någons dörröppning och inleder ett samtal och personen ifråga ALLTID sitter och stirrar in i skärmen eller bläddrar i papper, ALLTID avbryter (såklart efter att ha svarat på det jobbmässiga, det här är när samtalet börjar rinna iväg och bli i mina ögon irrelevant och ointressant) med "ursäkta, men jag måste verkligen jobba nu" eller "har du fler frågor om jobbet så får vi ta det senare för jag har ett möte som börjar strax", då kanske man NÅGON GÅNG skulle kunna tolka det som att personen ifråga inte har möjlighet (eller lust) att snicksnacka om ditt och datt. jag vet inte om det är folk i min omgivning som är synnerligen obegåvade på att läsa av signaler eller om det är jag som sänder ut fel signaler. ska man behöva bli som saga norén, länskrim malmö och säga rakt ut till folk att "du, jag är inte det minsta intresserad av dig och ditt liv, så kan vi hålla oss till att bara snacka jobb så är jag ytterst tacksam?"

men folk är ju IDIOTER också. igår kom hen som ska ta över en del av mina ansvarsområden och ställde denna intelligenta fråga: "vet du om det finns mer av [kemikalie X] i kemikalieförrådet"? när hen upptäckte att hen behövde [kemikalie X] så var hen kanske 5 meter från kemikalieförrådet. istället för att bara öppna dörren dit och titta så gick hen 50 meter till mitt kontor för att fråga om hen skulle titta i kemikalieförrådet efter [kemikalie X].
svarade ganska frostigt att det vore nog enklare att få svar på den frågan genom att titta i kemikalieförrådet istället för att fråga mig. nä, men då kom frågan "om det är slut, vad gör vi då"? svarade trött "beställer hem mer" och vände mig mot skärmen, men då skulle hen LIK FÖRBANNAT börja berätta om varför hen skulle använda [kemikalie X] just nu, vilket jag varken är intresserad av eller behöver veta.
ORKAR INTE MED SÅNT HÄR. men nästa vecka kommer min jobb-bästis tillbaks från sin semester så då blir det nog lite bättre hoppas jag. eller, det är inte dåligt på jobbet, det är bara vissa människor jag inte står ut med.

men semestern var bra. och jag kan inte kommentera någon annans inlägg, vet inte varför men kommentarerna bara försvinner när jag klickar på "skicka".

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.