slit och släp

.jag 2022-05-31 06:58 (inga kommentarer)
sitter på jobbet, är TRÖTT. ja, vad annars liksom? det är vår, det är högsäsong och just nu så hatar jag folk i allmänhet och mitt team i synnerhet. man kan ju tycka att en grupp på fyra vuxna personer själva skulle kunna ansvara för att en viss typ av arbete ska utföras? men nää, här tar man inga egna initiativ till någonting. vi har nästan precis haft medarbetarsamtal och satt upp nya mål och tja, det går väl SÅDÄR med att uppfylla dom, kan jag väl tycka. sen vet väl jag också att det är svårt att hinna med när det är högsäsong, men det finns liksom ingen vilja att lägga manken till och lägga i en extra växel. jag vet inte om det är en generationsfråga, men jag tycker det är mest en massa gnäll om hur dom tycker att saker borde ha varit istället för att bita ihop lite och gilla läget. och ingen ska ta något ansvar. den senast anställda är förvisso förhållandevis ny på sin post och självklart kan man inte kunna allt med en gång, men hen är också som en jättebebis som jag inte riktigt ser har någon större potential om jag ska vara ärlig.

känner mig som en dålig chef som inte är mer engagerad, men helt ärligt så hade jag förväntat mig - och kommunicerat till var och en - att gruppen skulle ta ett gemensamt ansvar för sina arbetsuppgifter. alltså, det gör dom ju på ett sätt, det är inte som att jag måste gå runt med piskan för att få saker att hända. men det händer liksom bara det absolut nödvändigaste, och då är teamet ändå 100 % mer bemannat än vad som egentligen är budgeterat för i normala fall, med tanke på att jättebebisen S är ny och ska få en möjlighet att dels både lära sig om produkterna och processerna och det där men även kunna jobba LITE med vissa utvecklingsprojekt. vi valde ju att anställa en kemiingenjör just för att kunna ta höjd för sånt, och på intervjun så beskrev hen sig själv som "en riktig doer" som beskrev sig själv som "är det någon annan som tar ledarrollen så är det helt okej för mig, men gör ingen det så kliver jag gärna fram och styr upp". lät ju bra, eller hur? och gudarna ska veta att saker har varit eftersatta här eftersom vi har varit så underbemannade under långa perioder. men hittills, efter 4 månader, så har S bara tagit initiativ till en enda sak och det var att kalka av kaffebryggaren. OCH DET ÄR INTE DÄRFÖR HEN ÄR ANSTÄLLD! projektet som hen fick bli projektledare för är mig veterligen fortfarande "under uppstart" som ju är ett milt sätt att uttrycka att inget har blivit gjort än. jag blir skitstressad av sånt, samtidigt som jag kanske behöver luta mig tillbaka och låta folk begå sina egna misstag. men det är svårt.
PS: jag HAR haft flera diskussioner med S om hens projekt och gett oerhört många konkreta råd på jag skulle ha gått vidare, kontaktuppgifter till personer som man kan kontakta för att ta reda på mer information, osv, och också poängterat att det är av olika men ytterst konkreta anledningar viktigt att projektet genomförs den här säsongen, men - inget händer. grr.
Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.