kyla

.jag 2021-02-10 05:55 (inga kommentarer)
alltså denna kyla som man numera lever och andas dag ut och dag in, den gör mig inget gott. jag blir stel, lederna värker, allt tar emot och känns extra jobbigt och besvärligt. och fastän jag vet att jag mår bättre i det långa loppet om jag kommer ut i dagsljuset en stund varje eftermiddag så får jag verkligen tvinga mig själv. hatar alla lager med kläder som ska tas på och av, hatar att kasa hit och dit på gångvägar och stigar, hatar att komma in och stå dubbelvikt och torka hundtassar och trampa i smältvatten från sina egna stövlar när man är klar. huden är torr och fnasig, jag får stötar av allt jag tar i, jag har varken lust eller ork att göra någonting. igår jobbade jag, kom hem, gick ut med hundarna, kom hem igen, gick och handlade, kom hem igen, sen orkade jag inte göra ett smack mer den dagen. gaah, vad jag är less på vinter.

på jobbet händer inte mycket avseende pucko-P:s uppsägning. eller jo, det händer säkert saker behind the scenes så att säga, men det har inte kommit något officiellt uttalande från HR, ingen information om att de har börjat leta efter någon annan, ingenting sånt och ryktena går förstås. det senaste jag hörde var att det "nog" skulle komma "någon" från vårt närmaste systerbolag och vara här tills de hittat någon annan, som om det fanns ett litet förråd av lösa och lediga produktionschefer som bara kunde släppa allt och resa till ett annat land och börja jobba där. såatteh, nej, det tror jag inte på, jag tror mer på att det blir folk här som får ta hand det mest akuta. och för en gångs skull så känner jag faktiskt att det mesta INTE kommer att hamna på mitt bord. så jag är rätt soft och tycker mest att det ska bli skönt att slippa pucko-P och hans självhävdelsebehov. vi är ju ändå en hyfsat välfungerande organisation där det har lagts mycket resurser på att bygga upp system för att allting ska fungera. och en normal människa som är ny känner ju in sig, kollar hur man brukar göra och om det fungerar, men pucko-P gick in med inställningen att ingenting fungerade och att hans uppgift var att ändra allt. så han kunde lägga enorma resurser på att skriva rutiner och instruktioner för saker som fungerat utmärkt sedan tidernas begynnelse medan sådant som verkligen behövde ryckas upp fick bero och allt som han tyckte var tråkigt, som till exempel dokumentation, avfärdades som "onödig akademisk administration".

så den biten ska bli SÅ skön att slippa. men jag undrar hur det ska lösas rent praktiskt, en månads uppsägningstid är ju ingenting och snart ska vi igång och börja producera. jag vet att pucko-P:s chef skulle ha "ett samtal" med hon jag tycker är en självskriven efterträdare igår, vi får väl se vad det leder till.

själv har jag att göra, men än så länge inte mer än att jag kan ta det i normal arbetstakt, jobba med en sak i taget och gå hem efter åtta timmar. vi får väl se hur länge det nu varar.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 715
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.