uppdatering

.jag 2021-01-27 12:53 (inga kommentarer)
igår ringde veterinären och berättade att minstings prover överlag var bra, ett levervärde var något förhöjt men inget som var på något sätt alarmerande och efter lite diskussioner hit och dit så bestämdes det att han skulle fortsätta med sin medicin. sköööönt. även om jag vet att den påverkar honom negativt på längre sikt så känns risken för återfall som en större grej att oroa sig för. risken för återfall finns ju ändå, för behandlingen kan funka fint en lång period och sen sluta ha effekt. det vet jag, och då vet jag att det är över, det finns inget mer att göra, i alla fall inget som jag vill utsätta minsting för. men där är vi inte nu, när den dagen kommer så kommer den och så är det ju bara.

på kvällen hade jag ett telefonmöte i en av mina föreningar som jag är aktiv i. för en tid sedan fick jag ta över en roll där, och jag fick rätt så fria händer att utforma mitt ansvarsområde efter eget tyckande. och nu kommer en sån där prekär situation: jag tycker inte hen som uppdaterar vår hemsida gör det bra. jag skickar uppdateringar, förklarar i detalj hur jag vill att det ska vara och sen blir det ändå inte så, plus att det ibland tar evigheter beroende på den här personen, X:s, mående. och då föreslog jag att jag kanske kunde ta över den delen av hemsidan som rör "mitt" område, men då förstod jag rätt snart att den här hemsidan var X' skötebarn och här skulle ingen annan in och klampa runt. i normala fall hade det väl bara varit att ta diskussionen, men nu mår X som sagt inte bra och då fick jag för mig lite att den här hemsidan kanske är någonting som X vill ha att fokusera på för att skingra tankarna i mörka stunder, och då känns det ju rätt omänskligt att ta det ifrån hen. samtidigt som jag känner att mitt område blir lite lidande och föreningens medlemmar, som inte har någon insikt i hur X mår, kanske inte tycker det är jättekul när de blir ombedda att "gå in och kolla på hemsidan, där kommer snart information ut om den och den aktiviteten", och så FINNS det ingen information för att X har haft en dålig dag eller flera.

KÄNSLIGT. vet faktiskt inte hur man ska göra här, men har tagit upp det med styrelsen och sagt att jag absolut inte vill bråka eller göra X ledsen, men blir det ingen förändring fram mot sommaren så vill jag att de i alla fall tar upp det till diskussion. mer än så kan jag väl inte göra just nu känner jag.

annars: jobbar hemma, har fått massor gjort idag. snart ska jag ha ett möte, sen ska jag städa, promenera med hundarna, träna pilates och sedan läsa. biblioteken stängde ju här och jag reserverade tusen böcker som jag var beredd på att få vänta länge på rätt många, för så brukar det ju vara med nya böcker. men plötsligt öppnade biblioteken igen och så rasslade det till och nu har jag en rejäl trave här hemma och fler är på ingång. så det gäller att vara disciplinerad och avsätta lästid och inte bara sitta och slöscrolla på sin telefon. min träning går också rätt bra, jag började i somras med konceptet "träna något litet varje dag" och det fungerar väldigt bra, jag brukar köra pilates ett par gånger i veckan, lite styrketräning med egen kroppsvikt ett par gånger och så ridning eller cykel och/eller promenader resten. jag gör ett schema för varje vecka, jag är ju sån att om jag har bestämt mig så blir det av, så jag måste bara bestämma mig. för ska jag vänta på att feeling ska infinna sig så blir det inte av, i alla fall inte i samma omfattning, för då är det alldeles för lätt att känna efter och tycka att det är för kallt eller för regnigt och att man har ont i huvudet och kan vänta till en annan dag. men sen jag började med detta så har jag inte "fuskat" mer än kanske två-tre dagar sedan i maj-juni förra året. så jag är både nöjd och känner mig lite duktig.

mr S jobbar på, för en gångs skull är det han som har svinmycket och jobbar både kvällar och helger, och jag har det lite mer normalt. han suckar och klagar, men på ett plan känns det ändå som att han är rätt nöjd med tillvaron jämfört med hur det var när han gick hemma och var arbetslös och superstressad för det. sen vet jag inte hur mycket som är effekt av antidepp och vad som inte är det, men han känns mer harmonisk och mindre bitter och negativ. gött så. nu börjar snart mitt möte så nu måste jag se hur jag ser ut i kameran, haha.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 715
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.