freedom

.jag 2020-12-21 12:23 (2 kommentarer)
så samlade jag ihop själva utkomsten av mitt mastodontprojekt och skickade till min chef för ett första utlåtande innan rapporten publiceras officiellt. detta var i torsdags. i fredags var jag på jobbet, pysslade och knåpade med lite av varje och väntade på feedback. som inte kom. och då är min chef ändå väldigt bra på att komma med feedback, nästan alltid tar han sig tid att åtminstone skicka en bild på en tumme upp eller ett par klappande händer, men nu var det tyst.

men idag skickade han en mötesinbjudan där vi skulle "diskutera rapporten". OCH DET LÄT JU INTE BRA. såg genast framför mig hur jag skulle bli sågad utmed fotknölarna, hånad i stil med "är detta allt du har åstadkommit efter så lång tid"?, osv. det var nästan så att jag började fundera på vad jag skulle göra istället för att jobba med nästa stora projekt som jag utgick från att han nu skulle ge till någon annan eftersom jag levererat så USELT. jodå, hjärnspökena hann ställa till med en stor fest på de två timmar som gick från inbjudan till själva mötet.
men det var ju bara att ta tjuren vid hornen och ansluta. och naturligtvis var det bara hjärnspöken, för jag är faktiskt inte alls USEL. det var några grejer som han ville ha klargjort hur jag hade tänkt - och så var det bra med det. och så var det lite småfel i stil med att jag missat att det skulle vara 1,5 punkters radavstånd i något av styckena, och någon liten översättningsmiss. annars tyckte han det var superfint. SUPERFINT. jodåsåatt. och han bad nästan om ursäkt för att "det låter som att jag bara sitter och klagar när du har gjort ett så bra arbete".

så nu kan jag faktiskt knyta ihop årets säck och känna mig NÖJD. i fredags hade jag en liten kontrovers med vår VD. eftersom han är legalt ansvarig för vår site så var det han som skulle skriva på mitt nya kontrakt med min nya lön och nya anställningsvillkor. då var det bakåtdaterat så det skulle gälla från 1/11. men jag hade ju en hel del övertidstimmar under både november och december, plus att jag hade nästan 50 timmars komp som jag hade tänkt ta ut nu under julledigheten, för dom skulle ju försvinna sen. och då skulle man ju kunna tycka att man kunde skött det hela lite pragmatiskt, men nähädå, då fick jag välja att antingen få nya lönen retroaktivt från 1/11 eller så skulle den inte börja gälla förrän 2021. och då sa jag iskallt att då fick den börja gälla från 2021, för jag jobbar inte gratis. har inte räknat på det, men jag skiter faktiskt i om jag förlorar på det för det är en principsak. som jag faktiskt tycker att vår VD kunde ha varit lite schysst och bara sett mellan fingrarna med så jävla många gånger som jag har ställt upp för det här företaget. men han är snål på gränsen till dumsnål så annat var väl inte att vänta. har dock svårt att tro att jag skulle förlora på det, komptiden motsvarar ju lön för en hel vecka och så några övertidstimmar på det. och på det retroaktiva så blir det ju engångsskatt så man får ju inte ut så mycket på det i alla fall.

och nu har väl N äntligen kommit i fas med csn så jag slipper försörja henne, plus att hon har fått anställning i någon vikariepool med möjlighet att jobba lite extra. i natt drömde jag att N och J skulle separera och att de skulle behålla sin gemensamma lägenhet "tills vidare" OCH utöver det skulle de ha varsin lägenhet. eh, jaha liksom. jag tror mitt undermedvetna har lite att bearbeta här.

nu tänker jag ta mig iväg till grannbyn för att fixa det sista handlandet innan jul, bra att det går att fixa innan alla andra ska in och trängas. imorgon ska jag stänga några ärenden i vårt ärendehanteringssystem, ha ett julmöte med min grupp och sen är det TJO FLÖJT LEDIGT.

LaBonita

JAA!!!! Visste det!! GRATTIS!!

2020-12-21 20:40:23

Tinto?

MEN så skönt, nu kan du verkligen njuta av julledigheten, och samla krafter och allt sånt! Och så blir det ett nytt och förhoppningsvis bättre år. När jag skriver detta är det vintersolståndet och vi går nu mot ljusare tider!

2020-12-21 23:21:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 715
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.