Jobbsituationen

Lisasan 2020-11-21 18:00 (3 kommentarer)
Fick ett jobb på heltid några månader. Tackade ja. Började och trivdes. Fick en tillsvidaretjänst och några tusenlappar mer i lön. Tackade ja. Sa upp mig från den tillfälliga. Fick samtal från chefsjäveln på nya stället. De hade reagerat på att jag förhandlat till mig "för hög lön", och "ja du hade ju lite mycket frånvaro när du jobbade inom regionen sist (2013). Så några dagar före tillträdet drogs tjänsten tillbaks och där stod jag utan skriftligt kontrakt. Ringde jobb nummer ett och fick komma tillbaks mot att jag lovar stanna några månader. Lönen suger, jag måste köra bil till jobbet varje dag, trängselskatt och parkeringsavgift, och ett antal tusen mindre i lön än tidigare. Men det är ett jobb. Och folk är trevliga, och det är en bra chef.

Är det bara jag som råkar ut för sånt här? Hur fan kan det vara relevant att jag vabbade en del och hade lite sjukfrånvaro för 7 år sedan?

.jag

men alltså...VA? det låter ju helt sjukt. till en börja med är det arbetsgivaren som har sista ordet när det gäller lönen, det känns väldigt märkligt att komma i efterhand och ha åsikter om att den är för hög. och om man nu tycker att saker som hände för 7 år sedan är relevanta idag (vilket man också kan ifrågasätta) så är det väl sånt som skulle ha kollats upp tidigare i anställningsprocessen och inget man kommer dragandes med i efterhand när du redan fått tjänsten. kontakta facket?

2020-11-24 07:53:30

Lisasan

@jag. Idag har jag äntligen fått tag i rätt person på facket, och de kommer dra detta vidare. De ansåg att det var så pass allvarligt att de begär förhandling direkt. Så fortsättning följer, även om det kanske inte leder till något. De ska i alla fall inte få komma undan utan att få veta att de gjort fel.

2020-11-24 16:59:58

.jag

bra! håller tummarna, fattar att man kanske inte vill jobba hos en sån rövhatt till arbetsgivare, men hoppas att det löser sig till det bästa på alla plan.

2020-11-25 06:15:47


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
658
Övrigt
Valspråk

Sing while you may