Krisläget

Lisasan 2020-04-12 13:46 (inga kommentarer)
Efter några veckors andningsbesvär har jag nu blivit sjukskriven på heltid igen. Det gick bara inte. Först ännu en infektion under en tand, och operera ut ännu en dålig kindtand. Sedan bredspektrumantibiotika på det och andningsbesvär som följd.

Nu har jag fått ny behandlingsregim, inhalator med kombination av vidgande medicin och kortison fyra gånger per dag, plus vidgande när det behövs. Sedan högdos kortison i tablettform för att jag har ett SLE-skov igång. Eftersom jag på grund av coronakrisen inte får gå till läkaren och bli undersökt har diagnoser ställts på distans. Enligt både vårdcentral och reumatolog har jag troligen en pleurit just nu, vilket orsakar andningsbesvären. Eventuellt också vätska i lungorna. Det finns inget att göra, annat än att behandla med inflammationsdämpande och ovan nämnda mediciner. Men så fort jag började med kortison i tablettform lättade det värsta, så något är det ju.

Nu har jag två veckors sjukskrivning kvar, och vad jag ska göra sen återstår att se. Reumatologen har rekommenderat mig att absolut inte åka kollektivt till jobbet och helst inte vara på jobbet alls. Ska jag jobba ska jag göra det hemifrån. Hur det går ihop med jobbet vet jag ännu inte. Jag är högriskpatient och har redan lungbesvär, så risken finns att jag skulle bli toksjuk av corona.

Bara att vänta och se.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may