Dokumentation

kicko 2018-09-21 07:17 (1 kommentar)
Jag fastnade i hypotexter i soffan igår och njöt lite av alla minnen som kom tillbaka. Och tänkte på hur lite av nuet som kommer finnas kvar om femton år eftersom jag sällan skriver på det sättet längre. Tackålov kanske. Om än lite... Historielöst?
Jag sitter på morgonbussen till jobbet. Tittar åt vänster längs göta kanal och tänker på en fin vän som bor en bit bort. En fascinerande gåta som är svår att låta bli att försöka lösa fast jag börjar tro att ingen lösning finns. Vi är vad vi är, vad vi nu är.
Jag tänker på vänner som stöttar mig när jag tillåter dem. På nya bekantskaper jag försöker knyta, med entusiasm men utan allt för stort känslomässigt engagemang innan de kommit en bit. En svår övning, eftersom de där känslorna nästan måste finnas för att frammana entusiasmen.

Ikväll är jag hemma med min unge igen. Det är det finaste.

Jazzie

Jag bruka också bläddra bland gamla hypotexter ibland. Jag är så glad att de finns, för de är historiedokument jag kan läsa om mig själv och stå ut att läsa. För massor av år sen skrev jag dagbok. I många år. Men jag brände dem allihop och jag har aldrig ångrat mig. Att läsa dem var gravt ångestframkallande. De var så tarvligt skrivna att jag framstog som en så sorglig person med oerhört liten tankeförmåga. De var dåliga dokument över mitt liv.
Livet passar och det är svårt att lägga allt på minnet. Ändå är det ju resan som gör oss till dem vi är. Vad vi än är.
Jag tror du kommer ha blandade känslor över de få texterna. Liksom jag kommer att ha.

2018-09-24 20:57:35


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007