i hettan

.jag 2018-06-03 14:33 (4 kommentarer)
det var ju otroligt vältajmat att pricka in en veckas extrasemester med tidernas värmebölja. jag tror kanske eventuellt att det var exakt vad jag behövde, för det är i princip fysiskt omöjligt att göra något annat än att bara sitta i skuggan och läsa och lösa korsord. jag skulle vilja göra mer, men orkar inte. och kanske är det vad jag behöver efter den här helvetesvåren: VILA.

ja, men förra veckan så kom det ju ett gäng höjdare och vi skulle diskutera min roll i organisationen. höjdarnas höjdare ville ju att jag skulle bli chef. jag kände väl att ja, okej, smickrande och sådär men samtidigt måste ju något i min nuvarande roll förändras annars kommer det ju bara att bli mer jobb och ansvar. eller kanske egentligen inte i praktiken eftersom jag tydligen lider av extra alltvarianten av duktig-flicka-syndromet och i många år har gjort jobb och tagit ansvar långt utanför vad jag egentligen är anställd och har betalt för. men samtidigt är jag så TRÖTT på hela situationen, det här att ha en säsongsanställd assistent och alltid riskera att behöva börja om på ny kula varje säsong, lägga tid på att rekrytera och läsa ansökningar och intervjua och bestämma sig och tacka ja och tacka nej och sedan lära upp och hoppas på att personen ifråga blir självgående relativt snabbt eftersom allt detta ska ske när vi har som allra mest att göra. så ett av mina huvudkrav var att få en heltidsanställd assistent och det andra var att jag skulle kunna helt få släppa mina gamla arbetsuppgifter. någon dag innan höjdarmötet diskuterade jag detta med min f d chef, som också är VD i vårt bolag, och han sa i princip nej till allt. eller han är ju inte beslutsfattande i detta, men han trodde absolut inte att jag skulle få gehör för det. ett annat krav jag hade var högre lön OCH betald övertidsersättning. VD har flera gånger menat på att det skulle förhandlas bort mot högre lön och fler semesterdagar, men jag anser ju inte att man löser en persons orimliga arbetsbörda med att ta bort övertidsersättningen, och jag hinner ju inte ens ta ut de semesterdagar som jag har i nuläget, så på vilket sätt skulle det gagna mig att få fler, och där har vi fastnat och i det läget är det ändå skönt att kunna luta sig mot ett kollektivavtal där det står att detta förutsätter en överenskommelse.

så var det dags för höjdarmötet, och det var ett bra och strukturerat möte där jag tog upp situationen med assistenten och höjdarens höjdare bara "nä, men då lägger jag in helårstjänst i nästa års budget" och när det gällde mina gamla arbetsuppgifter så var det absolut inga problem att få släppa dom så HALLELUJA. där började jag nästan tveka, för jag hade ju ändå fått igenom mina viktigaste krav och dessutom hade jag någon dag tidigare fått veta att min lön höjts med 4 % och den är väl ändå inte så dålig från början, men sen tänkte jag att NÄE, NU JÄVLAR KÖR VI HELA VÄGEN IN I KAKLET och så lade jag in en växel till och slängde fram mitt lönekrav. det stötte förstås på motstånd för de menade att jag hade ju redan fått typ dubbelt så stor höjning som alla andra, men jag stod på mig och menade på att det var ju för min gamla tjänst och i den ingick inget personalansvar och höjdarens höjdare sa "jag har då aldrig fått mer betalt bara för att jag har fått mer ansvar" och jag sa "nej, men du har kanske inte bett om det heller" och så möttes blickar och viljor och sedan backade han och sa att han inte såg mina krav som orimliga och att de skulle börja gälla från och med när detta blir officiellt efter semestrarna och noterade det i protokollet. och övertidsersättningen var det ingen som ens nämnde, så den får jag alltså behålla. HA!

ja, sedan har jag ju haft semester så jag vet inte riktigt hur reaktionerna på jobbet har varit kring detta. men det lär jag väl bli varse så småningom. jodåsåatt.

Tinto

Det låter bra!

2018-06-03 15:46:00

Elin

Grattis! :-)

2018-06-03 15:59:52

AnnA

Grattis, bra förhandlat! :)

2018-06-04 22:00:20

sodanismo?

Starkt förhandlat! Grattis som tusan!

2018-06-07 07:58:02


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.