måndag, alltid måndag

.jag 2017-02-20 07:04 (inga kommentarer)
jaha, då var det tydligen måndag igen. herregud vad dagarna går, speciellt på helgerna verkar det som. i lördags hade vi kalas för lille O, det blev lyckat men under en stund när barnen lekte för sig själva och vi vuxna satt och fikade så kände jag mig så himla...utanför? min exman satt och pratade med mr S, min exmans nya fru satt och pratade med N och min exmans dotter, N:s kille och exmannens dotters kille satt och pratade med varandra och det är såklart jättebra att alla kommer överens med alla och det inte är en massa tomten-är-far-till-alla-barnen-dramatik, för sånt orkar man ju verkligen inte med. men man, jag, orkar tydligen inte heller med när det känns som att det kvittar om jag är där eller inte. löjligt, barnsligt, jag vet, JAG VET. men det var så det var.

ja, sen åkte vi hem, eller rättare sagt jag körde hem mr S och fortsatte till brukshundklubbens årsmöte och det var väl som vilket årsmöte som helst, rätt tråkigt, och när jag åkte hem så kände jag mig helvissen. ont i magen och trött och svag, vilket gissningsvis berodde på att jag inte hade ätit något annat än tårta och kaffe sedan frukost. jag borde ha varit vrålhungrig, men det var jag inte. men när jag kom hem så snodde jag ihop någon slags soppa på en sötpotatis och lök och morötter som jag hittade längst ner i kylskåpet och sedan åt jag den och gick och la mig, typ.

ja, men igår var det bättre och jag gjorde allt det där som jag brukar och som jag gillar att göra på söndagar: baka bröd, gå långpromenad, ligga i soffan och läsa och titta på tv och hångla med mr S. men sen var ju helgen slut, och nästa helg kommer mr S lama kompis och hälsar på, vilket jag kanske inte ser jättemycket fram mot men jag får väl mest gilla läget.

och nu sitter jag här och försöker jobba, jag håller på med ett ärende till en myndighet som nog är den segaste samarbetspartnern i VÄRLDSHISTORIEN och deras e-tjänst funkar inte och de svarar inte på mail och ringer man så blir man bara kopplad runt och ingen kan svara. IRRITATION, speciellt när villkoren är att man, eller ens företag då, får sanktionsavgifter om rapporten inte är inne i tid.

och arbetsförmedlingen alltså? när jag pratade med dom så betonade jag att vi är en liten och tajt arbetsgrupp och att social kompetens är en _mycket_viktig_ egenskap, och så skickar dom folk där man får intrycket att de har hela trädgården full av nedgrävda kroppar, så stirriga och konstiga är de? och så säger man att man önskar att de sökande ska ha någon form av labbvana, och så skickar de folk som har jobbat på lager och i butik, ungefär som att det skulle vara likvärdigt? och så är det en heltidstjänst och så skickar de folk som håller på att arbetsträna och inte är säkra på att de kan jobba heltid? JAMEN HALLÅ? vi kontaktade arbetsförmedlingen för att vi tänkte att de liksom kunde göra grovjobbet att sålla som man annars måste göra när man annonserar, men nähä, det blir ju tydligen exakt samma grej ändå. det här är slöseri med allas tid.

men jaja, vi har i alla fall hittat ett litet guldkorn och vi har praktikanten från förra sommaren som plan B, så det kommer förhoppningsvis att lösa sig ändå.

nu: träla på.





Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.