åter till ordningen

.jag 2017-01-09 05:57 (inga kommentarer)
jaha, då var det tydligen dags att börja jobba igen? i morse funderade jag på mitt hyposkrivande. jag brukar ju skriva nästan varje dag annars, men under den här ledigheten har jag nästan inte känt något behov av det alls. jag väljer att tolka det som att irritationsnivån har varit låg och att jag inte haft något större behov av att gnälla av mig, och det känns ju positivt.

igår satte jag upp lite mål för mig själv för det nya året, inte för att jag är så mycket för nyårslöften SÅ, men det är ändå lite grejer som jag känner att jag behöver ta tag i för att förbättra mitt liv och då passar ju nytt år och nya friska tag in. så nu skriver jag ner dom här för att ha lite piska på mig själv, för alla vet ju att det som inte skrivs eller sägs riskerar att inte bli av.
jag vill:
- promenera minst åtta timmar varje vecka, helst tio, men åtta är okej.
- komma igång med min pilatesträning igen. minst en gång i veckan, helst två, men en är okej.
- ägna mindre tid åt telefon, dator och tv och mer tid åt böcker.

detta är helt rimliga och genomförbara saker som jag vet får mig att må bra, men som ändå har varit grejer som jag prioriterat bort på grund av tidsbrist och trötthet, vilket ju är alldeles ofattbart dumt. men förra året var allmänt rövigt och då är det tydligen så himla lätt att bara följa minsta motståndets lag och göra ingenting?
men nu finns väl ändå lite bättre förutsättningar, hoppas jag i alla fall. jag har förhoppningsvis lite bättre koll på jobbet, jag ska inte plugga på distans, jag har lagt mina hundkurser så att de ligger på två dagar i veckan istället för tre som tidigare. och jag VET att jag gillar mig själv bättre när jag är ute och går än när jag sitter hemma och degar med telefonen i handen. så nu är det bara att köra igång. trots att jag just idag har pms-huvudvärk från helvetet, men det kommer jag ju inte undan.

okej, det var väl allt så här långt. god morgon, världen.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.