mån

.jag 2016-09-05 07:04 (1 kommentar)
helgen kom och gick i ett nafs. i fredags var jag på massage. sen åkte jag hem, lagade mat, åt mat och drack ett par glas vin, gick och lade mig vid kanske tio (ja, jag vet, jag är för jävla rolig) och vaknade några timmar senare med ett huvud som jag trodde skulle sprängas. jag vet inte om det var massagen, vinet eller en kombination. jag kravlade mig upp, tog en ipren, lade mig och försökte slappna av och somna om. och det gjorde jag, men sedan drömde jag att det var morgon och jag gick upp och tog jättemånga starka värktabletter, och när klockan ringde hade huvudvärken visserligen försvunnit men det var en jätteobehaglig känsla att för en kort stund inte veta om det berodde på att jag bara sovit bort den eller om jag verkligen stått i badrummet och trattat i mig en sju-åtta receptbelagda tabletter av okänt märke som om det inte fanns någon morgondag. fast det hade jag ju inte gjort.

ja, så var det upp och äta frukost och ut i skogen med hundarna och sen iväg till brukshundklubben för ena kursstarten, sedan träna en stund med minsting och sedan ladda om för nästa kursstart. men det gick bra och det verkar kunna bli trevliga grupper båda två. det är en tant, får jag väl säga, som jag har haft i en tidigare kurs och hon är minst sagt lite speciell, labil och lättstött och allmänt jagsvag, och jag tycker inte att hon har valt rätt kurs för sig och sin hund, men vi får väl se hur det går. övriga verkade i alla fall trevliga, några fler gamla bekanta, rätt många nya ansikten så det ska bli spännande.

och minstings ben blir jag inte klok på. i torsdags hoppade han ju på tre ben en liten stund efter att han hoppat ut ur bilen när vi skulle träna, men visade ingen ömhet och efter en stund gick han som vanligt igen. i fredags var han ok, men då gjorde vi inget speciellt. i lördags märktes heller inget, men i går morse hoppade han på tre ben igen de kanske första femtio meterna på morgonpromenaden, sedan märktes ingenting resten av dagen. mycket konstigt.

ja, men eftersom han inte verkar ha ont och inte heller direkt haltar utan det verkar som att det bara är någon nerv som kommer i kläm eller något när han legat stilla en längre tid (eller om det är patellaupphakning, vi får väl se hur det utvecklas), så bestämde jag mig för att åka och tävla i alla fall. det gick inget vidare, men det spelar ingen roll för han var glad och jag hade roligt och vi fick fina poäng på många moment, tyvärr blev det en retlig nolla på ett moment med hög koefficient, och därmed var vi ute ur leken. men det kvittar, överlag var det en kul dag med en god stämning på tävlingsplatsen och många trevliga människor. två av mina "elever" tävlade också, och även om det kanske inte gick jättebra rent resultatmässigt för dom heller så tycker jag ändå att de var duktiga och gjorde många bra saker.

ja, sen åkte jag hem och bakade bröd och gjorde fiskgratäng med spenat och så började vi titta på en serie som jag har glömt vad den heter och den var så dålig att vi inte ens orkade se klart det första avsnittet. och sen satt jag mest och degade med värmedyna på magen, eftersom en veckas försenad mens behagade dyka upp igår morse när jag nästan börjat tänka att nä, jag är nog i klimakteriet, jag får kanske ingen mens alls? men det fick jag alltså till slut, och ont gjorde det också, och efter att ha varit igång sedan sex på morgonen och varit både adrenalinfylld och social i övermått så var det rätt skönt att bara sitta rätt upp och ner och spela något pusselspel på telefonen resten av kvällen. och det var den helgen.

och nu börjar höstterminen på riktigt, kan man väl säga. hundkurs ikväll och imorgon kväll, det var väl kanske inte det upplägg som jag hade valt om jag fått bestämma helt själv, men nu fick jag inte det och det spelar kanske inte så stor roll när allt kommer omkring. sen får jag väl försöka vässa minstings form till på söndag, då det är ny tävling. på hemmaplan den här gången, men det behöver absolut inte betyda att det kommer att gå som en dans för minsting är en glad och social hund och kan mycket väl tycka att om tävlingsledaren är någon han känner så kan han mycket väl få för sig att det är roligare att kila bort till den personen en liten sväng istället för att göra det han ska. haha, men ja. det får bli som det blir.

nu ramlade A in så jag får väl anstränga mig och vara lite social med henne innan jag tar itu med resten av morgonens göromål, som är att skriva ett protokoll och förbereda ett möte. som jag för övrigt inte vet vad det ska handla om. det där med att vara ny i en roll och bara förväntas ta över och kunna allt, det känns väl SÅDÄR om jag ska vara ärlig. eller, det är väl inte så att någon uttalat förväntat sig saker, men jag är liksom van vid att vara kompetent leverera rätt högt över medel så att säga, inte famla i blindo och inte riktigt veta vad jag förväntas och ska göra. och i fredags skickade jag i sista sekunden en rapport till VD/GUD som var så tanig och amatörmässig att jag fortfarande rodnar när jag tänker på den. jag förväntade mig nästan ett YOU'RE FIRED-mail i inkorgen i morse, men det var ingen respons överhuvudtaget. kanske gick den rätt i papperskorgen, hahaha.

mm. men det löser sig väl? nu måste jag i alla fall ta tag i mina högar.





AnnA

Hälta som kommer och går, ja då tänker jag fästingar. Värt att kolla upp om det fortsätter i alla fall.
Håller givetvis tummarna att det bara är en sträckning eller så! Kram

2016-09-06 20:03:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.