måndag, igen

.jag 2016-06-27 07:31 (inga kommentarer)
ja, så var midsommarhelgen till ända. inte för att vi är särskilt mycket för att fira midsommar i vanliga fall, så det var väl ingen katastrof att det blev som det blev, jag tänker att det hade väl varit värre för såna som känner att de måste ha pripps-blå-reklam-firande. i fredags kom mr S' trista kompis tråk-L, vi åt lite och sen blev det sådär slö stämning när ingen riktigt visste vad vi skulle ta oss för, det fanns liksom ingen naturlig agenda och tråk-L är inte den som driver ett samtal framåt och mr S bryr sig inte direkt om sånt och jag kände verkligen inte för att vara social. utöver det var det alldeles för varmt för att ens orka hitta på något, men till sist bestämde vi oss för att kolla på en film som inte var speciellt bra, och sen drog jag mig tillbaka med en bok.

lördagen gick jag upp tidigt och åkte hem till...min mamma, får jag ju tänka på att säga nu istället för "mina föräldrar". först var tanken att bara jag och min syrra skulle hjälpa mamma att packa ihop pappas kläder, men sen plötsligt dök hon upp med hela sin familj och min bror dök upp med hela sin familj, så plötsligt blev det en väldigt omfattande historia med mat och tårta och grejer. men ja, det var väl på ett sätt trevligt. och sen gick vi igenom pappas kläder och delade upp det som passade mellan mig och två av mina systersöner, vi som tycker det är okej att överta kläder från andra. pappa tyckte ju i största allmänhet att man skulle hushålla med resurser och att inget skulle förfaras, så jag tror att han hade gillat det. fast resten hamnade på rumänienhjälpen, så det kommer väl till nytta på ett eller annat sätt i alla fall.
ja, sen åkte jag hem, solen gassade, det var 30 grader varmt ute och min lågbudget-AC förmår bara producera en skämtversion av kyla så det var väl inte jättebehagligt. däremot var det väldigt lite trafik, vilket var skönt. men när jag kom hem var jag ändå trött och inte på humör för någonting, så jag petade i mig lite midsommarlunchrester, duschade och gick och lade mig.

igår vaknade jag, åt frukost, gick ut med hundarna, kom hem, bakade bröd och sedan åkte vi till mister ex för att fira L och det var väl en rätt så avslagen historia där vi åt lunch och förde lite krystade samtal och sedan skulle alla gå ner till havet och bada och då åkte jag och mr S hem och sedan var det kväll.

så det var midsommar 2016, som inte kommer att gå till historien som något av det festligaste som hänt i mannaminne. men det är okej.

nu är jag på jobbet, det jag fasade mest för var att behöva träffa A, orkar liksom inte med hennes personlighet i vanliga fall och nu kände jag bara att jag fan inte ORKAR att hon ska komma och beklaga sorgen och fråga hur det är, men det gjorde hon ju förstås ändå för så gör ju folk och jag känner att det är okej med andra men inte med henne. men jag vispade undan det så fort och kort som det bara gick utan att verka alltför otrevlig. EFTERSOM MAN ÄNDÅ ÄR MÅN OM STÄMNINGEN PÅ ARBETSPLATSEN, till skillnad från somliga då.

så nu sitter jag här och ska försöka styra upp jobb och det känns som att jag knappt minns vad jag jobbat med, det känns som att förra veckan var den längsta och konstigaste jag har varit med om på mycket länge. jag var borta måndag och tisdag, sen var ju A ledig onsdag och torsdag så då höll jag mest på med hennes jobb, så nu ska jag försöka backa bandet till vad jag höll på med förra veckan igen och ta upp den tråden. EH. ja, det lossnar väl så småningom får jag väl hoppas. nu har i alla fall chefen gått på semester, jag ska jobba två veckor till och sen börjar min semester. mr S och jag bestämde häromdagen att vi bara ska vara hemma och inte göra något speciellt och det passar mig alldeles utmärkt.

idag ska min mamma och min syster till begravningsbyrån, sen har vi ett datum för begravning. innan dess känns allt liksom lite overkligt, lite försatt i väntläge och undantagstillstånd. men det måste väl få vara så också, antar jag.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.