kunde blivit dåligt men blev okej

.jag 2016-05-30 06:34 (inga kommentarer)
i fredags åt jag lunch med N på stan och sedan åkte jag hem och la mig på soffan och sov som ett stenblock i två timmar. sedan brukar det vara segt att komma igång igen, men jag lyckades samla ihop mig, starta datorn, skriva färdigt min hemtenta och lämna in den. nu är jag KLAR (såvida jag inte måste komplettera någonting förstås) och det känns så himla skönt. sedan åt vi tacos och kollade på veckans avsnitt av game of thrones och, tja, sedan tog väl energin från de där två timmarnas powernap slut, den slitiga veckan tog ut sin rätt, så jag gick och la mig.

på lördagen ringde klockan vid sex och sen var det bara upp och ut och iväg till viltspårkursen. och det gick bra, jättebra till och med. valpen är ju, sitt viltintresse till trots, en fena på att lösa klurigheter i spåren och minsting är så spårnoga och metodisk att det är en fröjd att se. tränaren tyckte att vanliga provspår kommer snart att bli för lätta för minsting så jag bör börja tänka elitspår. så jag var rätt mallig när jag åkte hem från skogen.
och så kom jag hem, och där låg mr S på soffan och stönade att han mådde illa. och det finns nog ingenting som kan få mig så jävla panikslagen som de orden. nu skulle jag i och för sig iväg och hjälpa till på en tävling och var på gränsen till försenad, så jag hade släppt in hundarna och vänt i dörren oavsett, men jag hade nästan kunnat göra det ändå, så illa tycker jag om det här med när folk mår illa och spyr i min närhet (eller överhuvudtaget), då är jag verkligen inget att hålla i handen. och det är väl det absolut enda jag inte gillar med vårt hus, att det bara finns en toalett. alltså, det är ju fullt tillräckligt för två personer, MEN INTE OM DET ÄR MAGSJUKA PÅ GÅNG.

ja, så jag åkte till agilityklubben, blev mottagen med kramar och blev bjuden på lunch och sedan erbjuden en stol att sitta på för att utföra mitt funktionärsuppdrag. jag förtog mig verkligen inte och det var otroligt kul att se alla duktiga ekipage, men oron låg som ett moln över mig, vad skulle vänta mig när jag kom hem, skulle det vara SPYKAOS HELA NATTEN, vem skulle sova var, tänk om jag själv blev sjuk, OMG OMG, skulle jag ta in på hotell, men vem skulle ta hand om hundarna, osv osv. och sen tyckte jag emellanåt helt orimligt synd om mig som skulle få min första lediga söndag på fan vet när förstörd. eh, inte direkt världsrekord i empati, men en fobi kännetecknas ju inte direkt av rationella tankar.

ja, men till slut var ju tävlingen över och jag fick släpa mig hemåt. öppnade dörren lite försiktigt, mr S satt i soffan och fipplade med sin telefon och påstod sig må hur bra som helst, det där på morgonen var bara något tillfälligt som hade gått över lika fort som det kommit och som kanske var ett resultat av några öl för mycket på fredagskvällen, men nu var det bra. alltså, det var ju som att vinna på lotto. det var väl inte så att jag kunde slappna av direkt, men efterhand så släppte domedagsstämningen.

och sen fick jag den där söndagen som jag längtat efter, med sovmorgon och långpromenad i skogen och baka bröd och bullar och sitta i trädgården och dricka te och läsa nån roman; så skönt och välbehövligt att jag önskade att den aldrig skulle ta slut. enda nackdelen var att det var rätt kvavt och tryckande och jag hade ont i huvudet. och jag har fortfarande ont och är stel i nacken och axlarna efter att ha kånkat omkring på ryggsäck när jag var iväg förra veckan. men jag ska på massage på torsdag, så förhoppningsvis blir det bättre.

i natt åskade det lite, så S-hunden höll oss vakna och jag känner mig rätt seg, det känns fortfarande kvavt och tryckande. idag har jag ett viktigt möte som jag känner att jag inte riktigt har hunnit med att förbereda som jag ska, så jag ska strax sätta mig och försöka få någon ordning på det. sen ikväll är det hundkurs, näst sista gången för det gänget. imorgon ska vi ut och fira av en kollega som slutar och på onsdag ska jag på viltspårprov med några av mina kursare. men sen är det lugnt. den här helgen skulle jag egentligen ha åkt iväg och gjort salstenta för den andra distanskursen och därför har jag inte bokat in något annat. men eftersom jag bestämde mig för att inte göra tentan så blev det en helt ledig helg, LÅNGHELG dessutom eftersom det är nationaldag på måndag. det är inte ens någon viltspårträning denna helgen, jag behöver inte ställa klockan, ingenting. mmm, så skönt det ska bli.

men nu: få ordning på jobbgrejer.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.