sista jobbdagen

.jag 2015-12-22 06:34 (inga kommentarer)
igår hade jag till slut medarbetarsamtal med min chef. eller han hade med mig, eller hur man nu uttrycker det.
jag sa som det var. att jag inte tycker det är så kul på jobbet just nu, att jag tycker det daltas för mycket med somliga, att jag inte tycker att det är okej att jag ska känna mig som en jobbig jävel när det är jag som gör rätt och andra som gör fel. jag sa att saknar feedback, att det ibland känns som det jag gör är helt meningslöst eftersom jag aldrig får höra vare sig bu eller bä om någonting, jag tog upp att det är helt sinnessjukt att jag inte har någon organiserad backup om jag blir sjuk under lågsäsong utan att det ska hänga på andras välvilja huruvida jag ska mötas av kaos och ett berg av jobb när jag kommer tillbaks eller ej. jag tog upp det där med A:s arbetstider och att jag tyckte det var dåligt att de hade bestämt hur hon skulle jobba utan att ens diskutera det med mig. jag tittade chefen rakt i ögonen och sa att jag tyckte det var dåligt av honom att inte säga ifrån på det där mötet när en i produktionen surt snäste att lösningen på ett specifikt problem (som han hade orsakat) var att jag fick göra det jobbet fortsättningsvis, "för det är väl enda möjligheten att det ska bli rätt". jag sa att jag tyckte det var sandlådenivå och säger man inte ifrån som chef i det läget så är man själv med och gräver där ribban ska ligga.

jag sa en massa annat också, och chefen tog det rätt bra. han bad om ursäkt för att han inte backat upp mig på det där mötet. han skulle organisera en plan för backup om jag blir sjuk. han erkände att han inte gett speciellt mycket feedback och skulle ta det till sig framöver. han medgav att det var sandlåda ibland och att det inte var okej och vi hade en lång diskussion om folks attityder och hur man kommer åt såna problem.

och efteråt kändes det så BRA. inte för att jag tror att det kommer att bli några stora förändringar, men det var i alla fall skönt att få häva ur sig allt och få ett bra mottagande på det.

sen lastade jag bilen full av julklappar som S-kollegan fått av olika leverantörer. hon har den typen av tjänst där hon har mycket kontakter med olika människor och då blir man tydligen överöst med gåvor när det lackar mot jul, till skillnad från mig som aldrig träffar en käft och därför inte får så mycket som ett julkort. fast jag slipper ju hellre folket, så jag klagar inte. i alla fall så tänkte jag att jag kunde åka hem till S-kollegan, som blivit sjukskriven, efter jobbet och lämna alla hennes julklappar där, men när jag ringde för att kolla om det gick bra så var hon på väg ut, så vi bestämde att vi skulle träffas idag istället.

sen åkte jag och fick massage och det var härligt. åkte sedan på eget bevåg och fixade en liten julblomma från oss på jobbet till S-kollegan, sedan hem och skriva på min hemtenta. det gick inte speciellt bra, jag får inte riktigt till en röd tråd tycker jag, och kurslitteraturen är så hopplöst tråkig. men det är rätt många dagar kvar, så det ska nog gå vägen och för den delen så står ju världen inte och faller med huruvida jag blir godkänd eller ej på en kurs som jag läser mest för skojs skull.

ja, idag är sista arbetsdagen för i år och jag ska unna mig att ta det riktigt lugnt. jag skrev färdigt min årsrapport igår, så nu har jag inget direkt som inte kan vänta. jo, jag ska skriva tjänstgöringsrapport för december och så ska vi ska plocka undan allt som står på golvet, för det ska komma en firma och bona golven här i mellandagarna, men det tar väl max en timme. resten av tiden tänkte jag bara gå omkring och plocka med sånt jag har lust med, slänga skräp, kanske påbörja arkiveringen av året, läsa in mig på lite grejer som jag ska börja jobba med nästa år. såna saker.

det blir nog bra. och förhoppningsvis blir jobbåret 2016 ett fan så mycket bättre år än vad 2015 var. förhoppningsvis alltså, för ingen vet ju som vanligt någonting. men man måste ju hoppas, annars är ju allting precis meningslöst.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.